ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VANTAGE TOWERS για την αξιολόγηση της απόδοσης των εργαζομένων (Mid-Year Performance)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VANTAGE TOWERSΑρ. Απόφασης Ειρηνοδικείου: 281/2021 – Αρ. Πρωτοκόλλου: 03/2021

Αθήνα, 30/11/2021

Με αφορμή την διαδικασία αξιολόγησης της απόδοσης των εργαζομένων (Mid-Year Performance)

Θέσεις και απόψεις του Σωματείου μας

Συνάδελφοι,

Τις τελευταίες ημέρες με αφορμή την διαδικασία αξιολόγησης της απόδοσης των εργαζομένων (Mid-Year Performance), παρατηρήθηκε μια προσπάθεια «στοχοποίησης» ορισμένων συνάδελφων με δήθεν «χαμηλή» απόδοση.

Οι αξιολογήσεις αυτές – που γίνονται για πρώτη φορά στην νέα εταιρεία – υποτίθεται ότι σκοπό θα είχαν την επανεκτίμηση των στόχων και την αναπροσαρμογή τους, σύμφωνα με τους ευρύτερους στόχους της Vantage Towers.

Φαίνεται όμως ότι μαζί με την μεταφορά μας από την Victus Networks στην Vantage Towers, «μεταφέρθηκαν» και οι αρνητικές πρακτικές των δυσάρεστων αιφνιδιασμών, όπως συνέβη τόσο με τις ενδιάμεσες αξιολογήσεις, όσο και με μια σειρά άλλα ζητήματα που θίξαμε στην προηγούμενη ανακοίνωση μας, όπως π.χ. με την προβλεπόμενη αποζημίωση για τις διανυκτερεύσεις η οποία πολύ γρήγορα «αναπροσαρμόσθηκε» στην ελάχιστη δυνατή, με ένα ποσό της τάξης των 20€ και την πολιτική της εταιρείας στο θέμα των προκαταβολών για τα ταξίδια των συναδέλφων, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν από τον μισθό τους τα σχετικά έξοδα, περιμένοντας στην συνέχεια για την εκκαθάριση των εξοδολογίων τους.

Όπως επίσης φαίνεται ότι μεταφέρθηκαν (και μάλιστα επιδεινώθηκαν) και τα προβλήματα που αφορούσαν  στη σωστή οργάνωση των τμημάτων και την επαρκή στελέχωση τους, για την ορθή εξυπηρέτηση των βασικών μας συνεργατών (βλ. εκμισθωτές).

Επειδή ο τρόπος που οργανώθηκε αυτή η προσπάθεια επαναξιολόγησης των εργαζομένων είναι κυριολεκτικά «άνευ αιτίας και άνευ αφορμής», θα θέλαμε να τονίσουμε προς την διοίκηση της εταιρείας, ότι ο ενθουσιασμός των πρώτων ημέρων αρχίζει ήδη να εξατμίζεται, αφήνοντας μια πικρή γεύση σε όλους μας.

Η αισιοδοξία για το νέο εγχείρημα, που στην χώρα μας αποκλειστικά, έγινε με την μεταφορά  προσωπικού με πολύχρονη εμπειρία και υψηλή εξειδίκευση από την Victus Networks, χάνεται και στην θέση της αρχίζει να φωλιάζει η αμφιβολία.

Αμφιβολία για τις πραγματικές προθέσεις της διοίκησης για το μέλλον των εργαζομένων, οι περισσότεροι από τους οποίους εργάσθηκαν «αφανώς» από τον Μάρτιο του 2020, (σε πρωτόγνωρες συνθήκες απόλυτου εγκλεισμού και τηλεργασίας εξ αιτίας της πανδημίας), για την προετοιμασία και την επιτυχή δημιουργία της νέας εταιρείας.

Στην πραγματικότητα οι περισσότεροι από εμάς δούλευαν και για τις δυο εταιρείες ταυτόχρονα μέχρι και την 31η Μάιου το 2021!!!

Επειδή τα θεμέλια στα οποία εδράζονται  οι τέσσερεις πυλώνες τους οποίους επικαλείται τακτικά η εταιρεία (Ειλικρίνεια,  Υπευθυνότητα, Σεβασμός & Ομαδική Εργασία) είναι η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ,  καλούμε την διοίκηση να  επαναπροσδιορίσει την στάση της στο θέμα των αξιολογήσεων, καθώς δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για εμπιστοσύνη και σύμπνοια, όταν επιχειρείται από προϊσταμένους (ορισμένες φορές μάλιστα με προκλητικό τρόπο), να φορτώσουν τα βάρη για τις δικές τους αστοχίες και παραλήψεις στις πλάτες των εργαζομένων.

Καλές οι εξαγγελίες και οι προτροπές (οι οποίες περιλαμβάνονται και στο… βιβλίο που έκανε δώρο η εταιρεία στους εργαζομένους), ότι η Vantage Towers στην Ελλάδα θα γίνει σταδιακά ένας εργασιακός χώρος με κουλτούρα ψυχολογικής ασφάλειας για όλους χωρίς φόβο και διακρίσεις, ένας οργανισμός ανυποκρισίας, συνεχούς μάθησης, καινοτομίας και ανάπτυξης με αντιιεραρχική δομή, αλλά αυτές οι δεσμεύσεις θα πρέπει να τηρούνται στην πράξη, πρώτα από την διοίκηση και τους προϊσταμένους της εταιρείας.

Συνάδελφοι,

Θα επαναλάβουμε και πάλι ότι το Σωματείο μας παρακολουθεί στενά όλες τις εξελίξεις, συζητά με τους συναδέλφους ανοιχτά όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν, χωρίς αυτό να υπόκειται στην… έγκριση του οποιουδήποτε προϊσταμένου (δυστυχώς ακούστηκε και αυτό κατά την διαδικασία των ενδιάμεσων αξιολογήσεων) και κινείται πάντοτε με γνώμονα την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων.

Για αυτό το λόγο καλούμε και πάλι όλους τους συνάδελφους, να ενισχύσουν το Σωματείο μας με την εγγραφή τους.

Καλή  δύναμη με υγεία σε όλους!

 

Όχι στην στοχοποίηση των συναδέλφων μέσω των ενδιάμεσων αξιολογήσεων

Συμμετέχουμε ενεργά στις διαδικασίες – Ενισχύουμε το Σωματείο με την εγγραφή μας

H Δ.Ε ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VANTAGE TOWERS