Αντεπίθεση των εκπαιδευτικών: Ανοιχτά σχολεία με όρους υγιεινής και ασφάλειας

Ανοιχτά σχολεία με όρους υγιεινής και ασφάλειας

Αξίες τους τα κέρδη της αγοράς – Αξίες μας οι ανθρώπινες ζωές και τα μορφωτικά δικαιώματα όλης της νεολαίας

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Δευτέρα 10/1 – 2:00μμ, ΔΔΕ Δυτ. Θεσσαλονίκης

12μμ – 2:00μμ δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας

 

Η κυβέρνηση συνεχίζει την εδώ και 2 χρόνια εγκληματική διαχείριση της πανδημίας με αποτέλεσμα να έχουμε ξεπεράσει τους 21.000 θανάτους, τα δημόσια νοσοκομεία και οι εργαζόμενοι σε αυτά να έχουν καταρρεύσει και τα κρούσματα να έχουν φτάσει τις 50.000 ημερησίως. Τα σχολεία ανοίγουν σε πολύ χειρότερες συνθήκες από αυτές με τις οποίες έκλεισαν και αφού η κυβέρνηση το ανακοίνωσε πριν την απόφαση της επιτροπής ειδικών. Το υπουργείο παιδείας επιλέγει να ανοίξει τα σχολεία χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, τη στιγμή μάλιστα που η μετάλλαξη Όμικρον που έχει επικρατήσει στη χώρα μας είναι με βάση τους επιστήμονες εξαιρετικά μεταδοτική. Είναι κυριολεκτικά κοροϊδία, να βαπτίζουν το ένα παραπάνω self test την πρώτη εβδομάδα(που είναι και αμφίβολο κατά πόσο διενεργείται) μέτρο για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών, την ίδια στιγμή που διατηρεί το απαράδεκτο πρωτόκολλο του 50% +1 για να κλείσει ένα τμήμα και μειώνει σε 5 μέρες την καραντίνα για τους νοσούντες. Αυτό αποτελεί πρωτόκολλο υπερ-μετάδοσης του κορονοϊού και όχι προστασίας! Έχουν αποφασίσει να μας οδηγήσουν σε ανοσία της αγέλης και ας πεθάνουν και κάποιοι, προκειμένου να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία και τα κέρδη της αγοράς.

Τα σχολεία ανοίγουν αύριο γιατί δεν θέλουν οι εργαζόμενοι γονείς να παίρνουν άδειες και να «επιβαρύνουν» τους εργοδότες τους. Στην πρόταση επιστημόνων να ανοίξουν έστω με rapid test, η κυβέρνηση δηλώνει την ανικανότητα της να διενεργήσουν τόσο μεγάλο αριθμό τεστ. Ακόμα και στη διανομή των self test το υπουργείο τα έκανε μπάχαλο, αφού δεν υπάρχει επάρκεια στα φαρμακεία για όλους τους μαθητές και καλούνται πάλι οι εκπαιδευτικοί να λύσουν το πρόβλημα και να διανείμουν τεστ στις 7πμ της Δευτέρας και να διενεργούνται έξω από την αυλή του σχολείου !!!

Η κυβέρνηση 2 χρόνια τώρα δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για να παραμείνουν τα σχολεία ανοιχτά.

Το υπουργείο, αδιαφορώντας για τις επανειλημμένες εκκλήσεις των εκπαιδευτικών σωματείων για προσλήψεις αναπληρωτών προκειμένου να καλυφθούν τα κενά (2.000 πανελλαδικά στην δευτεροβάθμια) αλλά και αυτά που θα προστεθούν λόγω κρουσμάτων σε εκπαιδευτικούς, προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα των απουσιών των εκπαιδευτικών που νοσούν, με «ορθή» διαχείριση του υπάρχοντος προσωπικού. Ο Γ.Γ. του υπουργείου με προφορικές εντολές προς τους προϊσταμένους των Διευθύνσεων και αυτοί με τη σειρά τους προς τις σχολικές μονάδες ζητούν, για να εξοικονομηθεί προσωπικό, να σταματήσει η λειτουργία του ολοήμερου και των τμημάτων ένταξης, οι εκπαιδευτικοί της παράλληλης να εγκαταλείψουν τα παιδιά και να μπουν σε τμήματα και όπου χρειάζεται να μετατραπεί το 30ώρο εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών σε διδακτικό. Γνωρίζουν φυσικά ότι όλα αυτά που ζητούν είναι παράνομα και δεν προβλέπονται πουθενά για αυτό και δεν δίνουν γραπτές εντολές. Προσπαθούν για μία ακόμη φορά να μετακυλήσουν τις ευθύνες των δικών τους πράξεων στις πλάτες εκπαιδευτικών και μαθητών, καταστρατηγώντας τα εργασιακά μας δικαιώματα αλλά και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας. Σε αυτό το πλαίσιο δεν προβλέπονται άδειες ειδικού σκοπού για τις ευπαθείς ομάδες εκπαιδευτικών και για τις έγκυες αναπληρώτριες συναδέλφισσες μας.

Τα κροκοδείλια δάκρυα των κυβερνώντων…

Το να υμνούν τη δια ζώσης λειτουργία των σχολείων αυτοί που την προηγούμενη σχολική χρονιά καταδίκασαν τους μαθητές σε παρατεταμένη τηλεκπαίδευση, που δεν εφάρμοσαν φέτος κανένα αντισταθμιστικό μέτρο για να απαλύνουν τα τεράστια μορφωτικά και κοινωνικά κενά των μαθητών μας, που

δώρισαν τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών στη Cisco και που δύο χρόνια τώρα δεν κάνουν τίποτα για να εξασφαλίσουν αίθουσες και προσωπικό (εκπαιδευτικούς και καθαρίστριες) για να λειτουργούν με ασφάλεια τα σχολεία, που αντί να έχουν 15 μαθητές ανά τμήμα προχωρούν σε συγχωνεύσεις, μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει. Παίζουν κορώνα – γράμματα με την υγεία των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους. Ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν να μας διαιρέσουν στο εσωτερικό μας σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, με τις απαράδεκτες και τιμωρητικές διατάξεις για τους δεύτερους. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να περάσουν τα βάρβαρα νεοφιλελεύθερα μέτρα τους. Να εφαρμοστεί η αξιολόγηση, η αυτονομία της σχολικής μονάδας, η τράπεζα θεμάτων, οι εξετάσεις τύπου PIZA σε Στ΄ Δημοτικού και Γ΄ Γυμνασίου. Θέλουν την πλήρη ιδιωτικοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης, το τσάκισμα των εργασιακών μας δικαιωμάτων και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών.

Να μην τους αφήσουμε!

Οι μόνοι που μπορούμε να ανατρέψουμε αυτήν την επικίνδυνη κατάσταση, μπροστά στην έξαρση της πανδημίας αλλά και της λαίλαπας των αντιεκπαιδευτικών- αντεργατικών νόμων είμαστε οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, οι φοιτητές και οι γονείς. Με πνεύμα συλλογικότητας και αλληλεγγύης, κόντρα στο επικίνδυνο παραμύθι της ατομικής ευθύνης και της δολοφονικής κυβερνητικής πολιτικής (των 21.000 νεκρών, των χιλιάδων ανέργων και της ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης) να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Μέσα από τα σωματεία μας, με επιτροπές αγώνα και κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις και απεργίες να απαιτήσουμε να μείνουν τα σχολεία ανοικτά με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς λειτουργίας τους και να υπερασπίσουμε το δημόσιο δωρεάν σχολειό και πανεπιστήμιο για όλη τη νεολαία.

Με επιτροπές αγώνα να απαιτήσουμε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για το άνοιγμα των σχολείων:

  •  Το πολύ 15 μαθητές ανά τμήμα, για να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις. Να βρεθούν κτίρια για τη λειτουργία των επιπλέον τμημάτων ή εκ περιτροπής διδασκαλία τώρα.
  •  Άμεση πρόσληψη του απαραίτητου εκπ/κού προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών.
  •  Δωρεάν ενισχυμένες μάσκες και αντισηπτικά, επαναλαμβανόμενα μαζικά τεστ Rapid και PCR για όλους (μαθητές –εκπ/κούς) είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι. Ναι στα εμβόλια – Όχι στην υποχρεωτικότητα, στις αναστολές και τις απολύσεις.
  •  Μόνιμες προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού καθαριότητας σε όλα τα σχολεία.
  •  Παροχή άδειας σε όλους τους εκπ/κούς(μόνιμους – αναπληρωτές) που έχουν ανάγκη.
  •  Κανείς στη δουλειά με ασθένεια, είτε με φυσική παρουσία, είτε εξ αποστάσεως.
  •  Σχολικό νοσηλευτή/τρια σε κάθε σχολείο και σχολιατρική υπηρεσία για διαχείριση κρουσμάτων.
  •  Να ληφθούν μέτρα αποφυγής του συνωστισμού των μαθητών στα ΜΜΜ.
  •  Άμεση παρέμβαση κλιμακίου του ΕΟΔΥ στα σχολεία όπου υπάρχουν κρούσματα.
  •  Να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία αξιολόγησης σχολικής μονάδας.
  •  Να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα θεμάτων, οι εξετάσεις τύπου Pisa, και η ΕΒΕ, και να μειωθεί δραστικά η ύλη σε όλες τις τάξεις.
  •  Αύξηση των δαπανών για την υγεία. Προσλήψεις και μονιμοποίηση προσωπικού. Άμεση επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας

 


Ε΄  ΕΛΜΕ  Θεσσαλονίκης                                     Θεσσαλονίκη, 8-1-2022                                                        

Προξένου  Κορομηλά  51

e.elme.thess@gmail.com

Όχι άλλος εμπαιγμός! Να παρθούν μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων ΤΩΡΑ!

Συγκέντρωση ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ τη Δευτέρα 10/1, στις 2.00 μ.μ. στη Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης

(12μ. έως 2.00 μ.μ. δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας)

Το Υπουργείο Παιδείας και οι λεγόμενοι ειδικοί μέσω τηλεδιάσκεψης και με ρεκόρ  50.000 κρουσμάτων, αποφάσισαν αυτό που ήδη είχε διαρρεύσει ως θέση της κυβέρνησης, τα σχολεία να ανοίξουν με τις ίδιες ακριβώς συνθήκες που έκλεισαν, όταν δηλαδή είχαμε 2.000 κρούσματα. Η οργή ξεχειλίζει! Αγνοούν την αγωνία και τις προτάσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας και όλης της κοινωνίας και το μόνο που έκαναν ήταν να προσθέσουν ένα ακόμη τεστ για την πρώτη εβδομάδα. Το απαράδεκτο πρωτόκολλο του 50% +1 παραμένει για να κλείσει ένα τμήμα την ώρα που η Βουλή έκλεισε μετά την παρουσίαση ενός κρούσματος, πριν την εμφάνιση της εξαιρετικά μεταδοτικής Όμικρον. Διαμορφώνουν συνθήκες ανοσίας της αγέλης  για να μη δώσουν άδειες ειδικού σκοπού, επιδόματα, δωρεάν μοριακά τεστ. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να λειτουργεί η παραγωγή και η αγορά. Με ελλείψεις σε βασικές υποδομές και ανυπαρξία μέτρων προστασίας τα σχολεία μετατρέπονται σε υγειονομική βόμβα. Με τη μείωση των δαπανών κατά 820 εκ για την υγεία το 2022 χειροτερεύουν το ΕΣΥ που ήδη νοσεί.

Η επίκληση της αναγκαιότητας της δια ζώσης εκπαίδευσης  από αυτούς που καταδίκασαν τους μαθητές στην τηλεκπαίδευση επί 9 μήνες και ξεπούλησαν τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών, μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορεί να εκκληφθεί. Η πρόσκληση των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών σε συνάντηση με την Κεραμέως μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων τους, αποτελεί εμπαιγμός  και ξεκάθαρη υποκρισία.

ΚΡΟΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

  • Το ποσοστό 50%+1 για να κλείνει το τμήμα είναι σε πλήρη σύγκρουση με τα υγειονομικά δεδομένα και είναι σοβαρότατος παράγοντας διάδοσης του ιού στις σχολικές μονάδες.
  • Δεν έχει γίνει τίποτε κυριολεκτικά στην κατεύθυνση της εύρεσης κατάλληλων χώρων με αποτέλεσμα το συνωστισμό σε ακατάλληλους χώρους και κτήρια (υπόγεια, προκάτ, μικρές αίθουσες χωρίς αερισμό), χωρίς το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας το οποίο μειώθηκε από πέρυσι κατά το 1/3 λόγω περικοπής των πιστώσεων.
  • Αντί για μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών το Υπουργείο προχώρησε σε μπαράζ συγχωνεύσεων και κλείσιμο τμημάτων σε όλη τη χώρα. Αλήθεια, πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία αν οι εκπαιδευτικοί απουσιάσουν  μαζικά κάτω από την επέλαση της Όμικρον όταν ακόμη δεν έχουν καλυφθεί τα κενά (2000 πανελλαδικά 100 στη Δυτική Θεσσαλονίκη) στα σχολεία;
  • Η κατάσταση που εμφανίζεται με τις ουρές για τεστ είναι πρωτοφανής  και μαζί με τον διαχωρισμό εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων και την άρνηση της κυβέρνησης να παρέχει δωρεάν τεστ σε όλες/ους, εμβολιασμένους κι ανεμβολίαστους, ευνοεί τη διάδοση.
  • Η κυβέρνηση συνεχίζει να μη λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα για τους χώρους δουλειάς, τα ΜΜΜ, τη στήριξη του Δημόσιου συστήματος Υγείας, υπονομεύοντας την Υγεία του λαού συνολικά.
  • Η κυβέρνηση συνεχίζοντας την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, μειώνει την καραντίνα στις 5 μέρες. Ήδη υπάρχουν καταγγελίες από τον ιδιωτικό τομέα ότι εργοδότες υποχρεώνουν εργαζόμενους που νοσούν και που συμπλήρωσαν τις 5 μέρες, να επιστρέψουν στην εργασία τους ενώ το τεστ τους συνεχίζει να είναι θετικό! Παίζουν με τις ζωές μας με ταξικό κυνισμό!
  • Σε όλο το διάστημα της πανδημίας, η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ενίσχυση του ΕΣΥ και αρνείται τη συνταγογράφηση των τεστ. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα που κερδοσκοπεί σε βάρος του λαού με πανάκριβα τα απαραίτητα πλέον μοριακά και rapid τεστ.

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΟ ΓΙΑ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

         Η κυβέρνηση της ΝΔ και το ΥΠΑΙΘ με αδιαφορία κι αναλγησία ετοιμάζονται να ξανανοίξουν τα σχολεία με συνθήκες εξάπλωσης του ιού. Αντιμετωπίζουν τα δίκαια και  αναγκαία αιτήματά μας ως περιττό κόστος και μαθητές και εκπαιδευτικούς ως αναλώσιμους και υπόλογους! Αρνούμαστε να συμβάλλουμε στα επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης της ΝΔ για την κάλυψη των εγκληματικών ευθυνών της. Δείχνουν ως υπεύθυνους εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους, γονείς και μαθητ(ρι)ες και συνεχίζουν τον απαράδεκτο διαχωρισμό εμβολιασμένων-ανεμβολίαστων για να ενισχυθεί το επιχείρημα της ατομικής ευθύνης και να αποποιηθούν τις εγκληματικές  ευθύνες τους.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ, ΑΛΛΑ ΑΣΦΑΛΗ!

        Το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και η παρουσία των μαθητών και εκπαιδευτικών στο φυσικό τους χώρο είναι αναγκαιότητα. Με τα κλειστά σχολεία και την  τηλεκπαίδευση έχουν δημιουργηθεί τεράστια μορφωτικά ελλείμματα και αυξήθηκαν οι κοινωνικές ανισότητες. Η πολιτική των περικοπών και της λιτότητας, καθώς και το μπαράζ αντιεκπαιδευτικών μέτρων (ΕΒΕ, τράπεζα θεμάτων, εξετάσεις RIZA, αξιολόγηση, πρότυπα και πειραματικά, κ.ά.) λειτουργούν σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών.

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ!  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΡΑ!

  • Εκ περιτροπής διδασκαλία τώρα. Το μέτρο αυτό λειτούργησε το Μάιο του 2020 με όφελος των μαθητών και μπορεί να κρατήσει τα σχολεία ανοιχτά.
  • Να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στους 15 κατ’ ανώτατο όριο ανά τμήμα!
  • Να δοθούν πληρωμένες αναρρωτικές άδειες σε ευπαθείς ομάδες, εγκύους κλπ χωρίς περικοπή της κανονικής άδειας. Να δοθούν οι άδειες ειδικού σκοπού.
  • Κανείς στη δουλειά με ασθένεια, είτε με φυσική παρουσία, είτε εξ αποστάσεως.
  • Να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών. Να αποσυρθούν τώρα οι συγχωνεύσεις που επιβλήθηκαν!
  • Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριστών και καθαριστριών στα σχολεία και εξοπλισμός των σχολείων με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.
  • Να γίνονται δωρεάν όλα τα απαραίτητα διαγνωστικά τεστ Rapid και PCR για όλους: μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς, είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι.
  • Να χορηγηθούν δωρεάν μέσα προφύλαξης (χειρουργικές μάσκες, FFP2, αντισηπτικά κλπ).
  • Να εξοπλιστούν τα σχολεία με συσκευές ανανέωσης του αέρα.
  • Να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα θεμάτων, οι εξετάσεις τύπου Pisa, και η ΕΒΕ, και να μειωθεί δραστικά η υλη για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.
  • Να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία αξιολόγησης σχολικής μονάδας.
  • Να πάψει τώρα η διχαστική και εκδικητική πολιτική του Υπουργείου και της κυβέρνησης απέναντι σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, αναγκάζοντάς τους να σηκώσουν όλο το οικονομικό βάρος της διενέργειας των τεστ που απαιτούνται. Ναι στα εμβόλια – Όχι στην υποχρεωτικότητα.
  • Να καταργηθεί αμέσως το πρωτόκολλο του 50% + 1 για αναστολή λειτουργίας ενός τμήματος.
  • Να ληφθούν μέτρα αποφυγής του συνωστισμού των μαθητών στα μέσα μεταφοράς.
  • Άμεση παρέμβαση κλιμακίου του ΕΟΔΥ στα σχολεία όπου υπάρχουν κρούσματα.
  • Σχολικό νοσηλευτή/τρια σε κάθε σχολείο και σχολιατρική υπηρεσία για διαχείριση κρουσμάτων.
  • Ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας με βάση τις θέσεις του υγειονομικού κινήματος. Χρηματοδότηση, προσλήψεις, μονιμοποίηση προσωπικού. Άμεση επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας.

          Το Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για την προώθηση των διεκδικήσεων του κινήματος προχωράει στην υλοποίηση άμεσων κινητοποιήσεων και καλεί τους συναδέλφους να τις στηρίξουν και να συμμετέχουν:

  • Κυριακή 9/1 : συμμετοχή της ΕΛΜΕ στην πανελλαδική διαδικτυακή σύσκεψη συντονισμού για πανδημία/άνοιγμα σχολείων, αξιολόγηση, αντιεκπαιδευτικά μέτρα που οργανώνεται με πρωτοβουλία των ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ που έχουν προκηρύξει απεργία αποχή (Το λινκ σε αφίσα και ανακοίνωση των σωματείων).
  • Δευτέρα 10/1 : συγκέντρωση που οργανώνεται μαζί με τις ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ στη Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης. στις 2.00 μ.μ. (12μ έως 2.00 μ.μ. δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας).
  • Δευτέρα 10/1 : σύσκεψη συντονισμού των ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης στις 7μμ (λινκ στα μέιλ των ΕΛΜΕ).
  • Τετάρτη 12/1 (ημέρα καταληκτικής ημερομηνίας της β΄ φάσης της αξιολόγησης) : συγκέντρωση στις 1.30 μ.μ. (12μ έως 2.00 μ.μ. δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας) στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης από ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ με αιχμή τις διεκδικήσεις του κινήματος για το άνοιγμα των σχολείων με όλα τα μέτρα προστασίας της εκπαιδευτικής κοινότητας και για το σταμάτημα της αξιολόγησης. Προβάλλουμε τις διεκδικήσεις μας και με συνέντευξη τύπου που θα οργανωθεί στη διάρκεια της συγκέντρωσης.
  • Καλούμε την ΑΔΕΔΥ, την ΟΛΜΕ, την ΠΟΕΔΗΝ, την ΟΕΝΓΕ, τις Ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών, όλα τα συνδικαλιστικά όργανα όλων των κλάδων να προχωρήσουν τώρα σε 24ωρη απεργία.

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ, ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΣΟΥΝ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

 

Για το Δ.Σ.

 

Ο πρόεδρος                          Η Γραμματέας

Χρήστος Ζαγανίδης                    Ειρήνη Σωπιάδου