Ο Αλέν Κριβίν είναι νεκρός 

 

Ο σύντροφός μας Αλέν Κριβίν μας άφησε σήμερα στα 80 του χρόνια. Εμείς, οι σύντροφοί του ΝPΑ, συμμετέχουμε στον πόνο της οικογένειάς του, των οικείων του, και όλων αυτών που αναγνωρίζουν τους εαυτούς τους στους αγώνες που έδωσε. 

Για περισσότερα από 65 χρόνια ο Αλέν ήταν ένας ακούραστος αγωνιστής, παρών σε όλους τους αγώνες ενάντια στις καταστροφές του καπιταλιστικού συστήματος, ενάντια στις αδικίες και υπέρ της χειραφέτησης. 

Αγωνιστής που διώχτηκε από το Κ.Κ.Γαλλίας, ιδρυτής και ηγετικό στέλεχος της JCR ( Επαναστατικής Κομμουνιστικής Νεολαίας), LCR (Επαναστατικής Κομμουνιστικής Λίγκας) και κατόπιν του NPA (Νέο Αντικαπιταλιστικό Κόμμα), ηγετικό στέλεχος της 4ης Διεθνούς, Αλέν δεν αρνήθηκε την στράτευσης της νιότης του. Ήταν για ολόκληρες γενιές νέων αγωνιστών/στριών, ένα πρότυπο σταθερότητας , αστείρευτη πηγή, ένα παραδειγματικός σύντροφος. 

Θα θυμόμαστε πάντα την αυταπάρνησή του, την θέρμη και το χιούμορ του. Μέχρι το τέλος της ζωής του, Ο Αλέν δεν υπέκυψε και δεν υποχώρησε  στην πίεση «Θα σου περάσει όταν μεγαλώσεις». 

Στις επόμενες μέρες, θα ενημερώσουμε για τα αφιερώματα που θα οργανωθούν, και θα επανέλθουμε περισσότερο εκτεταμένα για τη ζωή και τους αγώνες του Αλέν.  

Αντίο, μεγάλε και ευχαριστούμε για όλα. Συνεχίζουμε τον αγώνα!  

 

Μοντρέιγ 12 Μάρτη 2022 (Την Ανακοίνωση αυτή εξέδωσε το NPA)

 

Η ΟΚΔΕ εκφράζει την βαθειά θλίψη της για το θάνατο του συντρόφου Αλέν Κριβίν και εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια της στην οικογένειά του και στο NPA. Ο Σύντροφος Αλέν Κριβίν υπήρξε ηγετική μορφή του Γαλλικού Μάη του ’68, όλων των σημαντικών αγώνων του γαλλικού προλεταριάτου στις επόμενες δεκαετίες, αλλά και με σημαντική συμβολή στους αγώνες παγκόσμιου εργατικού και επαναστατικού κινήματος. Είχε επισκεφτεί την Ελλάδα πολλές φορές καλεσμένος από οργανώσεις της άκρας αριστερά. Η ΟΚΔΕ είχε οργανώσει εκδηλώσεις μαζί του αμέσως μετά την πτώση της χούντας με μεγάλη επιτυχία, και έχει εκδώσει ένα σημαντικό κείμενό του για το Γαλλικό Μάη του ’68 που περιλαμβάνεται στο βιβλίο Μάης του ’68, όπως και πάρα πολλά άρθρα του στην εφημερίδα Εργατική Πάλη και στο περιοδικό Μαρξιστικό Δελτίο. Η ΟΚΔΕ θα φωτίσει αυτή την πολύ σημαντική επαναστατική φυσιογνωμία των τελευταίων δεκαετιών όσο το δυνατόν πληρέστερα. 

Σύντροφε Αλέν, η ΟΚΔΕ σε αποχαιρετά στο μεγάλο σου ταξίδι. 

 

Αθήνα 13 Μάρτη 2022  

 


Ένα μικρό άλμπουμ φωτογραφιών από τη δράση του Αλάιν Κριβίν 


 

Ο Αλαίν Κριβίν στο πλευρό του Ρούντι Ντούτσκε 

 

 

 

 

Ο Αλαίν Κριβίν στο πλευρό του Ντανιέλ Μπενσαΐντ και του Ανρί Βεμπέρ