Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες διαδηλωτές της 17/11/20 και 6/12/20 – Συγκεντρώσεις Αλληλεγγύης 24 & 29/11

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες διαδηλωτές της 17/11/20 και 6/12/20

Όλοι στις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης  στα Δικαστήρια Ευελπίδων

Τετάρτη 24/11 στις 8.30 π.μ. στο κτίριο 13

Δευτέρα 29/11 στις 10.30 π.μ. στο κτίριο 12

 

Συγκέντρωση στην Πάτρα: Σάββατο 27/11, 11:30 πλατεία Όλγας

 

Το 2020 η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαπέλυσε ένα κύμα χουντοαπαγορεύσεων και καταστολής των αγώνων με πρόφαση την πανδημία. Επιβάλλοντας σκληρά lockdown έφερε από την πίσω πόρτα σωρεία αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων, τα οποία καταργούν στην πράξη θεμελιώδεις δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα, όπως το δικαίωμα στη διαδήλωση, και απαγορεύοντας τις συγκεντρώσεις μνήμης και αγώνα για το Πολυτεχνείο και τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ιδιαίτερα στις τελευταίες, η κυβέρνηση Μητσοτάκη «έδωσε ρέστα», εξαπολύοντας ένα άγριο κλίμα αστυνομοκρατίας και καταστολής, χτυπώντας τις συγκεντρώσεις με πρωτοφανή αγριότητα και βία και συλλαμβάνοντας διαδηλωτές στο σωρό. Το επιστέγασμα είναι οι διώξεις και τα εξοντωτικά πρόστιμα σε βάρος των διαδηλωτών.

Είναι ολοφάνερο ότι οι χουντοαπαγορεύσεις και η άγρια καταστολή δεν έχουν καμία σχέση με την πανδημία. Ο Μητσοτάκης και το ά(χ)ριστο επιτελείο του δεν ενδιαφέρονται για καμία πανδημία. Εάν ενδιαφέρονταν, μπορεί και να έδιναν για την ενίσχυση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας ένα μικρό μέρος από τους πακτωλούς χρημάτων που έχουν δώσει όλο αυτό το διάστημα για να ενισχύσουν την αστυνομία, για στρατιωτικούς εξοπλισμούς, για να ταΐσουν τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης. Αντιθέτως, αυτό που ενδιαφέρει τους νεοφιλελεύθερους κανίβαλους είναι η οικοδόμηση και ενίσχυση ενός όλο και σκληρότερου Κράτους Έκτακτης Ανάγκης, απαραίτητο συμπλήρωμα της αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής τους, για να επιβάλουν στην κοινωνική πλειοψηφία την φτώχεια και εξαθλίωση. Ένα Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, που θα επιβάλλεται τόσο με την αστυνομική βία όσο και με τα δικαστήρια, στερώντας δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες και στοχοποιώντας γενικά όποιον αγωνίζεται και ειδικά αγωνιστές και οργανώσεις της άκρας/επαναστατικής αριστεράς. Αυτό αποτελεί μια στρατηγική στόχευση των αστικών δυνάμεων στην Ελλάδα, όχι μια «θεσμική εκτροπή» της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όπως διατυμπανίζει ο μνημονιακός-νεοφιλελεύθερος ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή η κατάσταση δεν αντιμετωπίζεται με συμβολικές κινήσεις ή προσκόλληση σε «προσωπικότητες». Ούτε βέβαια με «συνταγματικά τόξα των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων».  Όλα αυτά το μόνο που καταφέρνουν είναι να καλλιεργούν αυταπάτες στους εργαζόμενους και να αφαιρούν από αυτούς τα απαραίτητα μέσα πάλης για την αντιμετώπιση και το τσάκισμα του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης.

Με διαδηλώσεις τις ημέρες των δικών να αναπτύξουμε ένα κίνημα αλληλεγγύης με στόχο να πέσουν στο κενό όλες οι κατηγορίες, να αθωωθούν όλοι οι διωκόμενοι αγωνιστές και να ακυρωθούν όλα τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν. Μόνο αναπτύσσοντας δομές αυτοοργάνωσης και μαζικούς, μαχητικούς αγώνες σε κάθε χώρο εργασίας, σχολείο, σχολή και γειτονιά μπορεί να μπει ένα φρένο στις διώξεις και την καταστολή. Με ένα Ενιαίο Ταξικό Μέτωπο των εργαζομένων, της νεολαίας και των φτωχών – Για την μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών, τη μαζική αυτοάμυνα του κινήματος. Να ανατρέψουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη και κάθε μνημονιακό ρετάλι που μας βυθίζει στην φτώχεια και εξαθλίωση.

 

  • Να αθωωθούν όλοι οι αγωνιστές. Να διαγραφούν τα πρόστιμα.
  • Να υπερασπιστούμε μαχητικά το δικαίωμα στη διαδήλωση, την κινητοποίηση, την απεργία, την πολιτική δράση.

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ