ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ 16 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ – Διαδήλωση, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/11, 12 μμ από την Πρυτανεία ΑΠΘ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ & ΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΟΙΚΑΣ
ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ 16 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

Ανήμερα της 39ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η κυβέρνηση και η αστυνομία καταπάτησαν το άσυλο, όπως είχαν κάνει και ακριβώς ένα χρόνο πριν, εισβάλλοντας στο χώρο του ΑΠΘ εκατοντάδες αστυνομικοί (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ασφαλίτες), κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών και δέρνοντας άγρια φοιτητές που περιφρουρούσαν το άσυλο, την κατάληψη πρυτανείας και την απεργία των εργολαβικών εργαζομένων. Συνελήφθησαν 16 συναγωνιστές εκ των οποίων οι 5 νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο. Στις 19 Δεκέμβρη θα δικαστούν με τις κατηγορίες της «διατάραξης κοινής ειρήνης», «αντίστασης κατά της αρχής» και «οπλοκατοχής»!!! Η εισβολή των ΜΑΤ έγινε χωρίς καν να έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας!
Η επίθεση αυτή συνιστά μια ακόμα αναβάθμιση της καταστολής που ζούμε την τελευταία περίοδο, μετά τις αύρες που κατέβηκαν στους δρόμους της Αθήνας στην απεργία την ημέρα ψήφισης του Μνημονίου 3, τα πογκρόμ κατά μεταναστών, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τη «βιομηχανία» στημένων δικών και κατασκευασμένων κατηγοριών ενάντια σε απεργούς και αγωνιστές, την σύλληψη 3 αγωνιστών που διαμαρτύρονταν για την επίσκεψη Φούχτελ τις εισβολές σε στέκια, καταλήψεις κ.α. Η επίθεση αυτή έγινε κυρίως για δύο λόγους:
α) Όσο συνεχίζεται η κατάρρευση του ελληνικού καπιταλισμού και σκληραίνει η επίθεση από την κυβέρνηση και τους καπιταλιστές, με τα μνημόνια να μην έχουν τελειωμό, αυτοί χάνουν κάθε δυνατότητα πειθούς για την αναγκαιότητα ή την ορθότητα της πολιτικής τους. Περνάνε έτσι στην εφαρμογή ενός κράτους «έκτακτης ανάγκης» για να αντιμετωπίσουν τούς ολοένα και αυξανόμενους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας. Στη φασιστικοποίηση δηλαδή του πολιτικού λόγου, της πολιτικής ζωής και στην επιβολή ενός κρατικού μηχανισμού που θα επεμβαίνει ολοένα και πιο ωμά, απροκάλυπτα και βίαια για να επιβάλλει σε μας, τους «από κάτω», το μοναδικό δίκιο που αναγνωρίζεται πλέον, το δίκαιο των δανειστών-τοκογλύφων και τραπεζιτών.
β) Για να δώσει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι το άσυλο πλέον δεν υπάρχει ούτε στην πράξη (έχει ήδη καταργηθεί τυπικά με το νόμο Διαμαντοπούλου) και ότι η επίθεση της κυβέρνησης στην εκπαίδευση θα ολοκληρωθεί. Παρά τις άθλιες συκοφαντίες που εξαπολύουν κατά καιρούς εναντίον του ασύλου, το άσυλο αποτελεί μια κορυφαία κατάκτηση του φοιτητικού και εργατικού κινήματος στην χώρα μας. Το άσυλο προστατεύει τα κάθε είδους δικαιώματα και ελευθερίες των φοιτητών και των εργαζομένων, την διακίνηση των αριστερών-επαναστατικών ιδεών, την δωρεάν και μαζική εκπαίδευση καθώς και τον φοιτητικό συνδικαλισμό (συνελεύσεις, συλλόγους, καταλήψεις, κινητοποιήσεις κ.α.). Η κατάργηση του ασύλου θα οδηγήσει στην ποινικοποίηση κάθε διαμαρτυρίας, στην επιβολή ενός χουντικού εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας, στις δικαστικές διώξεις και μηνύσεις για ψύλλου πήδημα, στην διαρκή παρουσία των ΜΑΤ και της ασφάλειας. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να επιβάλλουν το έτοιμο σχέδιό τους για κλείσιμο τμημάτων και σχολών, τα εξοντωτικά δίδακτρα, την πλήρη κατάργηση των πτυχίων και των εργασιακών δικαιωμάτων μας, τις μαζικές απολύσεις των εργαζομένων στα πανεπιστήμια και την πλήρη δουλοποίησή τους όσων παραμείνουν.
Χρειάζεται λοιπόν να απαντήσουμε άμεσα, αποφασιστικά και μαζικά απέναντι στην κρατική καταστολή και σε κάθε παραβίαση του ασύλου, προτού το καταργήσουν και στην πράξη. Να προχωρήσουμε σε καταλήψεις και μαζική διαδήλωση σαν άμεση απάντηση στην παραβίαση του ασύλου. Κυβέρνηση και αστυνομία πρέπει να μάθουν ότι δεν θα «παραβιάσουν» τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, δεν θα εφαρμόσουν τα μνημόνιά τους ούτε συνολικά αλλά ούτε και στην εκπαίδευση, δεν θα μας τσακίσουν, δε θα καταργήσουν το παρόν και το μέλλον μας για να πλουτίσουν οι εγχώριοι και ξένοι τοκογλύφοι. Να αγωνιστούμε μαζί με τους εργολαβικούς εργαζόμενους μέχρι την νίκη τους. Για να μπορέσουμε εμείς να σπουδάσουμε και να πάρουμε πτυχίο, πρέπει να υπάρχουν στοιχειώδεις υποδομές και υπηρεσίες. Κανένας εργαζόμενος να μην απολυθεί, κανένας μισθός να μην μειωθεί.
Σε όλες τις δίκες, σε κάθε δίωξη συναγωνιστή θα είμαστε όλοι εκεί για να υπερασπιστούμε το άσυλο και το δικαίωμα στον αγώνα και τη ζωή. Να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό κίνημα αλληλεγγύης που θα στηρίξει τους 16 συλληφθέντες (πολιτικά, ηθικά, οικονομικά) και θα κάνει ξεκάθαρο ότι το ξύλο και οι συλλήψεις το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας ατσαλώνουν και να μας κάνουν ακόμα πιο δυνατούς. Αυτοί (κυβέρνηση, τρόικα, μπάτσοι) το μόνο που έχουν να υπερασπιστούν είναι τα μνημόνια, οι ξένοι και ντόπιοι τοκογλύφοι, άντε και τα 7-8 κατοστάρικα του μισθού τους. ΕΜΕΙΣ έχουμε να υπερασπιστούμε τις ίδιες μας τις ζωές και τις ζωές των συγγενών και των φίλων μας, το δικαίωμα στο ψωμί αλλά και το δικαίωμα στο τραγούδι, στον έρωτα σε ένα καλύτερο και πιο ανθρώπινο μέλλον, το δικαίωμα να ζήσουμε τα νιάτα μας. Να ξέρουν ότι τα γκλοπ και τα χημικά τους πέφτουν πάνω σε σίδερα αλύγιστα. Κανένα χτύπημα, κανένα δικαστήριο δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τους λόγους που μας σπρώχνουν σ’ αυτόν τον αγώνα. Και την ημέρα της δίκης των 16 στις 19/12 αλλά και κάθε μέρα θα μας βρίσκουν μπροστά τους!

 

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ