Όλοι/ες στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια Δευτέρα 11/10

ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΕΚΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΛΑΟΜΙΣΗΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ- ΔΕΥΤΕΡΑ 11/10

 

Αθήνα: 12:00, Προπύλαια

Γιάννενα: 11:00, Ακαδημία

Πάτρα: 10:00, Πλατεία Γεωργίου

 

Μετά από 1,5 χρόνο τηλε-εκπαίδευσης, δεκάδες χιλιάδες θύματα από την υγειονομική κρίση, λόγω της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη, 40.000 μαθητές που πετάχτηκαν εκτός πανεπιστημίων με τη θέσπιση της ΕΒΕ, η κυβέρνηση προχωράει σε νέο γύρο αντεκπαιδευτικών επιθέσεων, αφήνοντας αμέτρητα προβλήματα άλυτα. Ήδη κλείνουν σχολεία, αφού για άλλη μια φορά άνοιξαν χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (αποστάσεις, καθαρίστριες, απολυμάνσεις κ.λπ.), λαμβάνοντας ουσιαστικά μόνο το απαράδεκτο μέτρο για επαναφορά σε τηλεκπαίδευση, όταν ανιχνευτούν κρούσματα στο 50% + 1 των μαθητών!

Ενώ λοιπόν η εκπαιδευτική διαδικασία για άλλη μια χρονιά θα γίνει «λάστιχο», η κυβέρνηση δεν κάνει ούτε βήμα πίσω στα μέτρα – εκτρώματα, που έκοψαν το 40%(!!) των συμμετεχόντων στις Πανελλήνιες, άφησαν 16.000 κενές θέσεις στις σχολές, οδηγώντας δεκάδες τμήματα στο κλείσιμο, στο νέο σαρωτικό κλείσιμο σχολών που θα επιχειρήσει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα. Ήδη με το άνοιγμα των σχολείων ετοιμάζουν να εφαρμόσουν μια σειρά μέτρων που έχουν ήδη ψηφίσει, με προεξέχουσα την Τράπεζα Θεμάτων, που θα ισχύσει από φέτος για την Α’ Λυκείου. Το μέτρο αυτό είχε οδηγήσει το 2014, που εφαρμόστηκε τελευταία φορά το 75% των μαθητών να κοπούν σε τουλάχιστον 1 μάθημα, ενώ το 25% έμεινε μετεξεταστέο. Ακολουθούν και τα υπόλοιπα μέτρα:

– «Οικονομική αυτονομία»: κάθε σχολείο θα έχει δικό του οικονομικό και επενδυτικό σχέδιο, όπως μια επιχείρηση, με κύριο σκοπό να προσελκύσει πόρους για να λειτουργήσει, καθώς οι δημόσιοι πόροι θα ελαχιστοποιηθούν ή/και θα μηδενιστούν.

-«Διοικητική αυτονομία»: κάθε σχολείο θα χρειάζεται και το διευθύνοντα σύμβουλό του, αφού θα λειτουργεί ως επιχείρηση. Το ρόλο αυτό θα τον έχει ο διευθυντής, αφού αποκτά υπερεξουσίες, πρακτικά καταργώντας το σύλλογο διδασκόντων.

-«Παιδαγωγική αυτονομία»: εισαγωγή του πολλαπλού βιβλίου, πράγμα που σημαίνει την κατάργηση του ενιαίου χαρακτήρα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Αυτό πλασάρεται με το πρόσχημα ότι έτσι καλλιεργείται η κριτική σκέψη των μαθητών όμως θα δημιουργήσει σχολεία διαφορετικών «ταχυτήτων», καθώς τα σχολεία φτωχών γειτονιών και της επαρχίας δεν θα λαμβάνουν το ίδιο επίπεδο μόρφωσης με τα σχολεία των πλουσιότερων περιοχών.

-«Αξιολόγηση εκπαιδευτικών»: κάθε εκπαιδευτικός θα αξιολογείται με βάση αν διδάσκει τα ψέματα του Υπουργείου και της κυβέρνησης στους μαθητές και με βάση αν εφαρμόζει τα νεοφιλελεύθερα μέτρα, δηλαδή αν βρίσκει χορηγούς. Θα βαθμολογείται αρνητικά  αν αγωνίζεται, αν συνδικαλίζεται και απεργεί, αν προσπαθεί να ενώσει μαθητές και γονείς για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Αρνητική αξιολόγηση θα οδηγεί σε απόλυση, ποινική δίωξη ή μετακίνηση σε σχολεία πιο φτωχών γειτονιών.

ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΟΡΦΩΣΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ

 Ωθούν τους μαθητές προς την επαγγελματική κατάρτιση για να δημιουργηθεί μια μεγάλη πελατεία για τους φίλους τους, κολλεγιάρχες και φροντιστηριάρχες. Ετοιμάζουν την κατάργηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, για να καταργηθεί πλήρως η δημόσια – δωρεάν παιδεία και να αλωνίζουν οι ιδιώτες στην παιδεία, δημιουργώντας την Αγορά της Εκπαίδευσης: μετατρέποντας την παιδεία σε εμπόρευμα, όπου θα αγοράζεται και θα πωλείται, όπου οι μαθητές και οι φοιτητές θα είμαστε πελάτες και θα σπουδάζουμε ανάλογα με το μέγεθος του πορτοφολιού μας!!

Όλα αυτά για να πληρώσουμε οι «από κάτω» τα σπασμένα της κρίσης του ελληνικού καπιταλισμού, για να κερδοσκοπήσει πάνω στις ανάγκες μας μια ισχνή οικονομική και πολιτική ελίτ. Η ελληνική οικονομία μπαίνει για δεύτερη φορά σε μια δεκαετία σε κατάσταση άτυπης χρεοκοπίας και το 50% του πληθυσμού ζει γύρω από τα όρια της φτώχειας. Το χρέος έχει εκτοξευτεί στο 236% του ΑΕΠ, ενώ ένα πιθανό 4ο lockdown το φθινόπωρο θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα.

Τα κρούσματα συνεχώς αυξάνονται και οι ΜΕΘ έχουν γεμίσει ήδη σε μεγάλο μέρος της χώρας, με την κυβέρνηση να μην έχει κάνει καμία ουσιαστική καμπάνια για τον εμβολιασμό και την αναγκαιότητά του. Όχι μόνο δεν παίρνει κανένα μέτρο για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, υιοθετώντας ξανά την περσινή εγκληματική της στάση, αλλά χρησιμοποιεί τους ανεμβολίαστους ως εργαλείο για να προωθήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό. Για να διαιρέσει την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη νεολαία. Για να εντείνει και να αναβαθμίσει τις νεοφιλελεύθερες επιθέσεις στις πλάτες μας (π.χ. πανεπιστημιακή αστυνομία στα πανεπιστήμια για να ελέγχει πιστοποιητικά εμβολιασμού).

Ο προϋπολογισμός για την υγεία ολοένα και μειώνεται, αφού η κυβέρνηση όχι μόνο δεν προσλαμβάνει υγειονομικό προσωπικό, όχι μόνο δεν φτιάχνει ΜΕΘ, αλλά απολύει μάλιστα τους εργαζόμενους που φοβούνται να κάνουν το εμβόλιο και ζητάει πίσω και τον πρώτο μισθό του Σεπτέμβρη. Άλλωστε, απώτερος σκοπός τους είναι η ιδιωτικοποίηση της υγείας, στα πλαίσια των νέων μέτρων λιτότητας.  Να απαιτήσουμε να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, εμείς οι ίδιοι πρέπει να προάγουμε τον καθολικό εμβολιασμό στα σχολεία, τα πανεπιστήμια, στους χώρους δουλειάς μας, τις γειτονιές μας. Χωρίς να ανεχόμαστε τη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης, τα φασιστικά τέρατα που γεννάει και σήκωσαν κεφάλι για να επιτεθούν ξανά στη νεολαία και στους αγώνες της.

Η απάντηση της κυβέρνησης στην νεολαία που αγωνίζεται είναι η σκληρή καταστολή, ενώ επίσης το υπουργείο Παιδείας επανέφερε το άθλιο μέτρο των τηλέ-απουσιών στους συμμετέχοντες στις καταλήψεις, δηλαδή στους μαθητές που παλεύουν για δημόσια, δωρεάν υγεία-παιδεία. Αντίστοιχη ήταν και η στάση του υπουργείου και προς τους εκπαιδευτικούς. Στις 30/9 κρίθηκε παράνομη (!!) η απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση, ενώ την επόμενη μέρα χτυπήθηκε από τις αύρες της αστυνομίας και η συγκέντρωση που καλούσαν τα συνδικαλιστικά τους όργανα.

 

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ – ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ & Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ

Απέναντι λοιπόν σε όλη αυτή την τεράστια και πολύπλευρη επίθεση που δεχόμαστε, πρέπει να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Είναι χρέος μας να αγωνιστούμε συλλογικά και οργανωμένα, για να μπορέσουμε να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στη μόρφωση, στον συνδικαλισμό, στην εργασία, στη ζωή. Να υπερβούμε τις διαιρέσεις που προωθεί η κυβέρνηση. Όλοι μαζί ενωμένοι, να δώσουμε διάρκεια στις καταλήψεις μας, με συνελεύσεις, δομές αυτοοργάνωσης, συντονιστικά καταλήψεων. Με κοινωνικές συμμαχίες με τους καθηγητές μας, ενάντια στις αξιολογήσεις, αλλά και με φοιτητές και με τους εργαζόμενους γονείς μας. Αγώνας διαρκείας μέχρι την ανατροπή της ΕΒΕ και της Τράπεζας Θεμάτων, μέχρι να λειτουργήσουν τα σχολεία μας με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα. Για να πετάξουμε έξω από τα σχολεία μας τους φασίστες και την αστυνομία που τάχα έρχεται να μας προστατεύσει από αυτούς! Ανοίγοντας τον δρόμο για την ανατροπή της εγκληματικής κυβέρνησης των αχρ(ί)στων!

 

-Άμεση κατάργηση της ΕΒΕ & της Τράπεζας Θεμάτων –  ΚΑΜΙΑ Αξιολόγηση ποτέ και πουθενά – Κανένας νέος εκτός εκπαίδευσης

-Κάτω η εγκληματική κυβέρνηση της ΝΔ και όλοι οι αντεκπαιδευτικοί νόμοι της Κεραμέως

-Λειτουργία των σχολείων με όλα τα μέτρα προστασίας (15 μαθητές ανά τάξη, μαζικές προσλήψεις κτλ.) – Πάλη για καθολικό εμβολιασμό

-Λεφτά για Υγεία, Παιδεία, Κοινωνικές Ανάγκες – Όχι για εξοπλισμούς, καταστολή, πλούσιους.

http://math-antepithesi.blogspot.com/2021/10/1110.html