Όλοι στις αντιπολεμικές διαδηλώσεις στις 19/10 – Να ακυρωθεί η Συμφωνία (MDCA) με τις ΗΠΑ για τις Βάσεις

Να ακυρωθεί η Συμφωνία για τις Βάσεις!

Κοινή, διεθνιστική πάλη των λαών της περιοχής ενάντια στις φιλοπόλεμες κυβερνήσεις και τους ιμπεριαλιστές

 

Όλοι στις διαδηλώσεις Τρίτη 19/10

Αθήνα: 19:00, Σύνταγμα

Θεσσαλόνίκη: 18:00,  Άγαλμα Βενιζέλου

 

Πάτρα: Τετάρτη 20/10, 18:30, Πλ. Όλγας

 

Στις 14/10, ο ΥΠΕΞ Ν. Δένδιας θα πάει στην Ουάσιγκτον για πενταετή ανανέωση της «Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» (MDCA) με τις ΗΠΑ (το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θέλει επ’ αόριστον!). Η περσινή μονοετής ανανέωση μετέτρεπε σε βάσεις του ΝΑΤΟ όλες τις εγκαταστάσεις των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, ενώ παράλληλα ενίσχυε τις βάσεις σε Σούδα, Λάρισα Αλεξανδρούπολη κ.ά. Αν και δεν έχει γίνει πλήρως γνωστό το περιεχόμενο της φετινής ανανέωσης, φαίνεται πως ο κύριος κορμός της θα δίνει το δικαίωμα στις ΗΠΑ να έχουν βάσεις σε όλη σχεδόν την ελληνική επικράτεια, μεταξύ άλλων σε Ξάνθη, Σκύρο, Ανδραβίδα – μέχρι και σε νησιά του Αιγαίου.

Παίρνοντας την σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, η φιλοπόλεμη κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται για άλλη μια φορά να δώσει «γη και ύδωρ» στους αμερικάνους ιμπεριαλιστές. Ο τυχοδιωκτισμός της έχει ξεπεράσει κάθε όριο: τη μια μέρα υπογράφει συμφωνίες για αγορά φρεγατών από τον γαλλικό ιμπεριαλισμό, την άλλη συμφωνίες με τον αμερικάνικο, αναφέροντας ότι η μια δεν είναι «ανταγωνιστική» με την άλλη. Βλέπει συμμάχους στα αιμοσταγή καθεστώτα της Αιγύπτου, του Ισραήλ και της Σ. Αραβίας. Μετατρέπεται σε «πρόθυμο» εξυπηρετητή των πιο βρώμικων συμφερόντων των Δυτικών ιμπεριαλιστών, που βιώνουν τη μια ήττα μετά την άλλη (Αφγανιστάν, Συρία, Ιράκ) και βρίσκονται σε υποχώρηση. Τέτοιες απελπισμένες αλλά εξαιρετικά επικίνδυνες κινήσεις βάζουν τη χώρα μας όλο και βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, τον ελληνικό λαό σε μεγαλύτερους κινδύνους. Επιθετικές κινήσεις, που οξύνουν τον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό, φέρνουν όλο και πιο κοντά μια σύρραξη, σπέρνουν τον μιλιταρισμό και εθνικισμό, ενδυναμώνοντας την ακροδεξιά και τις νεοναζιστικές συμμορίες.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση δίνει δισεκατομμύρια για πολεμικές συμφωνίες και νέα εξοπλιστικά προγράμματα, κοροϊδεύει τους πυρόπληκτους και σεισμόπληκτους, το ΕΣΥ καταρρέει, τα σχολεία και οι σχολές υπολειτουργούν και ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει ένα νέο κύμα ακρίβειας και καταστολής, σωρεία αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων. Αλλά για την κυβέρνηση της ΝΔ και κάθε μνημονιακό κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ κ.ά.) χρήματα που πάνε στις κοινωνικές ανάγκες είναι πεταμένα λεφτά – τα δίνουν όλα σε εξοπλισμούς και καταστολή, σε τράπεζες και μεγάλες επιχειρήσεις.

Οι λαοί δεν είναι κρέας για τα κανόνια των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και των αστικών ανταγωνισμών. Είναι επείγουσα ανάγκη να αναπτύξουμε ένα αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, για να μην πολεμήσουμε για τα συμφέροντα των πολυεθνικών, των ιμπεριαλιστών και των αστικών τάξεων σε Αιγαίο και ΝΑ Μεσόγειο.  Να απαιτήσουμε λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες, όχι για εξοπλισμούς, καταστροφικές εξορύξεις και αγωγούς. Κλείσιμο των βάσεων και έξοδο από το ΝΑΤΟ και τους αντιδραστικούς, επιθετικούς «άξονες». Ενάντια στους ιμπεριαλιστές και εθνικιστές, με την κοινή πάλη και τον διεθνισμό των εργατών και λαών σε Ελλάδα και Τουρκία – τη μόνη πραγματική εγγύηση για να μην συρθούμε σε πολεμικά «επεισόδια» και σφαγεία.

 

  • Όχι στη νέα Συμφωνία με τις ΗΠΑ και στις συμφωνίες με τον Γαλλικό ιμπεριαλισμό
  • Να κλείσουν όλες οι βάσεις – Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ.
  • Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες – Ούτε ένα ευρώ για νέους εξοπλισμούς
  • Ενάντια στον πατριδοκάπηλο εθνικισμό & μιλιταρισμό της ελληνικής αστικής τάξης. Κοινός αντιπολεμικός αγώνας – Διεθνιστική πάλη των λαών ενάντια σε κυβερνήσεις, αστικές τάξεις, ιμπεριαλιστές

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ