Θεσσαλονίκη 2/10 – Κυβέρνηση, ΜΑΤ, φασίστες το ίδιο «μαγαζί»

Το Σάββατο 2 Οκτώβρη, μετά από μια βδομάδα έντασης και συνεχών φασιστικών προκλήσεων και επιθέσεων σε σχολεία της δυτικής Θεσσαλονίκης απέναντι σε φοιτητές και οργανώσεις της αριστεράς, ομάδα ακροδεξιών κάλεσε σε συγκέντρωση στην Σταυρούπολη (στην ίδια πλατεία που λίγες μέρες πριν, 3000 και πλέον κόσμου διαδήλωνε με πάθος και αποφασιστικότητα ενάντια σε κάθε είδους ρατσιστή και φασίστα που λυμαίνεται την βασανισμένη από φτώχεια και προβλήματα επιβίωσης, περιοχή).

Η απάντηση του αντιφασιστικού κινήματος σε αυτή την σκοταδιστική και εθνικιστική συγκέντρωση, ήταν άμεση και δυναμική. Από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου άρχισε μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση στο στρατόπεδο Παύλου Μελά, περισσότερων από 1000 ανθρώπων, η οποία μετατράπηκε σε πορεία αργά το απόγευμα, όταν πλέον οι φασίστες είχαν συγκεντρώσει το υπεράνω των προσδοκιών τους νούμερο των 150 ατόμων και πραγματοποίησαν πορεία γειτονιάς, υπό την προστασία της αστυνομίας.

Η παρουσία της αστυνομίας ήταν προκλητική και με ξεκάθαρο –φιλοακροδεξιό- πρόσημο από την αρχή της αντιφασιστικής συγκέντρωσης, όπως άλλωστε ήταν και καθόλη τη διάρκεια της βδομάδας, που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο συγκάλυπτε και χάιδευε την εγκληματική δράση των φασιστοειδών.

Το αποκορύφωμα αυτής της χυδαίας στάσης της αστυνομίας ήρθε αργά το απόγευμα, όταν –στα μέσα στης διαδρομής- επιτέθηκε απρόκλητα στην αντιφασιστική διαδήλωση που κατευθυνόταν στο κέντρο της πόλης, με σκοπό να την διαλύσει. Φασίστες ΜΑΤατζήδες που καθόλη την πορεία προκαλούσαν βρίζοντας τον Παύλο Φύσσα και τους διαδηλωτές, έριξαν σωρό δακρυγόνων, χτύπησαν όσους διαδηλωτές μπόρεσαν και προχώρησαν σε 2 συλλήψεις.

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση της ΝΔ έστειλε μήνυμα καταστολής και τρομοκρατίας (όπως και στην Αθήνα ενάντια στη πορεία των εκπαιδευτικών). Όμως λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο, δηλαδή την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητα των αντιφασιστικών μπλοκ να διατηρήσουν την συνοχή τους, και να συνεχίσουν την πορεία με κατάληξη το κέντρο της πόλης, βροντοφωνάζοντας «Από την Σταυρούπολη μέχρι το Κερατσίνι-φασίστας δολοφόνος κανένας δεν θα μείνει»!!

Η ΟΚΔΕ χαιρετίζει τις χιλιάδες κόσμου που αυτή την βδομάδα έδειξαν με την παρουσία τους στον δρόμο πως δεν θα ανεχτούν την παρουσία και την δράση παρόμοιων φασιστικών ομάδων σε σχολεία και γειτονιές της πόλης μας και δεσμεύεται για ακόμα μια φορά για τη συνέχιση της αντιφασιστικής της δράσης σε όλους τους χώρους που παρεμβαίνει.