Να παρθούν τώρα πίσω οι 4 εκδικητικές απολύσεις στα Goody’s στα Ιωάννινα

Στις 2 Αυγούστου η εργοδοσία των Goody’s στα Ιωάννινα ανακοίνωσε την απόλυση 2 εργαζομένων. Αυτές έρχονται να προστεθούν στις 2 απολύσεις που είχαν γίνει την προηγούμενη εβδομάδα. Οι εργαζόμενοι των Goody’s το προηγούμενο διάστημα είχαν πραγματοποιήσει συναντήσεις με την εργοδοσία για να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η απάντηση της εργοδοσίας ήταν να πετάξει 4 συναδέλφους στο δρόμο απολύοντας τους παράνομα και εκδικητικά. Ως συνήθως οι δικαιολογίες της επιχείρησης για αυτές τις απολύσεις στηρίχτηκαν στα γνωστά επιχειρήματα περί «κρίσης», «περικοπών» και «ζημιών στα κέρδη». Απέναντι στις απολύσεις οι εργαζόμενοι συμμετείχαν στην 4ωρη στάση εργασίας που ανακοίνωσε το Σωματείο Επισιτισμού στις 3/8 και πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα ζητώντας να παρθούν πίσω οι απολύσεις.

Είναι γνωστό πως οι εργοδότες όταν απολαμβάνουν υψηλά κέρδη ούτε ψίχουλο παραπάνω δε πρόκειται να δώσουν στους εργαζόμενους, ενώ όταν αυτά μειώνονται φορτώνουν με μιας τα βάρη στις πλάτες μας. Διατηρούν τα μαγαζιά μόνιμα υποστελεχωμένα και μας αναγκάζουν να δουλεύουμε 10ωρα και 12ωρα προκειμένου να «καλύψουμε τα κενά». Η κυβέρνηση της ΝΔ με τον εργατοκτόνο νόμο Χατζηδάκη νομιμοποιεί την κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία ενώ ταυτόχρονα μας μετατρέπει σε σύγχρονους δουλοπάροικους. Αυτός ο νόμος έρχεται να ξαναγράψει το εργατικό δίκαιο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των αφεντικών ώστε να μπορούν να εκμεταλλεύονται μέχρις εσχάτων τους εργαζόμενους τους οι οποίοι δε θα έχουν κανένα κατοχυρωμένο δικαίωμα. Το μόνο «δικαίωμα» που θα έχουν θα είναι η ατομική διαπραγμάτευση με το αφεντικό που μέσα στην εργασιακή ζούγκλα και την ανεργία θα καταλήγει πάντα να υποκύπτει στο «και άμα δε σου αρέσει να πας αλλού».

Ως Αντεπίθεση των Εργαζομένων στηρίζουμε τους εργαζόμενους στα Goody’s και τον δίκαιο αίτημα τους να γυρίσουν στη δουλειά. Απέναντι στη συνεχόμενη επίθεση των εργοδοτών, στο κύμα ακρίβειας, στην απειλή του πολέμου οι εργαζόμενοι πρέπει μέσα από την ενότητα και την αλληλεγγύη να παλέψουμε λυσσαλέα απέναντι σε κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία που επιχειρεί να καταργήσει τα δικαιώματα μας. Να οργανώσουμε τους αγώνες μας ώστε να καταφέρουμε να αντεπιτεθούμε και να επιβάλλουμε το δίκιο μας.

· Άμεση επαναπρόσληψη των 4 συναδέλφων στα Goody’s Ιωαννίνων

· Υποχρεωτική εφαρμογή της Κλαδικής ΣΣΕ στον Επισιτισμό

· Κάτω ο νόμος Χατζηδάκη

Αντεπίθεση των Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό