Ποτέ δουλειά την Κυριακή – Συγκέντρωση 7/11 Θεσσαλονίκη

ΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ  –  ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ν. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

 

ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ στον πεζόδρομο Αγίας Σοφίας

ΚΥΡΙΑΚΗ 7/11, στις 12μ

 

Ο ν.Χατζηδάκη επισφραγίζει και επεκτείνει την ατελείωτη «μαύρη» εργασία, την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων ενώ επιδιώκει να βάλει στο γύψο τη συνδικαλιστική δράση, τους αγώνες και τις απεργίες, την ίδια τη λειτουργία των σωματείων. Kαταργεί το 8ωρο, γενικεύει την ελαστική εργασία, τις φθηνές υπερωρίες, την πλήρη ασυλία της εργοδοσίας στις απολύσεις, την εντατικοποίηση της εργασίας, σβήνοντας τα όρια μεταξύ εργάσιμου και μη εργάσιμου χρόνου.

Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας είναι τομή σε αυτή την πορεία προς τον εργασιακό μεσαίωνα. Ήταν στόχος του μεγάλου εμπορικού κεφαλαίου εδώ και χρόνια και πλέον επεκτείνεται και σε άλλους κλάδους. Η μάχη για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας είναι κεντρική για όλους τους εργαζόμενους, Είναι κρίκος για τον στόχο της ανατροπής του νόμου Χατζηδάκη  ως ζήτημα αιχμής στον συνολικό αγώνα των εργαζόμενων για τις ανάγκες και τα δικαιώματά τους.

Την Κυριακή 7/11 θα είμαστε στον δρόμο για να δηλώσουμε ότι η κυριακάτικη αργία είναι αναφαίρετο δικαίωμα για τους εργαζόμενους,. Δεν θα γυρίσουμε ένα αιώνα πίσω, θα παλέψουμε για τις σύγχρονες ανάγκες και δικαιώματα. Για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας και παιδείας, τις αυξήσεις στους μισθούς και την  επαναφορά των ΣΣΕ, για την προστασία από την ακρίβεια, την προστασία των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

 

ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ/ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ