Κάτω τα χέρια απ’ τους αγωνιστές!

NΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΜΑΘΗΤΕΣ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Στις 6 Δεκεμβρίου, 4 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και την εξέγερση της νεολαίας, κυβέρνηση και αστυνομία ξαναχτύπησαν. Η μαθητική διαδήλωση της Θεσσαλονίκης χτυπήθηκε άγρια και με οργανωμένο σχέδιο από τα ΜΑΤ σε δύο σημεία της πόλης, με αποτέλεσμα 9 προσαγωγές. Οι 5 από τους 9 (4 μαθητές και 1 φοιτητής) θα δικαστούν με ψεύτικες κατηγορίες. Η αστυνομοκρατία, οι συλλήψεις και οι προσπάθειες διάλυσης των διαδηλώσεων ήταν χαρακτηριστικό και στην Αθήνα, αλλά και αλλού. Μάλιστα στην απογευματινή διαδήλωση στην Αθήνα έγινε επίθεση από ομάδες Δέλτα-Δίας και ΜΑΤ με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης στη συγκέντρωση πριν καν ξεκινήσει η διαδήλωση.

Οι επιθέσεις αυτές έρχονται να προστεθούν σε πολλά ακόμα περιστατικά αυξανόμενης καταστολής τον τελευταίο καιρό. Στις 15/11 συνελήφθησαν 3 εργαζόμενοι γιατί διαμαρτυρήθηκαν για την επίσκεψη του Γερμανού προξένου. Στις 17/11, τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο χώρο του πανεπιστημιακού ασύλου του ΑΠΘ, ξυλοκόπησαν και συνέλαβαν 16 φοιτητές, οι οποίοι θα δικαστούν στις 19/12. Στις 30/11, τα ΜΑΤ ξαναμπήκαν στο άσυλο, συνέλαβαν 11 εργολαβικούς εργαζόμενους του ΑΠΘ που περιφρουρούσαν την απεργία τους, οι οποίοι μάλιστα καταδικάστηκαν σε 8 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή!

Κυβέρνηση και τρόικα, μαζί με τα μνημόνια επιχειρούν και μια ανάλογη βίαιη προσαρμογή των δημοκρατικών, πολιτικών, συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών της ελληνικής κοινωνίας. Κάθε έννοια εργατικού, νεολαιίστικου και κοινωνικού δικαιώματος, κάθε προσπάθεια διεκδίκησής του, πρέπει να εξοβελιστεί από την πολιτική ζωή. Το μοναδικό δίκιο που αναγνωρίζεται πλέον, είναι το δίκαιο των δανειστών-τοκογλύφων και τραπεζιτών, του «απαγορεύεται το απαγορεύεται για το κεφάλαιο».

Αυτές οι επιθέσεις, το ξύλο, οι συλλήψεις, οι στημένες δίκες, ωστόσο δεν δείχνουν δύναμη αλλά αδυναμία. Η κυβέρνηση και η τρόικα ξέρουν πολύ καλά ότι η πλειοψηφία της κοινωνίας είναι εναντίον τους. Φοβούνται ότι όλοι αυτοί οι αγώνες ενάντια στα μέτρα και τα μνημόνιά τους, αν ενωθούν και οργανωθούν θα τους συντρίψουν. Οι μόνοι σύμμαχοι που τους έχουν απομείνει είναι οι εργοδότες, τα ΜΑΤ, οι δικαστές και οι φασιστικές συμμορίες. Γι’ αυτό προσπαθούν να εφαρμόσουν ένα «κράτος έκτακτης ανάγκης», που θα επεμβαίνει συνεχώς, όλο και πιο ωμά ενάντια στους αγώνες και τις οργανώσεις των εργαζομένων (συνδικαλιστικές, πολιτικές), ενάντια στην αγωνιζόμενη νεολαία και ιδιαίτερα ενάντια σ’ όσους προσπαθούν έμπρακτα ν’ αμφισβητήσουν την ασφυκτική «νομιμότητα» του κράτους έκτακτης ανάγκης.

Πρέπει να ξεμπερδεύουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται μ’ αυτή τη χουντική κυβέρνηση και με την τρόικα. Πρέπει ταυτόχρονα ν’ απαντήσουμε αποφασιστικά, δυναμικά και μαζικά απέναντι στην καταστολή, τις συμμορίες των ΜΑΤ και τις φασιστικές συμμορίες της Χρυσής Αυγής που τους συνδράμει. Κανένας εργαζόμενος, μαθητής, φοιτητής, αγωνιστής, να μην καταδικαστεί επειδή αγωνίστηκε για τη ζωή του. Κάθε μέρα να μας βρίσκουν μπροστά τους, με απεργίες, καταλήψεις και διαδηλώσεις. Να καταλάβουν ότι με το ξύλο, τα χημικά και τις συλλήψεις, το μόνο που κάνουν είναι να μας κάνουν δυνατότερους και πιο αποφασισμένους.

Να αθωωθούν όλοι οι συλληφθέντες από τις κινητοποιήσεις.

Κάτω τα χέρια από τους εργατικούς αγώνες, τις κινητοποιήσεις και το Άσυλο.

Όχι στο κράτος έκτακτης ανάγκης. Διάλυση των ΜΑΤ-Αφοπλισμός της Αστυνομίας.

Να οργανώσουμε παντού την αυτοάμυνα και την αλληλεγγύη του κινήματος, ενάντια στην κρατική καταστολή και τις χρυσαυγίτικες συμμορίες.

Κάτω η χούντα κυβέρνησης-τρόικας.

 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ