Η ΛΑΡΚΟ δεν χαρίζεται – δεν ξεπουλιέται! Όλοι στη συγκέντρωση Σάββατο 26/02 12.00 Σύνταγμα

Η ΛΑΡΚΟ δεν χαρίζεται – δεν ξεπουλιέται!

Όλοι στη συγκέντρωση Σάββατο 26/02 12.00 Σύνταγμα

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες στην Ελλάδα, με εκτιμώμενη αξία κοιτασμάτων 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που καλύπτει το 6% της ζήτησης της ευρωπαϊκής αγοράς στην οποία εργάζονται 1300 εργαζόμενοι που ζουν στην περιοχή με τις οικογένειές τους.

Αυτή την εταιρία, οι  διορισμένες διοικήσεις από τις κυβερνήσεις κατάφεραν να την οδηγήσουν στο χείλος του γκρεμού, με την μακρόχρονη κακοδιαχείριση (προπωλήσεις παραγωγής κ.α.), κάνοντας λόγο για βιωσιμότητα μόλις ενός μήνα! Είναι εξόφθαλμο ότι πρόκειται για ένα μεθοδευμένο σχέδιο ώστε να δοθεί στους διάφορους «σωτήρες» ιδιώτες αντί πινακίου φακής, απαλλαγμένη από τα χρέη της  αλλά και με τους χιλιάδες εργαζόμενους στον δρόμο. Έτσι, μετά τη νομοθετική τακτοποίηση με μια ρύθμιση όλων των αυθαίρετων κατασκευών της ΛΑΡΚΟ που έχουν γίνει στο πέρασμα 60 χρόνων, πλέον οι «μνηστήρες» ζητούν να προβλεφθεί πως θα απαλλαγούν από οποιοδήποτε χρέος και ζημιά του παρελθόντος.

Ενώ, όλο και πιο πιθανό γίνεται και το ενδεχόμενο της πτώχευσης, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, οι γνωστοί επιχειρηματίες/  ιδιώτες σαν τα όρνεα ορμούν πάνω στα περιουσιακά στοιχεία της Λάρκο. Επιπλέων, το Δημόσιο θα επωμιστεί τα τεράστια χρέη (οφειλές και πρόστιμα) και οι εργαζόμενοι θα πεταχτούν στον δρόμο, ακόμα και κυριολεκτικά καθώς πολλοί από αυτούς μένουν στους οικισμούς της εταιρίας στην Λάρυμνα, λαμβάνοντας μόνο κάποιες μικρές αποζημιώσεις.

Είναι χρέος όλων μας να σταματήσουμε αυτό το νέο έγκλημα που πάνε να πραγματοποιήσουν κυβέρνηση και μεγαλοκαρχαρίες. Η άθλια νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη χαρίζει κάθε πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο του κράτους, κάνοντας όλο και πιο δύσκολο ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της οικονομίας. Είναι αναγκαίο να εξασφαλιστεί η ανάπτυξη της ΛΑΡΚΟ, η βιωσιμότητα της, ο εκσυγχρονισμός και η παραπέρα καθετοποίηση της παραγωγής σύμφωνα με τις τεκμηριωμένες και ειδικευμένες προτάσεις των εργαζομένων. Σύμφωνα με τις τεράστιες δυνατότητες που δίνουν τα αποθέματα νικελίου και κοβαλτίου που έχει η χωρά μας και καλύπτουν το 90% του συνόλου της ΕΕ, αλλά και η τεχνογνωσία του εργατοτεχνικού και επιστημονικού προσωπικού στην πυρομεταλλουργική αξιοποίηση, στα επιτυχημένα πειράματα παραγωγικής εμβέλειας, καθαρού νικελίου, κοβαλτίου και ανοξείδωτου χάλυβα, καθώς και την αξιοποίηση των υποπροϊόντων τους.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δείχνουν τον δρόμο του αγώνα, ενάντια στα σχέδια τους. Πρέπει να σταθούμε  όλοι στο πλευρό τους ώστε να διώξουμε μια και καλή την κυβέρνηση Μητσοτάκη και  όλους όσους μας σπρώχνουν κάθε μέρα όλο και πιο πολύ μέσα στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

  • Καμία απόλυση – έξωση εργαζόμενου της ΛΑΡΚΟ
  • Καταβολή όλων των δεδουλευμένων
  • Διασφάλιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ – Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ