Ούτε στον Εύοσμο… ούτε πουθενά – Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές και τα σχολεία μας

Ούτε στον Εύοσμο…ούτε πουθενά!

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ!

ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ!

 

   Έχουν πληθύνει επικίνδυνα τους τελευταίους 2 μήνες τα περιστατικά φασιστικών επιθέσεων με ενέδρες εις βάρος μαθητών και γενικότερα της νεολαίας. Λίγο πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, 20 περίπου θρασύδειλα φασιστοειδή, επιτέθηκαν άγρια σε έναν 15χρονο μαθητή πρόσφυγα του Διαπολιτισμικού Λυκείου Ευόσμου, χρησιμοποιώντας μάλιστα ακόμη και σιδερογροθιές. Ένα μήνα μετά, στις 18/1, η ίδια συμμορία επιτέθηκε σε μαθητές του ΕΠΑΛ Ευόσμου, που μοίραζαν προκηρύξεις για πανεκπαιδευτική διαδήλωση και για την οργάνωση συνέλευσης μαθητών του σχολείου με αιτήματα τα μέτρα προστασίας για την υγεία των μαθητών και των καθηγητών. Τελικά η συμμορία, αφού ξυλοκόπησε άγρια 2 μαθητές, είχε και το θράσος να κατεβάσει τα πανό που ζητούσαν τα μέτρα προστασίας από την πανδημία και να αναρτήσει ένα νέο, με εθνικιστικά παραληρήματα, υπογράφοντας ως Εθνικιστική Νεολαία Θεσ/νίκης.

   Παρόμοια έκφραση φασιστικής, χουλιγκάνικης βίας οδήγησε στην περιοχή της Χαριλάου, στην δολοφονία του 19χρονου Άλκη. Η λογική της μισαλλοδοξίας και ο οπαδικός φανατισμός είναι αυτός που όπλισε τους δολοφόνους. Προφανώς, άλλοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί αυτής της δολοφονίας, οι μεγαλοπαράγοντες, μαφιόζοι που γεμίζουν με μίσος την νεολαία και εκμεταλλεύονται την οργή της για να οργανώσουν τις δικές τους συμμορίες – τάγματα εφόδου με ναζιστικά/εθνικιστικά χαρακτηρηστικά, για να εξυπηρετήσουν τα πολιτικά και επιχειρηματικά τους συμφέροντα. Ενώ αστικό κράτος και δικαιοσύνη τους καλύπτουν εντέχνως.

   Κράτος και παρακράτος δουλεύουν μαζί ενάντια σε νεολαία και εργαζόμενους. 

Μετά το απόλυτο «επιτελικό» φιάσκο της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην αντιμετώπιση της κρίσης, της πανδημίας, των πυρκαγιών και της κακοκαιρίας, μετά την νέα εξαθλίωση που βιώνουν οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί και η νεολαία από την τρομακτική ακρίβεια και την ραγδαία φτωχοποίηση της κοινωνίας, αυτές οι φασιστικές συμμορίες αποτελούν το απαραίτητο συμπλήρωμα για το κράτος έκτακτης ανάγκης. Μία “χρυσή εφεδρεία” που η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει, μαζί με τις συμμορίες ΜΑΤ – ΔΙΑΣ, για να μην τολμήσουμε να σηκώσουμε κεφάλι, ειδικά σε μία επόμενη άνοδο των αγώνων. Μια εφεδρεία που θα συμβάλει στην επιβολή του δόγματος «νόμος και τάξη», αλλά και στην διαίρεση-αποπροσανατολισμό των νέων και των εργαζομένων. Συμφέρει την κυβέρνηση και την ελίτ, να αλληλοσκοτωνόμαστε οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί και οι νέοι, αντί να διοχετεύσουμε την οργή και την αγανάκτησή μας σε έναν αγώνα διαρκείας ενάντια στην λαομίσητη κυβέρνηση της ΝΔ, που ευθύνεται για τους 24.000 νεκρούς από την πανδημία, την φτώχεια, την καταστολή και την υποβάθμιση των ζωών μας.

   Απέναντι σε τέτοιες θρασύδειλες επιθέσεις, το εργατικό και το νεολαιίστικο κίνημα πρέπει να απαντήσει άμεσα και μαχητικά. Εργαζόμενοι, νεολαία και φτωχά λαϊκά στρώματα να τσακίσουμε τα φασιστοειδή έμπρακτα και να τους διώξουμε από τις γειτονιές, τα σχολεία και από παντού. Η κυβέρνηση κλείνει επικίνδυνα το μάτι στο ακροδεξιό “ακροατήριο” και αυτό είναι έκδηλο από την ανοχή που δείχνει απέναντι σε κάθε φασίζουσα επίθεση προς μαθητές, εργαζόμενους και αγωνιστές, ενώ καταδικασμένοι χρυσαυγίτες αποφυλακίζονται. Για να τσακίσουμε τον φασισμό στον δρόμο, πρέπει πρώτα να τσακίσουμε την ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη που τους υποθάλπει.

   Καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια καταστολής και εκφοβισμού της νεολαίας, είτε από τα φασιστοειδή, είτε από τις δυνάμεις καταστολής και δηλώνουμε ότι θα μας βρουν μπροστά τους. Καλούμε κάθε νέο αγωνιστή να συνταχθεί στον αγώνα για την μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων για να μην αφήσουμε χώρο σ’ αυτά τα εκτρώματα. Η νεολαία δεν τρομοκρατείται και αυτό το έχει αποδείξει αρκετές φορές με τους ανυποχώρητους και μαχητικούς της αγώνες. 

  • Έξω οι φασίστες από τα σχολεία, τις γειτονιές μας και από παντού
  • Κάτω το κράτος έκτακτης ανάγκης
  • Μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων