Ακρίβεια και «μισθοί-φιλοδωρήματα» μας έχουν γονατίσει – Διαδήλωση: Σάββατο 5/2 στη Θεσ/νίκη

Ακρίβεια και «μισθοί-φιλοδωρήματα» μας έχουν γονατίσει

Δεν αντέχουμε άλλο, να τους σταματήσουμε!

 

ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ : ΣΑΒΒΑΤΟ 5/2, 12μ Άγαλμα Βενιζέλου

 

Η ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση Μητσοτάκη και των λοιπών «α(χ)ρίστων», μας βυθίζει όλο και περισσότερο στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Είναι οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για την τραγική κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία και τους χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία, ενώ το θράσος τους δεν έχει τέλος, μιας και στον φετινό προϋπολογισμό ψηφίσανε την μείωση των δαπανών για την Υγεία, κατά 800εκ.ευρώ.! Προχωράνε στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας, κάθε κοινωνικού αγαθού και στην διάλυση των υποδομών, ενώ ο μόνος τρόπος για να μας «πείσουν» είναι οι ορδές των ΜΑΤ και η αστυνομοκρατία.

Η ακρίβεια ήρθε για να μείνει.. Σα να μην έφτανε ο καθημερινός Γολγοθάς μας για να τα βγάλουμε πέρα, το τεράστιο κύμα αυξήσεων σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης αλλά και στην ενέργεια (ρεύμα, βενζίνη, φυσικό αέριο), ήρθε να μας αποτελειώσει. Η τελευταία «γενναιόδωρη» αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2% (0,58 ευρώ μεικτά/ημέρα, δηλαδή ούτε ένα κουλούρι!), αλλά και οι εμπαιγμοί της κυβέρνησης πως θα αντιμετωπίσει αυτό το κύμα αυξήσεων με επιδοτήσεις-ψίχουλα, μόνο οργή μπορεί να προκαλέσουν. Σύμφωνα και με πρόσφατη έρευνα του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, εξαιτίας του τεράστιου κύματος ακρίβειας, τον Δεκέμβριο του 2021 ο μέσος μισθός των εργαζομένων μειώθηκε κατά 13,7%, με αποτέλεσμα χιλιάδες εργαζόμενοι να μην μπορούμε να ικανοποιήσουμε ούτε τις βασικές μας ανάγκες σε τροφή, στέγαση, λογαριασμούς, μετακινήσεις.

Η κατάσταση στον κλάδο μας τραγική.. Οι αυξήσεις σε βασικά είδη κατανάλωσης αλλά και της ενέργειας, έρχονται να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στον κλάδο μας. Παρά τον πακτωλό χρημάτων που δόθηκαν στους εργοδότες του κλάδου μας κατά την διάρκεια της πανδημίας (με την μορφή επιδοτήσεων επιστρεπτέας προκαταβολής, αντεργατικών διευκολύνσεων όπως αναστολές εργασίας, ΣΥΝ-Εργασία κ.ά.), το νέο κύμα αυξήσεων θα φέρει νέα λουκέτα, μειώσεις μισθών/συμβάσεων και απολύσεις συναδέλφων. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την πρόσφατη ψήφιση του αντεργατικού εκτρώματος Χατζηδάκη που καταργεί δικαιώματα ενός ολόκληρου αιώνα, αποτελούν ωρολογιακή βόμβα στα χέρια μας.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ – Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ!

Ήρθε η ώρα να δώσουμε την δική μας απάντηση απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε. Δεν είμαστε μόνοι όπως μας θέλουν Κυβέρνηση και εργοδότες. Με διαδηλώσεις και μαχητικούς αγώνες να πάρουμε τις ζωές ξανά στα χέρια μας. Οι συνάδελφοι-ισσες σε καταστήματα του κλάδου, στην E-food, οι εκπαιδευτικοί, οι εργάτες της Cosco, μας έδειξαν πως όταν είμαστε αποφασισμένοι και ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε!

  • Πραγματική επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων-Κλαδική ΣΣΕ, με γενναίες αυξήσεις στους μισθούς, υποχρεωτική για όλους τους εργαζόμενους στον Κλάδο.
  • Πλαφόν τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης & καύσιμα. ΣΤΟΠ σε κάθε ιδιωτικοποίηση (ΔΕΗ, φυσικό αέριο κ.ά.). Γενναία φορολόγηση του κεφαλαίου και των εργοδοτών.
  • Απαγόρευση των απολύσεων – Κατάργηση του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη!
  • Λεφτά για Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση. ΟΧΙ για Εξοπλισμούς, Αστυνομία, Χρέος, Πλούσιους.