Ανεπιθύμητος ο Μπλίνκεν – ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ: Τρίτη 21/2

ΕΞΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΪΚΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ Τρίτη 21/2:

Αθήνα: 7μμ, Προπύλαια – Πρεσβεία ΗΠΑ

Θεσσαλονίκη: 7μμ, άγαλμα Βενιζέλου

Πάτρα: 6.30 μμ, Πλ. Γεωργού

Ιωάννινα: 6μμ, Περιφέρεια

Η επίσκεψη του υπ. Εξ. των ΗΠΑ Μπλίνκεν στην Αθήνα σηματοδοτεί την ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή του ελληνικού καπιταλισμού στον πόλεμο στην Ουκρανία και σε όλα τα μέτωπα που εξελίσσεται η ενδοϊμπεριαλιστική σύγκρουση ανάμεσα σε ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ και Ρωσία-Κίνα. Οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές, με την πλήρη συναίνεση των αστικών κομμάτων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα-βάση, προκεχωρημένο φυλάκιο ενάντια στον ρωσικό ιμπεριαλισμό. Από τη Σούδα ως την Αλεξανδρούπολη, όλα τα λιμάνια της χώρας ελλιμενίζουν ΝΑΤΟϊκά πολεμικά πλοία, εναέριος – θαλάσσιος και χερσαίος χώρος χρησιμοποιείται κατά το δοκούν από τους δυτικούς ιμπεριαλιστές για να ολοκληρώσουν την περικύκλωση της Ρωσίας, να τροφοδοτούν με όπλα το μισοφασιστικό ουκρανικό καθεστώς Ζελένσκι, να πιέζουν την Τουρκία για να αποκοπεί από τη Ρωσία και τις χώρες των Βαλκανίων (κυρίως τη Σερβία) να απωθήσουν την ρώσικη επιρροή. Έτσι και η Ελλάδα μετατράπηκε σε μπροστάρη της προσχεδιασμένης και καθοδηγούμενης από τους Αμερικανούς σύγκρουσης στην Ουκρανία, μεγαλύτερη ΝΑΤΟϊκή βάση στα Βαλκάνια και την ΝΑ Μεσόγειο, αποστολέας οπλισμού, πυρομαχικών και αρμάτων – και έτσι σε βασικό στρατιωτικό στόχο αυτής της σύγκρουσης με τεράστιους κινδύνους για τον ελληνικό λαό.

Αντιδραστικός άξονας

Κατά την επίσκεψη Μπλίνκεν θα συνεδριάσει και ο άξονας Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ με τις ΗΠΑ. Οι πιο πιστοί και πρόθυμοι σύμμαχοι των ΗΠΑ στην περιοχή, που εκτελούν τις εντολές των αμερικάνων ιμπεριαλιστών. Οι ισραηλινοί εγκληματίες πολέμου, που δολοφονούν τον παλαιστινιακό λαό και εκτελούν χρέη φύλακα για Ιράν, Συρία και αραβικό κόσμο – οι Κύπριοι που δίνουν όλα τα κοιτάσματά τους στην EXON MOBIL εκλιπαρώντας για αμερικάνικη «προστασία» απέναντι στις τούρκικες απαιτήσεις – οι έλληνες καπιταλιστές που λειτουργούν ως μαριονέτα των ΗΠΑ σε ΕΕ, Βαλκάνια, ΝΑ Μεσόγειο, αναζητώντας οικονομικά οφέλη (βλ. εφοπλιστές), προγράμματα στήριξης και εικονικές επενδυτικές αναβαθμίσεις, προστασία από τον τούρκικο καπιταλισμό και πολιτική στήριξη στο εσωτερικό της χώρας.

Οι απαιτήσεις των αμερικανών από την κλίκα Μητσοτάκη είναι δεδομένες: α) Να συνεισφέρει στον ωμό εκβιασμό που δέχεται η Σερβία (να αποδεχτεί το γαλλογερμανικό σχέδιο, που σημαίνει αποδοχή της απόσχισης του Κοσσόβου ή να αποκλειστεί από την ένταξη στην ΕΕ και να υποστεί οικονομικό εμπάργκο) για να αποκοπεί από την Ρωσία, όπως και να καταπολεμηθούν όλες οι φιλορώσικες δυνάμεις στα Βαλκάνια. β) Να λειτουργήσει ως πρόθυμος «λαγός» στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ για αποστολή ακόμα πιο βαρέως οπλισμού στο ουκρανικό καθεστώς. γ) Να ακολουθεί τις εντολές των ΗΠΑ απέναντι στην Τουρκία, όπου με την τακτική «μαστίγιο-καρότο» προσπαθούν να κρατήσουν την επαφή με τον άκρως απαραίτητο για την Δύση τούρκικο καπιταλισμό αλλά και να ροκανίσουν το καθεστώς Ερντογάν. δ) Να ακολουθούν και να υπερασπίζονται την αντιρώσικη επιθετικότητα βλ. εφαρμογή κυρώσεων, αποστολή όπλων, απαίτηση για δικαστήριο Χάγης, αποκλεισμό από την Ολυμπιάδα, απαγόρευση ρώσικων ΜΜΕ κ.λπ. – και βέβαια να κραυγάζουν πως «είμαστε σε πόλεμο με την Ρωσία».

Η ομογενοποίηση του ΝΑΤΟϊκού στρατοπέδου σε αυτή την περιοχή είναι προϋπόθεση για τους αμερικάνους, ώστε να κλιμακώσουν την σύγκρουση στην Ουκρανία «ματώνοντας» όσο περισσότερο γίνεται τον ρώσικο ιμπεριαλισμό (με κόστος την ερημοποίηση της Ουκρανίας) – να πυροδοτήσουν τα νέα μέτωπα που οργανώνουν, ενάντια στην Κίνα στην Ταϊβάν και πιθανώς στα Βαλκάνια.

Κάτω η πολεμοκάπηλη, τυχοδιωκτική κλίκα Μητσοτάκη

Οι έλληνες καπιταλιστές και η κλίκα Μητσοτάκη που τους εξυπηρετεί (ειδικά το χρηματοπιστωτικό και το εφοπλιστικό κεφάλαιο) έχουν πολεμοκάπηλη, επικίνδυνα τυχοδιωκτική πολιτική. Προχωρούν σε καταστροφικούς οικονομικά εξοπλισμούς, οξύνουν τον σωβινισμό και τον μιλιταρισμό. Με τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τη συμπόρευση του ΚΚΕ (που βλέπει ελλιπή υπεράσπιση των «κυριαρχικών δικαιωμάτων» και ψηφίζει όλα τα επιδόματα  σε ένστολους ακόμα και την ώρα που δολοφονούν, π.χ. Φραγκούλης).

Χρεοκοπημένοι εδώ και χρόνια, βουτηγμένοι στην διαφθορά και τα σκάνδαλα, ελπίζουν σε  «ενέσεις» ρευστότητας και πολιτικής στήριξης από τους ιμπεριαλιστές. Όσο πιο πολύ καταφεύγουν σε αυτή την στήριξη, τόσο «σφίγγει η θηλιά» και γίνονται πιο ενδοτικοί σε κάθε ιμπεριαλιστική απαίτηση. Ενώ έχουν στήσει και συμμετέχουν σε μια γιγάντια επιχείρηση κερδοσκοπίας των καπιταλιστών της ενέργειας, των καυσίμων, των τροφίμων και των τραπεζών, που ληστεύει ασύδοτα τον ελληνικό λαό με φερετζέ τα «καλάθια» του Γεωργιάδη και φτωχοποιεί ραγδαία την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα αρπάζοντας σπίτια και εισοδήματα με Κατασχέσεις και Ακρίβεια – μας σέρνουν όλο και πιο βαθιά στην ενδοϊμπεριαλιστική σύγκρουση και δεν θα διστάσουν να μας στείλουν «κρέας για τα κανόνια» στην πρώτη γραμμή για να εξυπηρετήσουν τα αμερικάνικα και ευρωπαϊκά ιμπεριαλιστικά συμφέροντα. Είναι ακραία επικίνδυνη κυβέρνηση όπως και τα μαφιόζικα κεφάλαια που εξυπηρετεί – και απαιτείται ένα μαχητικό αντιπολεμικό κίνημα που θα διακόψει την εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο.

Ούτε σταγόνα αίμα για τα συμφέροντά τους! Δεν τασσόμαστε με καμιά από τις αντιδραστικές, ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που συγκρούονται. Να αναπτύξουμε ένα μαχητικό αντιπολεμικό κίνημα: ενάντια στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, στην φτώχεια, στις αντιδραστικές αστικές τάξεις κι απ’ τις δύο πλευρές του Αιγαίου. Να ανατρέψουμε την διεφθαρμένη, ακραία ταξική κυβέρνηση Μητσοτάκη, μπλοκάροντας κάθε συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, αποτρέποντας κάθε τυχοδιωκτισμό μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας. Ενάντια στο μιλιταριστικό, σοβινιστικό κλίμα που θέλει στον γύψο τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας, στο δρόμο του αγώνα που χαράζει η γαλλική εργατική τάξη.

Κοινοί αγώνες των λαών ενάντια σε Πόλεμο και Εξοπλισμούς – ακρίβεια, φτώχεια, αντεργατικά μέτρα.

Έξω ΝΑΤΟ και Βάσεις. ΟΧΙ στα Πυρηνικά.

ΟΧΙ στους Ιμπεριαλιστικούς Ανταγωνισμούς και τη γενίκευση του πολέμου.

Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στα ΝΑΤΟϊκά πολεμικά σχέδια.