ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ Τρίτη 13/12, Η κυβέρνηση Μητσοτάκη οπλίζει, η ΕΛΑΣ δολοφονεί

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΡΗΝΗ, ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Άμεση προφυλάκιση – Παραδειγματική τιμωρία του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο Κ. Φραγκούλη

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ Τρίτη 13/12:

Αθήνα, Τρίτη 13/12 7:00 μμ, Προπύλαια

Θεσσαλονίκη, 7μμ, Καμάρα

Ιωάννινα, 6:30μμ Περιφέρεια

Πάτρα, 6:00 μμ Παράρτημα

Ο εν ψυχρώ πυροβολισμός και δολοφονία του νεαρού Ρομά Κ. Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη, μετά από την πρόσφατη, παρόμοια κρατική δολοφονία του επίσης Ρομά Ν. Σαμπάνη στο Πέραμα, πρέπει να χτυπήσει συναγερμό για τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη νεολαία. Η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Οι μηχανισμοί καταστολής, πραγματική σφηκοφωλιά χρυσαυγιτών και ακροδεξιών, μετά από τα συχαρίκια και μπαξίσια που ασταμάτητα παίρνουν από την κυβέρνηση και τους υπουργούς της, έχουν «ελευθέρας» να πυροβολούν και να εκτελούν. Πρώτα πρώτα φτωχοδιάβολους και περιθωριοποιημένους ή όσους η κυβερνητική και νεοφιλελεύθερη προπαγάνδα έχει στιγματίσει ως «παραβατικούς».

Την ίδια στιγμή που χύνεται αίμα νέων ανθρώπων, κυβέρνηση, κρατικός μηχανισμός και ΜΜΕξαπάτησης επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν και να αποκτηνώσουν την ελληνική κοινωνία, με ρατσιστικά πογκρόμ ενάντια στους Ρομά. Αυτούς που οι ίδιοι καταδίκασαν στο περιθώριο, τους θέλουν φιμωμένους και σκυφτούς ακόμα κι όταν δολοφονούνται τα παιδιά και οι φίλοι τους με σφαίρες στο ψαχνό.

Ο κατήφορος της καταστολής, της πολιτικής σήψης σφραγίζει την ολοκλήρωση της θητείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η μπόχα πνίγει τα πάντα. Ωμά ψέματα κάθε μέρα, το ένα πίσω από το άλλο. Υποκλοπές και αλληλομαχαιρώματα συμφερόντων – αλλά κανείς δεν μιλάει για την παρακολούθηση των οργανώσεων και των αγωνιστών του εργατικού κινήματος. Κοροϊδία στα μούτρα του λαού με «καλάθια» και “pass” ελεημοσύνης – ενώ τα κέρδη των τραπεζιτών, ιδιωτών παρόχων ενέργειας και καπιταλιστών φουσκώνουν. Σχολεία-καρμανιόλες όπου πεθαίνουν παιδάκια – ενώ τα λεφτά ξεκοκκαλίζουν «υγιείς» ιδιώτες εργολάβοι με ΣΔΙΤ. Πάρτι λεηλασίας του δημόσιου χρήματος από «Πάτσηδες» και «Καϊλήδες» – στην υγεία των «κορόιδων» εργαζομένων και φτωχών. Όργιο ανηθικότητας και βρωμιάς με θύματα τους πιο αδύναμους από «Λιγνάδηδες» και «Μίχους», κυρίους και κυρίες της «καλής κοινωνίας»: επιχειρηματίες αρπακτικά, πλούσιους, πολιτικούς ή κοινούς απατεώνες, μέλη και αυλικούς της ελίτ, «φιλάνθρωπους»… Ατιμωρησία και ασυδοσία για όλους αυτούς, καταστολή και σφαίρες για όποιον αντιστέκεται, για όλους τους «από κάτω». Στην κορυφή, το πιο μεγάλο «σκάνδαλο», η ακραία ταξική, νεοφιλελεύθερη πολιτική της κλίκας Μητσοτάκη: ακρίβεια, φτώχεια και εξαθλίωση, εξοπλισμοί και στήριξη του ΝΑΤΟ στον πόλεμο, αντιαπεργιακοί και αντισυνδικαλιστικοί νόμοι, διάλυση των δικαιωμάτων μας σε εργασία, υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση… πλειστηριασμοί-αρπαγή των λαϊκών σπιτιών από τα κοράκια των funds.

Αυτός ο κατήφορος δεν τελειώνει ούτε εύκολα, ούτε απλά, ούτε στις εκλογές. Η όξυνση της καταστολής είναι μια κεντρική πολιτική, μια στρατηγική επιλογή όλων των αστικών δυνάμεων – όχι μόνο της μητσοτακικής ΝΔ αλλά και λίγο-πολύ της επίσημης «αντιπολίτευσης» (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ). Δεν υπάρχει άλλος δρόμος γι’ αυτούς, καθώς δεν έχουν καμία εναλλακτική στην τεράστια κρίση του ελληνικού καπιταλισμού από όλο και χειρότερα αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα και μνημόνια. Γι’ αυτό στηρίζονται όλο και περισσότερο στους γυμνούς μηχανισμούς καταστολής. Κανέναν δεν πρέπει να ξεγελάσουν οι προεκλογικές «δημοκρατικές» απάτες του όποιου Τσίπρα ή Ανδρουλάκη. Σήμερα είναι ο Μητσοτάκης αυτός που «απογειώνει» την καταστολή για να εκβιάσει την παραμονή του στην εξουσία. Αύριο, κάποιο άλλο κυβερνητικό σχήμα –ό,τι κι αν θα είναι αυτό που θα επιχειρήσουν να στήσουν–, θα πρέπει να συνεχίσει τα ίδια και χειρότερα.

Όχι τα λόγια στη Βουλή και στα ΜΜΕ, αλλά μόνο η κινητοποίηση στον δρόμο θα επιβάλλει τη δικαιοσύνη για τον Κ. Φραγκούλη… τον Ν. Σαμπάνη, τα αναρίθμητα θύματα της κρατικής καταστολής. Με μαζικές, μαχητικές διαδηλώσεις, οργανώνοντας τη μαζική αυτοάμυνά μας στις ορδές των ΜΑΤ, ΔΡΑΣΗ και ΟΠΚΕ, με ψηφίσματα σε χώρους δουλειάς και σχολές, πρέπει να απαιτήσουμε την άμεση προφυλάκιση και παραδειγματική τιμωρία του αστυνομικού που δολοφόνησε.

ΟΧΙ σε Συγκάλυψη και Ατιμωρησία

ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ – ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ

Κάτω η εκστρατεία κρατικού και κυβερνητικού ρατσισμού ενάντια στους Ρομά

Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες, όχι για την καταστολή – Με αγώνες να διώξουμε την επικίνδυνη κυβέρνηση Μητσοτάκη