Νατοϊκή πανστρατιά στην Αλεξανδρούπολη και ο Ζελένσκι στη Βουλή

Νατοϊκή πανστρατιά στην Αλεξανδρούπολη…

 

Με «τιτίβισμα», ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, Κώστας Χατζιμιχαήλ, αποκάλυψε τον πραγματικό προορισμό των ΝΑΤΟϊκών στρατιωτικών αρμάτων, που ξεφορτώθηκαν από το οχηματαγωγό Liberty King.

Δεν είναι άλλος από την Πολωνία – τη χώρα με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στρατευμάτων στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ και εξαιρετικά κρίσιμη για τα σχέδιά του ενάντια στη Ρωσία. Το μεγαλύτερο μέρος των αμερικανών στρατιωτών βρίσκεται στη βάση Ρζεσζόρφ, μόλις 80 χλμ. από τα ρωσο-πολωνικά σύνορα.

Πριν από λίγες μέρες, δίνονταν υποτίθεται καθησυχαστικές «διαβεβαιώσεις» ότι οι κινήσεις μέσω Αλεξανδρούπολης (στα πλαίσια της επιχείρησης RSOM, τμήμα της ΝΑΤΟϊκής άσκησης Atlantic Resolve)αφορούσαν τάχα συνηθισμένες μεταφορές στρατιωτικού υλικού προς τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Τώρα, για άλλη μια φορά, αποκαλύπτεται η βαθιά εμπλοκή της χώρας μας στο πόλεμο, όπου την έχει σύρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το φιλο-ΝΑΤΟϊκό μένος όλης της αστικής ελίτ. Όχι ότι υπήρχε η παραμικρή αμφιβολία! Όπως και για τους τεράστιους κινδύνους για τον ελληνικό λαό και όλους τους λαούς της περιοχής.

… και ο Ζελένσκι στη Βουλή!

Αφού λύσσαξε, χωρίς όριο, ενάντια στη μεγάλη συναυλία στις 29/3 στα Προπύλαια, όπου χιλιάδες κόσμου έδειξαν το έμπρακτο αντιπολεμικό αίσθημα που υπάρχει μέσα στον ελληνικό λαό. Αφού έχουν επανειλημμένα αποτύχει οι δικές της στημένες φιέστες («πρωτοβουλίες» του δημάρχου Αθηναίων Μπακογιάννη κ.ά.), όπου πίσω από τα κροκοδείλια δάκρια για το πραγματικό δράμα του ουκρανικού λαού, οι «ανήκομεν στη Δύση» τρίζουν φιλο-ΝΑΤΟϊκά τα δόντια τους και απαιτούν ακόμα πιο ανοιχτή συμμετοχή στον πόλεμο στο πλευρό των ΗΠΑ-ΕΕ. Τώρα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη καλεί να μιλήσει στη Βουλή, την Πέμπτη 7 Απριλίου, ο Ζελένσκι. Αυτή η μαριονέτα των αμερικάνων και ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, που έχει εγκληματίσει επανειλημμένα σε βάρος του λαού του, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα και σχέδιά τους ενάντια στη Ρωσία.

«Σούζα» το ΚΙΝΑΛ, που χαρακτήρισε την πρόσκληση αυτονόητη. Αλλά και ο «φιλειρηνιστής» ΣΥΡΙΖΑ, που αφήνει εδώ κι εκεί στα ΜΜΕ που ελέγχει μια απαλή κριτική στις ευθύνες και των νατοϊκών, για να δηλώσει όμως ένθερμο παρόν στη νέα Μεγάλη Ιδέα της αστικής ελίτ, την πλήρη στοίχιση με τα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Γι’ αυτό χαρακτήρισε την πρόσκληση Ζελένσκι ως έκφραση αλληλεγγύης στον ουκρανικό λαό! Υπέρ της πρόσκλησης και το Μερα25, με κάποιους αστερίσκους «κριτικής». [Το ΚΚΕ έχει δηλώσει ότι θα απέχει από τη διαδικασία, ενώ έχει διαφωνήσει και η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου.]