Μετά τις 8/3, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ – Πάτρα: 1/4, 12.00, Πλ. Γεωργίου

ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ με αθλιότητες για «ανθρώπινο λάθος»

Κάτω η κυβέρνηση Μητσοτάκη –  Εθνικοποίηση των σιδηροδρόμων

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Σάββατο 1/4

Πάτρα:  12.00 ,Πλ. Γεωργίου

Στα Τέμπη δεν έγινε ατύχημα, αλλά δολοφονία. Τα πετσοταϊσμένα ΜΜΕ προσπάθησαν εξαρχής να κρύψουν την πραγματικότητα, παπαγαλίζοντας την κυβερνητική γραμμή για «ανθρώπινο λάθος», «χρόνιες παθογένειες» κ.λπ.  Όμως η αλήθεια δεν κρύβεται. Οι αιτίες είναι τα μνημόνια, οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων. Απανωτές είναι οι αποκαλύψεις των εργαζομένων για τις συνθήκες σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το 2017, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ ξεπούλησε στην ιταλική Ferrovie dello Stato Italiane Group την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για 45 εκ. ευρώ – ενώ η αξία της αποτιμούνταν τουλάχιστον 300 εκ.! Τον δρόμο είχαν ανοίξει οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ («σπάσιμο» ενιαίου ΟΣΕ κ.ά.). Το χρέος 14,3 δισ. του ΟΣΕ φορτώθηκε στο δημόσιο, το κράτος δεσμεύτηκε σε ετήσια επιδότηση 50 εκ. ευρώ της ιδιωτικής εταιρίας! Αυτή τσέπωνε δημόσιο χρήμα, κερδίζοντας ακόμα περισσότερο, αυξάνοντας τις τιμές των εισιτηρίων, υποβαθμίζοντας την εξυπηρέτηση, μετατρέποντας το δίκτυο και τις αμαξοστοιχίες σε καρμανιόλες. Ήταν θέμα χρόνου να γίνει κάτι πιο σοβαρό…

Κυβέρνηση, Εταιρία, Αργυρώνητοι «Δημοσιογράφοι» προσπαθούν να ξελασπώσουν τον Μητσοτάκη, βρίσκοντας αποδιοπομπαίους τράγους στους σταθμάρχες, μηχανοδηγούς κ.ά. Η παραίτηση Καραμανλή έγινε ρεσιτάλ υποκρισίας (θα μας είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής). Με θράσος τώρα ο Μητσοτάκης υπόσχεται ασφάλεια στα τρένα με κινήσεις-κοροïδία και παίζει το βιολί «φταίμε όλοι». Για να συνεχίσει τα ίδια και χειρότερα, να επιτεθεί στον συνδικαλισμό, να εμφανιστεί ως εξυγιαντής… την ίδια στιγμή που ιδιωτικοποιεί και το νερό!

ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΗ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΙΣ 8/3 – ΟΛΟΙ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ! Μπουχτίσαμε να πληρώνουμε με αίμα τα αρπακτικά της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας» και του «επιτελικού κράτους», τη λογική του κέρδους. Δεν πάει άλλο με τα μνημόνια, την ιδιωτικοποίηση υποδομών, ρεύματος, παιδείας, υγείας, τους χιλιάδες πλειστηριασμούς, την ακρίβεια. Η οργή για την κυβερνητική επιχείρηση συγκάλυψης δεν πρέπει να εγκλωβιστεί σε ένα προεκλογικό παιχνίδι, να ξεθυμάνει σε κινητοποιήσεις χωρίς στόχο. Δεν θέλουμε την «υπεύθυνη» απάτη π.χ. του ΣΥΡΙΖΑ / Τσίπρα – που αφού ολοκλήρωσαν το ξεπούλημα των σιδηροδρόμων, φωνάζουν τώρα για «διαλεύκανση» για να βγουν από το κάδρο των ευθυνών. Πρέπει να μετατρέψουμε την οργή μας σε ξεσηκωμό, που δεν θα χαθεί σε μια προεκλογική περίοδο, σε «επιτροπές», «θεσμούς» και «βελτιώσεις» συγκάλυψης. Να κηρυχτεί Γενική Απεργία. Να γίνουν καταλήψεις στις σχολές και τα σχολεία, πορείες σε πλατείες και γειτονιές. Να ενώσουμε και να συντονίσουμε τις κινητοποιήσεις, με κοινές μέρες μαζικής δράσης, επιτροπές και συντονιστικά.

Απαιτούμε: Παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων (εταιρίας και πολιτικής εξουσίας). Σταμάτημα των Ιδιωτικοποιήσεων. Δημόσιες Δωρεάν Συγκοινωνίες για όλους. Εθνικοποίηση των σιδηροδρόμων ΤΩΡΑ, χωρίς αποζημίωση των ιδιωτών, κάτω από εργατικό έλεγχο – και όλων των δημόσιων αγαθών που ξεπουλήθηκαν. Να διώξουμε τη δολοφονική κυβέρνηση Μητσοτάκη με αγώνες, κάνοντας τη ζωή δύσκολη σε κάθε επόμενη κυβέρνηση που θα μαγειρευτεί απ’ τις εκλογές.