Κάτω τα χεριά από την απεργία στην «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» Να παρθούν πίσω οι απολύσεις!

AtE-Logo

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση την Δευτέρα 3/10 στις 7πμ στην πύλη του εργοστασίου στο Καλοχώρι και την Παρασκευή  7/10 στην συγκέντρωση στις 6.30μμ μπροστά στα γραφεία της Ομοσπονδίας-Φιλίππου 43

Στις 28 Σεπτέμβρη, κατά την διάρκεια της απεργίας που συνεχίζεται από το καλοκαίρι, η εργοδοσία απέλυσε τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων και της ΠΟΕΕΠ, Γιάννη Φραγγίδη και τον πρόεδρο του Σωματείου Πωλητών-Οδηγών Β. Ελλάδας, Άρη Μερκενίδη. Σε συνέχεια των προηγούμενων ενεργειών της, απολύσεις εργαζομένων, τρομοκρατία με ΜΑΤ, συλλήψεις συνδικαλιστών κ.λπ. τώρα η εργοδοσία εφαρμόζοντας για άλλη μια φορά τον κατάπτυστο αντεργατικό νόμο του Χατζηδάκη, απολύει εκδικητικά συνδικαλιστές. Οι δύο αυτοί εργαζόμενοι είναι οδηγοί, και αποδεικνύεται ότι προχωρά τα σχέδιά της κλείνοντας τμήματα και δίνοντάς τα σε εργολάβους, όπως το τμήμα της διανομής.

Το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης κήρυξε 4ωρη στάση εργασίας την Δευτέρα 3 Οκτώβρη (7πμ-11πμ), στον νομό Θεσσαλονίκης, ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Επίσης, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ) κήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Αυτή είναι η λεγόμενη μεταμνημονιακή πραγματικότητα που καθημερινά γίνεται για τους εργαζόμενους μια νέα χειρότερη κόλαση με την ακρίβεια και τα βάρβαρα νεοφιλελεύθερα μέτρα! Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, σέρνεται πίσω από τις επιταγές των εργοδοτών. Έχει απονομιμοποιηθεί και θα κάνει τα πάντα για τους εργοδότες χωρίς να την ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Ενώ ρίχνει τον λαό στην εξαθλίωση, με απανωτά αντεργατικά μέτρα, με τη λαίλαπα της ακρίβειας και την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, συνεχίζει με μια μαύρη αστυνομοκρατία, με το δόγμα «νόμος και τάξη», προσπαθώντας να διαλύσει κάθε εργατικό αγώνα, κάθε μορφή αντίστασης. Πρέπει ρίξουμε την άθλια αυτή την κυβέρνηση για να σωθούμε οι εργαζόμενοι και όλη η κοινωνία.

Συνδικάτα, οργανώσεις και αγωνιστές να πάρουμε την πρωτοβουλία να γίνει πλατιά καμπάνια στην πόλη και στις γειτονιές για αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στη Μαλαματίνα με στόχο μια μαζική διαδήλωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο αγώνας αυτός μας αφορά όλους, να φτάσει το μήνυμα του αγώνα σε κάθε χώρο εργασίας, σε κάθε γειτονιά για την οικονομική και ηθική στήριξη του, μέσα από πρωτοβουλίες αλληλεγγύης! Με την οργάνωση και την αλληλεγγύη μας να νικήσουμε στον δρόμο την εργοδοτική τρομοκρατία, τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, τους μπράβους της κυβέρνησης και των εργοδοτών! Να βάλουμε ένα φρένο επιτέλους στην ακραία εκμετάλλευση και εξαθλίωσή μας από την κυβέρνηση και του εργοδότες!

  • Έξω τα ΜΑΤ από την απεργία
  • Ανάκληση όλων των απολύσεων
  • Απόσυρση όλων των κατηγοριών
  • Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις μισθών

 

Αντεπίθεση των Εργαζομένων

blog: https://antepithesitonergazomenon.blogspot.com

email: [email protected]

τηλ: 2310265730