Όχι άλλες εργοδοτικές αυθαιρεσίες στα Jumbo

O Mr. Jumbo δεν χάνει ευκαιρία να εφαρμόσει και εφευρετικά να εξελίξει τον εργατοκτόνο νόμο Χατζηδάκη. Με λύσσα προσπαθεί να αναγκάσει τους εργαζόμενους του σε εφτάωρη-δωδεκάωρη εργασία κάτω από άθλιες συνθήκες εργασίας. Σαν να μην έφταναν οι σωρηδόν καταγγελίες για καταπάτηση της κυριακάτικης αργίας, για ωράρια λάστιχο και απολύσεις εγκύων, νέες φανερώνουν την κόλαση που ζουν οι εργαζόμενοι καθημερινά πίσω από τις φανταχτερές βιτρίνες των καταστημάτων πανελλαδικά.

 Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει πως η μεγάλη αλυσίδα παιχνιδιών επικύρωσε 26σέλιδο(!) εσωτερικό κανονισμό σύμφωνα με τον οποίο μπορεί να μετακινεί εργαζομένους σε άλλο τμήμα ή κατάστημα της ανά την επικράτεια, να καθορίζει ωράρια-λάστιχα αλλά και να χορηγεί τμηματικά άδειες κατά δική της βούληση ενώ ουσιαστικά καταργεί το διάλλειμα. Οι κανονισμοί αυτοί είναι η αρχή των ιδιωτικών συμφωνητικών που εργοδότες και κυβέρνηση θέλει να επικρατήσουν (νόμος Χατζηδάκη) οι οποίες θα καθορίζουν κάθε πτυχή της εργασίας καταργώντας όλα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Μάλιστα, ο Mr. Jumbo πηγαίνει ένα βήμα παρακάτω θεσπίζοντας ακόμα και τιμωρίες για όσους αντιστέκονται στις ορέξεις του. Με βάση το άρθρο 46 του εσωτερικού κανονισμού η εταιρεία «μπορεί εκτός από παρατηρήσεις και επιπλήξεις να επιβάλει πρόστιμο “στον παραβάτη – εργαζόμενο” αφαιρώντας του μέχρι και το 1/4 του μηνιαίου μισθού του.»(!) Ταυτόχρονα,  «η εταιρεία  φέρει την ιδιότητα του “Υπεύθυνου Επεξεργασίας Προσωπικών Δεδομένων” και μπορεί να φακελώνει με όποιον τρόπο θέλει εργαζόμενους, καταναλωτές και προμηθευτές»! Σαν να μην έφτανε ο αισχρά αυταρχικός κανονισμός, η εργοδοσία του Jumbo πιέζει για τρίτη ανοιχτή Κυριακή μέσα στις γιορτές (26 Δεκεμβρίου) με τη δικαιολογία των μέτρων της πανδημίας (άνοιγμα των καταστημάτων στις 10)…

Ήρθε η ώρα να αντισταθούμε σε όλους αυτούς που θέλουν να μας κλέψουν κάθε δικαίωμα, κάθε ίχνος αξιοπρέπειας. Κανένας εργοδότης και καμιά κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να μας αντιμετωπίζει σαν δουλοπάροικους. Με τους αγώνες και την αλληλεγγύη μας να ξηλώσουμε το αντεργατικό έκτρωμα Χατζηδάκη και ολόκληρη  την εγκληματική κυβέρνηση της ΝΔ και να δώσουμε ένα μάθημα στον κάθε Mr. Jumbo που καταδυναστεύει τις ζωές μας για ένα ξεροκόμματο.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ