Πλειστηριασμοί: Η κτηνωδία της κλίκας Μητσοτάκη δεν έχει τελειωμό

Πετούν στο δρόμο εργαζόμενους, συνταξιούχους και φτωχούς

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής 24/2, δικαστικός επιμελητής συνοδευόμενος από αστυνομικές δυνάμεις, επιχείρησε με τη βία να πετάξει έξω από το σπίτι της μια 50χρονη γυναίκα με αναπηρία στον Άγιο Παντελεήμονα με τον πιο κτηνώδη και μισάνθρωπο τρόπο (της φώναζαν «Τέλειωνε, μας καθυστερείς», «Σήκω, θα πας σε γηροκομείο» και της έβγαλαν όλα τα φάρμακα έξω από το διαμέρισμά της). Το κίνημα αλληλεγγύης και συμπαράστασης απέτρεψε την απόπειρα έξωσης. Ούτε ένα 24ωρο πριν, στην Καστοριά αυτή τη φορά, το βράδυ της Πέμπτης 23/2, τα καθάρματα της ΟΠΚΕ έβγαλαν σηκωτό τον ηλικιωμένο ιδιοκτήτη μιας μικρής ξενοδοχειακής μονάδας από την επιχείρησή του μαζί με την οικογένειά του, περνώντας του μάλιστα χειροπέδες μπροστά στα παιδιά του. Κι αυτά τα δύο περιστατικά είναι που δημοσιοποιήθηκαν, δεκάδες ακόμα πλειστηριασμοί συμβαίνουν καθημερινά, καθώς πλέον η κυβέρνηση Μητσοτάκη χωρίς έλεος και με τη βούλα του Αρείου Πάγου, παίρνει τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ και πετάει κυριολεκτικά στον δρόμο εργαζόμενους και φτωχά λαϊκά στρώματα.

Η πλειοψηφία της κοινωνίας, που ήδη μαστίζεται από τη φτώχεια, την ακρίβεια, την απειλή του πολέμου και της επισιτιστικής κρίσης, έρχεται αντιμέτωπη με τη λύσσα της κυβέρνησης-συμμορίας Μητσοτάκη, που παρέα με τα ΜΑΤ επιβάλλει πλειστηριασμούς και επιδίδεται σε ένα ανελέητο ανθρωποκυνηγητό σε όσους αντιστέκονται μπροστά σε αυτή τη βαρβαρότητα. Μάλιστα, η κατάπτυστη απόφαση του Αρείου Πάγου (πέρασε ομόφωνα στις 16/2) το κάνει ακόμα ευκολότερο στα κάθε λογής funds και διαχειριστές δανείων, καθώς τους επιτρέπει να προχωρήσουν άμεσα σε πλειστηριασμούς ακόμα και πρώτης κατοικίας.

Ενώ, την ίδια στιγμή, χαρίζουν εκατομμύρια σε τράπεζες και εργοδότες με μηδενικές φορολογίες και παχυλές κρατικές ενισχύσεις, αλλά και ασυλία σε τραπεζίτες, πετάνε στο δρόμο συνταξιούχους, εργαζόμενους και φτωχούς. Ταΐζουν ξανά και ξανά τις χρεοκοπημένες τράπεζες ζεστό χρήμα μέσω των ανακεφαλαιοποιήσεων και των διαγραφών χρεών τους, δεν διστάζουν να φορτώνουν στους εργαζόμενους ακόμα μεγαλύτερα χρέη και οικονομικά βάρη. Τα «προεκλογικά» κουπόνια της ντροπής με αποκορύφωμα το καλάθι του νοικοκυριού, δεν ξεγελούν κανένα. Δεν κρύβεται το μίσος τους απέναντι μας, απέναντι στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Ήδη είναι αναρτημένοι σχεδόν 170.000 πλειστηριασμοί, ενώ η απόφαση επηρεάζει πάνω από 700.000 δανειολήπτες, οι οποίοι δεν θα έχουν την παραμικρή προστασία απέναντι στα αδηφάγα αρπακτικά του κεφαλαίου, που με τις ευλογίες κυβέρνησης και κρατικού μηχανισμού, τους πετάνε στο δρόμο. Ήταν δεδομένο πως ενόψει εκλογών, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα έπαιζαν «καλά» τον ρόλο τους. Οι μεν με τα «καλάθια» και τα pass ελεημοσύνης, οι δε με την ελπίδα η κοινωνία να ξεχάσει ότι επί διακυβέρνησής τους, άνοιξαν το πέρασμα των «κόκκινων» δανείων στα κοράκια των funds και θέσπισαν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς (οι πολιτικάντηδες του ΣΥΡΙΖΑ βρήκαν μάλιστα την ευκαιρία για φτηνό προεκλογικό αγώνα, αφού στην ανακοίνωσή του για το τραγικό περιστατικό στην Καστοριά, δήλωσε: Στις εκλογές οι πολίτες θα αποφασίσουν: Θέλουν προστασία πρώτης κατοικίας και ρύθμιση χρεών ή τα σπίτια τους στους κάθε λογής Πάτσηδες;). Το φρένο στις τράπεζες και στα κοράκια των funds, δεν θα έρθει με ευχολόγια αλλά με ριζοσπαστικές λύσεις. Πρέπει με όλες μας τις δυνάμεις, οι εργαζόμενοι, οι νέοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να παλέψουμε ενάντια στους πλειστηριασμούς. Σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς να δημιουργήσουμε επιτροπές, εστίες αντίστασης και αγώνα! Να διεκδικήσουμε μια ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια για όλους!

  • Να παρθεί πίσω η Απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου που δίνει το «πράσινο» φως στα funds για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας
  • Στέγη, Ρεύμα και Νερό είναι δικαιώματα όλων!
  • Προστασία της λαϊκής κατοικίας – Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη
  • Λεφτά για Υγεία, Παιδεία – όχι για μηχανισμούς καταστολής, τράπεζες, πολεμικούς εξοπλισμούς
  • Έξω από ΕΕ και Ευρώ. Διαγραφή του χρέους. Εθνικοποίηση των τραπεζών υπό εργατικό έλεγχο