ΣΣΠ | ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Απόφαση Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ – ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

Χαιρετίζουμε τις μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις της 8η Μάρτη πανελλαδικά.  Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, νέοι και φτωχά λαϊκά στρώματα ενώθηκαν κάτω από τα αιτήματα «Κάτω η δολοφονική κυβέρνηση Μητσοτάκη» και «Έξω οι ιδιώτες». Απορρίπτοντας την κυβερνητική γραμμή περί «τραγικού ανθρωπίνου λάθους» και τα κατάφορα ψέματα των ΜΜΕξαπάτησης οι διαδηλωτές πλημμύρισαν δρόμους και πλατείες σε πάνω από 80 πόλεις σε ολόκληρη την χώρα. Ακόμη και στη Γαλλία, κατά τη διάρκεια των μεγαλειωδών κινητοποιήσεων των εργαζομένων, ακούστηκαν συνθήματα αλληλεγγύης προς τον αγώνα της ελληνικής κοινωνίας.

Όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, στα Ιωάννινα η πορεία υπήρξε η μαζικότερη των τελευταίων 10 χρόνων. Πάνω από 4.000 διαδηλωτές έδωσαν το παρόν,  με την νεολαία να πρωτοστατεί. Το πανό των φοιτητικών συλλόγων μέτρησε πάνω από 1.000 διαδηλωτές. Η κίνηση των φοιτητών μέσα από μαζικές γενικές συνελεύσεις, κατάφερε να συσπειρώσει τη νεολαία, τους εργαζόμενους και τους μαθητές κάτω από το αίτημα για ενότητα στην πάλη, για δικαίωση των νεκρών και παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.

Η πολύνεκρη σύγκρουση στα Τέμπη αποτελεί ένα ακόμα έγκλημα που γίνεται στο βωμό του κέρδους με τις πλάτες της κυβέρνησης. Παρά τις προσπάθειες των κυβερνητικών στελεχών και των ΜΜΕ για συγκάλυψη, είναι ξεκάθαρο πως αυτό τράφηκε από τις αλλεπάλληλες ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα του σιδηροδρομικού δικτύου σε ιδιώτες-αρπακτικά. Ενώ η εταιρία απαλλάχθηκε από κάθε χρέος και χρηματοδοτείται με 50 εκατ. ευρώ ετησίως, άφηνε ασυντήρητο και ρημαγμένο το σιδηροδρομικό σύστημα, τους συρμούς, υποστελέχωνε τις υπηρεσίες. Την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι προειδοποιούσαν για την ανάγκη επισκευής του δικτύου και τον κίνδυνο πολύνεκρου ατυχήματος, ο Μητσοτάκης και οι λοιποί μνημονιακοί έκριναν τις απεργίες τους παράνομες και καταχρηστικές.

Οι ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν στρατηγικό σημείο της ατζέντας της κυβέρνησης Μητσοτάκη όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ). Μετά την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, της ΔΕΗ, σειρά έχουν η ασφάλιση, η υγεία και η παιδεία. Στρώνουν το δρόμο για νέα ποτάμια αίματος, για μία νέα λεηλασία, για μία μεγαλύτερη φτωχοποίηση των νέων και των εργαζομένων. Οι αντιεκπαιδευτικές πολιτικές και ο νόμος-πλαίσιο της Κεραμέως, στρώνουν μέσα στα πανεπιστήμια το κόκκινο χαλί για τους ιδιώτες, ξεπουλάει μέριμνα, λέσχη, εστίες και δημόσια περιουσία, οικοδομώντας το «Πανεπιστήμιο Α.Ε.», καταστρατηγώντας τη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία.

Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει! Δε μπορούμε να ανεχτούμε άλλους νεκρούς. Οι δακρύβρεχτες συγνώμες δεν μπορούν να συγκαλύψουν το δολοφονικό έγκλημα και την ευθύνη που βαραίνει την κυβέρνηση. Πρέπει όλοι να βγούμε στους δρόμους. Οι σημαντικές κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών και ιδίως οι συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις της 8ης Μάρτης δείχνουν τον δρόμο. Δεν πρέπει να σταματήσουμε, μέχρι να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Πρέπει να παλέψουμε  μέχρι να πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μέχρι να κερδίσουμε δημόσιες και δωρεάν μεταφορές, υγεία, παιδεία και νερό, μέχρι να απαλλαχθούμε από τον βραχνά των ιδιωτικοποιήσεων. Πρέπει να ξεκινήσουμε αγώνα διαρκείας. Να κλιμακώσουμε και να μαζικοποιήσουμε ακόμη περισσότερο τις κινητοποιήσεις μας, μέσα από συνελεύσεις σε κάθε σχολή, σχολείο, χώρο εργασίας και γειτονιά. Με ενότητα και αποφασιστικότητα, να οργανώσουμε μαζικές-μαχητικές διαδηλώσεις σε κάθε πόλη, καταλήψεις σε κάθε σχολή, να κηρυχτεί Γενική Απεργία. Κόντρα στα κέρδη και τα συμφέροντα των αστικών ελίτ, να επιβάλλουμε τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά μας.

 

  • ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ
  • ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΤΩΡΑ
  • ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΗ-ΡΕΥΜΑ-ΝΕΡΟ
  • ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΝΔ – ΚΑΤΩ ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ:

  • ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/3 ΣΤΙΣ 6 Μ.Μ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12/3 ΣΤΙΣ 5.30 Μ.Μ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΔΙΗΜΕΡΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ 14-15/3
  • ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16/3 ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ 1 Μ.Μ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ