Άλλοι δυο νεκροί συνάδελφοι στο Καναλάκι Πρεβέζης ύστερα από έκρηξη σε ιχθυοτροφείο

Στις 4 Σεπτεμβρίου, τραγικό θάνατο εν ώρα εργασίας βρήκαν 2 συνάδελφοι μας και άλλοι 3 τραυματίστηκαν ύστερα από έκρηξη στο ιχθυοτροφείο Χόχλας ΑΒΕΕ, στο Καναλάκι Πρεβέζης. Κατά τη διάρκεια της μεσημεριανής τους βάρδιας οι δύο εργαζόμενοι έκαναν ηλεκτροσυγκόλληση, ενώ μια μπουκάλα υγραερίου στο εργοστάσιο είχε διαρροή. Το γεγονός γίνεται ακόμα πιο εξωφρενικό καθώς σύμφωνα με τη σύζυγο του 40χρονου θύματος, η διαρροή ήταν γνωστή στην εργοδοσία. Υπάρχουν μαρτυρίες που επιμένουν ότι εκρήξεις για τον ίδιο λόγο έχουν ξανασυμβεί και όχι μόνο η εργοδοσία δεν πήρε κανένα μέτρο προστασίας αλλά κουκούλωσε και τις υποθέσεις εκβιάζοντας ή δωροδοκώντας τους εργαζομένους της. Ειδικό κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας θα κάνει ελέγχους επικινδυνότητας του χώρου εργασίας. Οι υπεύθυνοι της επιχείρησης συνελήφθησαν αρχικά αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι λίγες ώρες μετά…

Το στυγερό εργοδοτικό έγκλημα στο Καναλάκι Πρεβέζης έρχεται λίγες μέρες μετά από άλλη μια δολοφονική εργοδοτική επίθεση. Το προηγούμενο Σάββατο, στη Σκάλα Ωρωπού ανήλικος διανομέας που δούλευε στο εστιατόριο «Ψωμί και Αλάτι» έχασε τη ζωή του. Η Επιθεώρηση Εργασίας επιβεβαίωσε ότι ο 17χρονος δούλευε την ώρα του ατυχήματος υπό το καθεστώς μαύρης και αδήλωτης εργασίας.

Η ασυδοσία των εργοδοτών έχει μετατρέψει τους χώρους εργασίας σε εμπόλεμη ζώνη.

Νεκροί διανομείς -ακόμα και παιδιά- στους δρόμους, διαμελισμένοι εργάτες ύστερα από εκρήξεις, όργιο βίας και καταστολής στους απολυμένους απεργούς της Μαλαματίνας! Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατεβάζει στρατό από ΜΑΤ να καταπνίξουν κάθε φωνή αντίδρασης, περνάει ένα σωρό τερατουργήματα όπως ο νόμος Χατζηδάκη και ξελασπώνει εργοδότες-δολοφόνους με συνοπτικές διαδικασίες. Το κύμα της φτώχειας και της ακρίβειας θερίζει τα νοικοκυριά των εργατών και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και αντί η κυβέρνηση να αυξήσει τους μισθούς μας πετάει ξεροκόμματα/επιδόματα ελεημοσύνης.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΥΡΗΞΕΙ

Ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος στην δολοφονική εργοδοτική αυθαιρεσία και στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Να περάσουμε στην αντεπίθεση με μαχητικούς και ανυποχώρητους αγώνες, με οργάνωση στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές. Να τσακίσουμε όσους μας σέρνουν στο θάνατο και την εξαθλίωση.