Απαγόρευση RT και Sputnik: Tαχεία πορεία προς μια «σκοτεινή» Ελλάδα και Ευρώπη

Απαγόρευση RT και Sputnik

Tαχεία πορεία προς μια «σκοτεινή» Ελλάδα και Ευρώπη

 

«Επιλέγουν επιστροφή στον Μεσαίωνα, επιλέγουν έναν νεο-μακαρθισμό, δημιουργώντας επικίνδυνες παρακαταθήκες για το μέλλον του Τύπου» (οι εργαζόμενοι του Sputnik Ελλάδας)

 

Μαύρο επέβαλλε στα δύο ειδησεογραφικά μέσα η κυβέρνηση της ΝΔ, σε στρατιωτικού τύπου ευθυγράμμιση με την ΕΕ, με αποτέλεσμα να διακοπεί η πρόσβαση σε Sputnik και Russia Today το πρωί της Πέμπτης 3/3, καθώς και το κλείσιμο του δεύτερου, όπου οι εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους. Είναι μια ακόμα κλιμάκωση του πολέμου, από την πλευρά των δυτικών ιμπεριαλιστών και της κυβέρνησης της ΝΔ που συντάσσεται πλήρως μαζί τους – αλλά κυρίως μια μεγάλη απειλή ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες. Με πρόσχημα ότι μεταδίδουν ρωσική προπαγάνδα (θαρρείς και όλα τα άλλα ΜΜΕ είναι… αντικειμενικά), η «δημοκρατική» ΕΕ και η πολεμοκάπηλη κυβέρνηση της ΝΔ μας βουλιάζουν ολοένα και περισσότερο σε έναν αντιδημοκρατικό, αυταρχικό κατήφορο, μετατρέποντας την έτσι και αλλιώς περιορισμένη ελευθερία του τύπου σε κουρελόχαρτο.

Δεν προκαλούν καμία έκπληξη οι δικτατορίσκοι που παριστάνουν ότι εκπροσωπούν την ελευθερία και τη δημοκρατία απέναντι στο δήθεν «απόλυτο κακό». Δεν μπορούν να κοροϊδέψουν κανέναν, αυτοί που εδώ και καιρό κυβερνούν με σχεδόν δικτατορικές μεθόδους, στήνουν βιομηχανίες διώξεων ενάντια σε εργαζόμενους και αγωνιστές, οικοδομούν ένα νέο κράτος έκτακτης ανάγκης βασισμένο στα ΜΑΤ και τα δικαστήρια. Την ίδια στιγμή, τα «πετσωμένα» ΜΜΕ στην Ελλάδα, που έχουν πάρει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ μόνο μέσα στην πανδημία για να δοξολογούν την κυβέρνηση με ψέματα, θα μπορούν πλέον να μεταδίδουν χωρίς τον ελάχιστο αντίλογο τα πολεμικά ανακοινωθέντα υπαγορευμένα απευθείας από Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να μετατρέψει τον δημόσιο λόγο σε εμπόλεμη ζώνη, όπου όπως λένε δεν χωράνε «επιτήδειοι ουδέτεροι» – δηλαδή απαγορεύεται κάθε άλλη γνώμη, πόσο μάλλον όταν είναι εναντίον τους. Πλέον τα γνωστά ΜΜΕξαπάτησης, πέρα από φερέφωνα του κάθε ντόπιου μεγαλοκαπιταλιστή (αλήθειια, πόσο διαφέρουν τα δικά μας αρπακτικά από τους ρώσους «ολιγάρχες»;) και της επικίνδυνης κυβέρνησης Μητσοτάκη, μετατρέπονται και σε ανταποκριτή της μισοφασιστικής κυβέρνησης του Κιέβου.

Η επιβολή λογοκρισίας (στο διαδίκτυο κ.ά.) έχει προωθηθεί αρκετές φορές πρόσφατα, εν μέσω και της πανδημίας, με πρόσχημα την αντιμετώπιση των «ψευδών ειδήσεων», της «ρητορικής διχασμού» κ.λπ. Τώρα προστίθεται μια λογοκρισία που όλο και περισσότερο πλησιάζει να γίνει στρατιωτικού ή χουντικού τύπου. Δεν θέλουν να ακούγεται καμία άλλη φωνή, παρά μόνο όσες είναι πλήρως ενταγμένες στην «εθνική ομοψυχία» και υποστηρίζουν την πολεμική προσπάθεια των «δικών μας» δυτικών ιμπεριαλιστών και αστικών κυβερνήσεων. Είμαστε βέβαιοι ότι σύντομα αυτά τα όπλα θα στραφούν ανοιχτά ενάντια στις οργανώσεις και τους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, ιδιαίτερα σε όσους παλεύουν για την ανάπτυξη ενός μαζικού αντιπολεμικού κινήματος.

 

Να μην αφήσουμε το μαύρο να περάσει! Καταγγέλλουμε τη χουντικού τύπου απαγόρευση των δύο ειδησεογραφικών μέσων – Απαιτούμε την άμεση επαναλειτουργία τους.