Ανταπόκριση από τις κινητοποιήσεις των Επιτροπών Αγώνα Διανομέων σε Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της επιτροπής διανομέων στις 25/5 και διεκδίκησαν θεσμοθέτηση αποζημίωσης καυσίμων, αύξηση μισθού και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Τα αφεντικά φορτώνουν στις πλάτες μας το αβάσταχτο κόστος των καυσίμων, απολύουν με το «καλημέρα» συναδέλφους ενώ η Ε-food συνεχίζει πλαγίως την εκκαθάριση των διανομέων μερικής απασχόλησης και την εξώθηση τους σε παραίτηση ή freelancing αλλάζοντας μονομερώς το καθεστώς επιλογής ωραρίου.

Στην Θεσσαλονίκη, δεκάδες διανομείς από όλον τον κλάδο συγκεντρώθηκαν χθες, στις 10:30 στο Άγαλμα Βενιζέλου και προχώρησαν σε δυναμική μοτοπορεία στο κέντρο της πόλης. Την Παρασκευή 20/5 είχε ήδη προηγηθεί συγκέντρωση και καταγγελία στο ΣΕΠΕ σχετικά με την νέα επίθεση της E-food στους 4ωρους διανομείς. Η Επιτροπή, μια μέρα μετά προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την ψαραγορά «Θάλασσα» διεκδικώντας την άμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου και μέλους της επιτροπής, όπου απολύθηκε εντελώς άδικα και εκδικητικά. Στα Ιωάννινα, η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων προχώρησε επίσης σε παράσταση διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης (Περιφέρεια) στις 10:30, 25/5. Αμέσως μετά, οι συνάδελφοι με κεντρικό αίτημα την άμεση θεσμοθέτηση της αποζημίωσης καυσίμων και την κατάργηση του νέου τρόπου διευθέτησης ωραρίου – που στήνει στον τοίχο τους τετράωρους διανομείς, προχώρησαν σε μοτοπορεία έως το κεντρικό ΣΕΠΕ όπου εκεί κατήγγειλαν την εταιρεία (Εfood) για παράνομη, βλαπτική μεταβολή της σύμβασης των εργαζομένων μερικής απασχόλησης.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. Η τιμή της βενζίνης προβλέπεται να φτάσει τα 2,80 € πολύ σύντομα. Ήδη βάζουμε το χέρι στην τσέπη και πιάνει φόδρα! Η θεσμοθέτηση  αποζημίωσης καυσίμου είναι πραγματικά θέμα επιβίωσης για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο! Η πραγματική αύξηση του μισθού είναι απαραίτητη για να μην διαλυθούμε από την ακρίβεια και τη φτώχεια. Κανένας… μαγαζάτορας, καμιά μεγαλοεπιχείρηση-πλατφόρμα, καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να μας συμπεριφέρεται λες και είμαστε αναλώσιμοι, δούλοι! Μόνο με τους αγώνες μας, με οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, μπορούμε να βάλουμε ένα φρένο στην εργοδοτική αυθαιρεσία και αδιαφορία.

 

ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ