Μετά την έκρηξη στις 8/3 – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

Αθήνα

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ με διαδηλώσεις, καταλήψεις, απεργίες

Κάτω η κυβέρνηση που δολοφονεί, Κάτω η χούντα της αγοράς!

Να εθνικοποιηθούν οι σιδηρόδρομοι!

«Δικά τους τα κέρδη, δικοί μας οι νεκροί»

Μια τεράστια ανθρωποθάλασσα ξεχύθηκε σήμερα στους δρόμους όλης της χώρας, με την ευκαιρία της απεργιακή κινητοποίηση. Την οποία μάλιστα προσπάθησε να υπονομεύσει η ίδια η ηγεσία της ΓΣΕΕ, καθώς ούτε προκήρυξε απεργία ούτε κάλεσε τους εργαζόμενους να απεργήσουν!

Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, νεολαίοι, φτωχά λαϊκά στρώματα σε περισσότερες από 80 πόλεις έκαναν κουρέλι τα κροκοδείλια δάκρυα των αργυρώνητων ΜΜΕ, την υποκρισία των μνημονιακών κομμάτων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ για ένα έγκλημα που έχει μόνους και αποκλειστικά υπεύθυνους τους ίδιους, τις ιδιωτικοποιήσεις τους, το αδηφάγο, κανιβαλικό σύστημα που υπηρετούν. Φυλαγμένοι από τις ορδές των ΜΑΤ και κρυμμένοι σαν τα ποντίκια μέσα στη Βουλή, αυτόν τον ορνιθώνα της αστικής τάξης, προσπαθούν να ξεπλύνουν τα χέρια τους από το αίμα των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας με την θεατρική παράσταση των «διαχρονικών ευθυνών» και των «επιτροπών διαφάνειας». Αυτό είχε προσπαθήσει και ο ακατονόμαστος πρωθυπουργός ζητώντας «μια μεγάλη συγγνώμη», βεβηλώνοντας ακόμα πιο χυδαία την μνήμη των νεκρών και προσβάλοντας την νοημοσύνη ενός ολόκληρου λαού!

Όχι κύριοι ιεροκήρυκες του ατομικού κέρδους, νεοφιλελεύθεροι κανίβαλοι της αγοράς, δεν τρώμε κουτόχορτο! Καμιά υποκριτική συγγνώμη από τα δικά σας χείλη, καμιά «επιτροπή διαφάνειας» δεν θα σας ξεπλύνει από τα Μνημόνια, τις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα κάθε τι που ανήκει στο δημόσιο, το ρήμαγμα κάθε συλλογικής κατάκτησης της εργατικής τάξης και της νεολαίας.

Τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσουμε εμείς! Τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα της κρίσης του δικού σας σάπιου συστήματος, οι «ευεργεθέντες» παρίες των 500 ευρώ και της ελεημοσύνης των “pass” σας, οι επιζώντες των χιλιάδων εργατικών ατυχημάτων και της δολοφονίας των Τεμπών! Οι αγώνες μας θα γίνουνένας πανελλαδικός χείμαρρος για την ανατροπή της λαομίσητης κυβέρνησης Μητσοτάκη, το τσάκισμα των μνημονίων και όλου του πολιτικού προσωπικού τους. Για την εθνικοποίηση των Συγκοινωνιών, της Ενέργειας, του Νερού κ.λπ., χωρίς αποζημίωση στους καπιταλιστές και κάτω από εργατικό έλεγχο.

Είναι ώρα για έναν γενικευμένο ξεσηκωμό, με τη συνέχιση και επέκταση των απεργιακών κινητοποιήσεων, των καταλήψεων σε σχολές και σχολεία, με διαδηλώσεις σε πλατείες και γειτονιές. Για να διώξουμε τη δολοφονική κυβέρνηση Μητσοτάκη. Για να κάνουμε από την αρχή αδύναμη κάθε επόμενη κυβέρνηση και λύση «σταθερότητας», που θα προσπαθήσουν να στήσουν. Για να επιβάλλουμε τις δικές μας λύσεις ενάντια στην ανθρωποφάγα λογική του κέρδους.

 

Θεσσαλονίκη: