Να δοθούν τώρα λεφτά στην υγεία για να σταματήσουν οι θάνατοι στα νοσοκομεία!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Σήμερα υπάρχει ένα γιγαντιαίο κύμα εισαγωγών στα δημόσια νοσοκομεία που δεν μπορεί πλέον να αντιμετωπιστεί. Αυτό το γιγαντιαίο κύμα είναι το άθροισμα αφενός της σταδιακής γιγάντωσης του τέταρτου κύματος της πανδημίας και αφετέρου του αυξανόμενου κύματος «καθαρών» περιστατικών δηλαδή ασθενών που δεν πάσχουν από κορονοϊό. Αυτή η κατάσταση ήταν αναμενόμενη και προδιαγεγραμμένη και την γνώριζε πλήρως η κυβέρνηση. Γνώριζε πολύ καλά ότι έρχεται ένα τέταρτο κύμα πανδημίας και γνώριζε πολύ καλά ότι όταν μετατρέπεις τα νοσοκομεία επί ενάμισι σχεδόν χρόνο σε νοσοκομεία αποκλειστικά για κορονοϊό, τότε οι υπόλοιπες νοσηλείες, χειρουργεία, εξετάσεις, εξωτερικά ιατρεία, κ.α., θα αναβληθούν (πάντα σε βάρος των ασθενών) ενώ κάποια στιγμή, δηλαδή σήμερα, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν.

Παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτε. Με απαράμιλλο πείσμα επί ενάμισι χρόνο δεν έχτισε ούτε ένα νοσοκομείο, δεν επαναλειτούργησε ούτε ένα κλειστό νοσοκομείο, δεν πρόσθεσε ούτε ένα κρεβάτι στα υπάρχοντα των δημόσιων νοσοκομείων, δεν αύξησε ούτε τα κρεβάτια των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) (παρ’ όλο που ακόμη και πριν την πανδημία ήταν πολύ λίγα αναλογικά με τους ασθενείς και τον πληθυσμό της χώρας) και το μόνο που έκανε ήταν να αρκεστεί σε ιδιωτικές δωρεές κρεβατιών ΜΕΘ ή στην μετατροπή χειρουργείων ή ειδικών μονάδων σε αυτοσχέδιες ΜΕΘ, καθώς και στις ελάχιστες ιδιωτικές δωρεές διαφόρων ιατρικών μηχανημάτων. Δεν επίταξε ούτε μία ιδιωτική κλινική, ούτε κι αυτών που είχαν υπέρογκα χρέη στο δημόσιο, αλλά αντιθέτως έκανε το παν για να πλουτίσει τους κλινικάρχες. Ταυτόχρονα, δεν έκανε παρά ελάχιστες προσλήψεις νοσηλευτών και γιατρών, κι αυτές όχι μόνιμες αλλά με προσωρινές συμβάσεις εργασίας, που βέβαια δεν επαρκούν πλέον ούτε για να καλύψουν τις αθρόες παραιτήσεις (λόγω φόρτου εργασίας) ή τις συνταξιοδοτήσεις των υγειονομικών, και κυρίως τις 7.000 αναστολές εργασίας λόγω μη εμβολιασμού.

Το αποτέλεσμα αυτής της συνειδητής και σχεδιασμένης αδιαφορίας της κυβέρνησης για την υγεία είναι να μην είναι δυνατόν σήμερα να αντιμετωπιστεί η αυξανόμενη εισροή ασθενών. Τα νοσοκομεία δεν επαρκούν, οι ΜΕΘ δεν φτάνουν, οι υγειονομικοί αρχίζουν να καταρρέουν. Έτσι: α) για ακόμη μια φορά αναβάλλονται χειρουργεία, εξωτερικά ιατρεία, εξετάσεις, κ.α. ασθενών που δεν πάσχουν από κορονοϊό, με τραγικές συνέπειες: αύξηση θανάτων ή μόνιμων αναπηριών, β) να μην επαρκούν πλέον οι ΜΕΘ για τους ασθενείς με κορονοϊό, με αποτέλεσμα να διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ, σε απλούς θαλάμους και χωρίς την απαραίτητη παρακολούθηση και φροντίδα, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν, γ) να μην επαρκούν τα μηχανήματα, τα κρεβάτια και οι υποδομές, δ) οι ασθενείς είτε να μην εισάγονται στα νοσοκομεία, είτε αν εισαχθούν να μην έχουν την απαιτούμενη περίθαλψη, είτε να παίρνουν πρόωρα εξιτήριο.

Αυτή η κυβέρνηση σκοτώνει με κυνική ψυχρότητα και μεθοδικότητα τους ασθενείς. Η λυσσασμένη επιμονή της να μην ενισχύει το δημόσιο σύστημα υγείας δεν είναι τυχαία, δεν οφείλεται στην μνημειώδη ανικανότητα των «αρίστων», αλλά οφείλεται αποκλειστικά στη μισάνθρωπη, βάρβαρη και ανάλγητη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης. Αυτή η κυβέρνηση, όπως λίγο πολύ και η προηγούμενη, το μόνο που θέλουν να κάνουν είναι να μειώσουν στο ελάχιστα δυνατόν τις δημόσιες δαπάνες για την υγεία, να ξεχαρβαλώσουν το ΕΣΥ, να μετατρέψουν σε μια τεράστια αγορά την υγεία για να κερδίζουν οι διάφοροι επιχειρηματίες της υγείας και της ασφάλισης (οι σύγχρονοι έμποροι θανάτου) ακόμη κι αν αυτό σημαίνει να πεθαίνουν ολοένα και περισσότεροι, σε ολοένα και μικρότερη ηλικία.

Απεργούμε 1 Δεκέμβρη και Απαιτούμε:

  • Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους χωρίς προϋποθέσεις.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
  • Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις επικουρικών – συμβασιούχων.
  • Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

http://antepithesitonergazomenon.blogspot.gr

τηλ.: 2310265730,  e-mail: [email protected]