Το θράσος και νταηλίκια των εργοδοτών δεν θα περάσουν

Στις 4 Μαΐου, συνιδιοκτήτης επιχείρησης καφέ στην Λάρισα, επιτέθηκε σε εργαζόμενη, η οποία μάλιστα βρίσκεται σε κατάσταση εγκυμοσύνης! Πιο συγκεκριμένα, το βράδυ της 4ης Μαΐου, ενώ η 26χρονη συναδέλφισσα εργαζόταν, δέχτηκε σωματική βία από τον εργοδότη της, ο οποίος φανερά εκνευρισμένος μπήκε στην καφετέρια, την άρπαξε βίαια από το χέρι, την έβγαλε στο πεζοδρόμιο, την εξύβρισε και την έσπρωξε. Το περιστατικό έγινε παρουσία πελατών, ενώ η συναδέλφισσα έχει υποβάλλει ήδη μήνυση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, με την κατάσταση της υγείας της να έχει κλονιστεί, λόγω της διακινδύνευσης της εγκυμοσύνης. Ο «λόγος» που ο εργοδότης- τραμπούκος  επιτέθηκε στην 26χρονη ήταν επειδή τον είχε καταγγείλει στο παρελθόν στην Επιθεώρηση Εργασίας για καθυστερήσεις στη μισθοδοσία της, δηλαδή τα αυτονόητα!

Η συγκεκριμένη τραμπούκικη και θρασύδειλη επίθεση δεν είναι η πρώτη και δεν είναι τυχαία. Η κατάσταση στον κλάδο μας πλέον είναι ανεξέλεγκτη, βιώνουμε καθημερινά μια αφόρητη κατάσταση. Και δεν έχει περάσει ούτε μήνας από τον ξυλοδαρμό του συναδέλφου στο Αργοστόλι! Σα να μην έφταναν οι όροι γαλέρας με:  ατελείωτες ώρες  βαρδιών,  υπό-ασφαλισμένη ή ανασφάλιστη εργασία, άθλιες συνθήκες διαβίωσης και πληρωμής στη σεζόν,  κλοπή των δώρων και των επιδομάτων και η -πολλές φορές- απλήρωτη εργασία, αντιμετωπίζουμε πλέον και τη σωματική βία από τους εργοδότες! Το χέρι της εργοδοσίας (και μάλιστα σε έγκυο εργαζόμενη), οπλίζεται από την επικίνδυνη κυβέρνηση ΝΔ, με τους εργατοκτόνους νόμους που έχει ψηφίσει αυτά τα 3 χρόνια, κάνοντας νόμο το δίκιο του εργοδότη και προσπαθώντας να επιβάλλουν μια ζούγκλα στους χώρους δουλειάς, όπου αν τολμήσεις και μιλήσεις με τον συνάδελφό σου ή διεκδικήσεις, όχι απλά απολύεσαι αλλά ξυλοφορτώνεσαι κι από πάνω!

Οργάνωση κι αγώνας στους χώρους της δουλειάς, της εργοδοσίας να σπάσει ο τσαμπουκάς!

Δεν πάει άλλο! Ο μόνος δρόμος να αντισταθούμε απέναντι σε αυτή την επίθεση που δεχόμαστε είναι ο συλλογικός. Να δημιουργήσουμε επιτροπές αγώνα σε κάθε κατάστημα, συζητώντας και λύνοντας εμείς οι ίδιοι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Να εγγραφούμε στο Συνδικάτο μας, να μάθουμε τα δικαιώματά μας, να καταγγέλλουμε τέτοια περιστατικά και όλοι μαζί να τα αντιμετωπίζουμε πριν να είναι αργά, γιατί το μόνο όπλο που έχουμε είναι η αλληλεγγύη! Μόνο έτσι θα κόβεται από την ρίζα το χέρι του κάθε θρασύδειλου εργοδότη!