Αντεπίθεση των εργαζομένων στο εμπόριο: Οι εργαζόμενοι στα Lidl δεν ζούμε με αέρα και νερό, αύξηση των μισθών τώρα

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ LIDL ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ

ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΡΑ!

ΟΛΟΙ / ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 7 ΚΑΙ 8/4

Σε συνέχεια των διαπραγματεύσεων του Επιχειρησιακού Σωματείου των Εργαζομένων της LIDL με τη διοίκηση της εταιρείας, για την υπογραφή της νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης για το 2022, η εταιρεία αρνήθηκε να αυξήσει τους μισθούς και απέρριψε όλα τα αιτήματα των εργαζομένων για τους όρους της νέας σύμβασης. Το «τυράκι» που πέταξε η εταιρεία  ήταν η προφορική της δέσμευση ότι θα εξισώσει τους μισθούς παλιών και νέων εργαζόμενων (όσοι προσλήφθηκαν πριν το 2013 αμείβονται παραπάνω), όχι όμως πριν το 2025 και με τις προϋποθέσεις ότι δεν θα μειωθεί ο τζίρος της και ότι δεν θα αυξηθούν τα λειτουργικά της έξοδα! Μετά από αυτή την άθλια κοροϊδία η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων αποφάσισε να επιμείνει στις διεκδικήσεις της για αύξηση 2% και παροχή διατακτικών (κουπόνια για αγορές τροφίμων από το κατάστημα) κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, προχωρώντας σε 48ωρη απεργία την Πέμπτη 7 και την Παρασκευή 8 Απριλίου.

Η εταιρεία που είδε τα κέρδη της να εκτοξεύονται κατά την διάρκεια της πανδημίας, τσιγκουνεύεται να αυξήσει έστω και κατά 2% τους μισθούς των εργαζομένων της. Ο «καλύτερος εργοδότης», όπως η ίδια αυτοχαρακτηρίζεται, περιορίζει την γενναιοδωρία της σε διατακτικές που δίνει στους εργαζόμενους Χριστούγεννα και Πάσχα, αρνούμενη ακόμα και να αυξήσει το ποσό τους ή και την συχνότητά τους κατά τη διάρκεια του έτους.

Το «κοινωνικό πρόσωπο» της εταιρείας είναι γνωστό, τόσο από την στάση της απέναντι στους πελάτες (περιστατικό με 70χρονη στο Ίλιον), όσο και από την στάση της απέναντι στους εργαζόμενούς της. Εργαζόμενους – πολυεργαλεία που τρέχουν ακατάπαυστα 4ωρα να βγάλουν δουλειά 8ωρου για μισθούς «ψίχουλα»  , εργαζόμενους που ελέγχονται συνεχώς από μάνατζερς της εταιρείας «μασκαρεμένους» σε πελάτες, εργαζόμενους που απολύονται με ψευδείς κατηγορίες.

Η εταιρεία, σε πλήρη σύμπνοια με την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ, δεν θα αργήσει να προχωρήσει και σε «διευθέτηση του χρόνου εργασίας» όπως ψηφίστηκε στον ν. Χατζηδάκη. Αυτό σημαίνει απλήρωτες υπερωρίες και αντικατάστασή τους με ρεπό ή – για τους μερικώς απασχολούμενους – σπαστές βάρδιες μέχρι τη συμπλήρωση του 8ώρου. Όχι μόνο δεν θα μπορούμε να καλύψουμε τις βασικές βιοτικές μας ανάγκες χωρίς αυξήσεις στους μισθούς και με το κύμα ακρίβειας να μας πνίγει, αλλά θα δουλεύουμε όποτε και όσο χρειάζονται οι εργοδότες μας.

Μόνο εμείς οι ίδιοι μπορούμε να βάλουμε φρένο στα επικίνδυνα σχέδια τους. Με όπλα την ενότητα, την αλληλεγγύη και τους αγώνες μας να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας. Να συμμετέχουμε και να στηρίξουμε την απεργία, για να δώσουμε μια ηχηρή απάντηση στην εταιρεία που θέλει να πλουτίζει στις πλάτες μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ
  • ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ
  • ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΙΣΩΣΗ «ΠΑΛΙΩΝ» ΚΑΙ «ΝΕΩΝ» ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 7/4 07:00 Π.Μ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ ΣΤΗ ΣΙΝΔΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ