ΠΕΝΕΝ: Δικαστική βόμβα κατά της κυβέρνησης για την κατάσχεση του ιρανικού πετρελαίου στο Δ/Ξ «LANA»

Σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Χαλκίδας έγιναν δεκτές οι αντιρρήσεις που είχε καταθέσει ο νομικός εκπρόσωπος της ιδιοκτήτριας εταιρίας.

Αυτές αφορούσαν τις διατάξεις της ανακρίτριας Χαλκίδας με την οποία έγινε η κατάσχεση και μετάγγιση των 107.000 τόνων ιρανικού πετρελαίου που το πλοίο «LANA» μετέφερε στα αμπάρια του.

Με την δικαστική απόφαση το φορτίο του που έχει μεταφερθεί στις ΗΠΑ με το Δ/Ξ «ICE ENERGY» πρέπει να επιστραφεί στο «LANA».

Σχόλιο ΠΕΝΕΝ

Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει απόλυτα την δημόσια τοποθέτηση της ΠΕΝΕΝ με την οποία καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και τους Υπουργούς Εξωτερικών και Ναυτιλίας ότι κατ’ εντολή των ΗΠΑ προχώρησαν παράνομα στην κατάσχεση του φορτίου με συνέπεια οι Ιρανικές αρχές σε αντίποινα να προχωρήσουν στην κατάληψη δύο ελληνικών Δ/Ξ στα χωρικά ύδατα του Ιράν.

Επιβεβαιώνεται ότι η κυβερνητική επιλογή να ενεργήσει ως «βασιλικότερη του βασιλέως» για την υπεράσπιση της πολιτικής των ΗΠΑ εκθέτει σε τεράστιους κινδύνους την χώρα, τον λαό και τους Ναυτεργάτες.

Η εμπλοκή αυτή έχει μετατρέψει σε όμηρους 47 Ναυτεργάτες στα δύο πλοία ενώ ελλοχεύει η απειλή και για δεκάδες άλλα πλοία που βρίσκονται στον Περσικό κόλπο!

Καλούμε την κυβέρνηση να πράξει άμεσα τα προβλεπόμενα από την δικαστική απόφαση, να σταματήσει την οποιαδήποτε συμμετοχή και εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς στο πλευρό των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ!

Η ευθύνη για την απελευθέρωση των Ναυτεργατών είναι πλέον αποκλειστικά στα χέρια της και οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση θα έχει ακόμη πιο βαρύτερες πολιτικές ευθύνες!

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση: Δικαστική βόμβα κατά της κυβέρνησης για την κατάσχεση του ιρανικού πετρελαίου στο ΔΞ LANA