Να αθωωθούν οι διωκόμενοι της Διαδήλωσης του Πολυτεχνείου

Τελευταία ενημέρωση: H δίκη και η προγραμματισμένη συγκέντρωση Αλληλεγγύης αναβλήθηκαν

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

 ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΚΑΤΩ ΟΙ ΧΟΥΝΤΟΝΟΜΟΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ

 

 

Το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη και λοιπών ανίκανων παρουσιάζει για άλλη μια φορά το αντιδραστικό του πρόσωπο με διώξεις και τρομοκρατία ενάντια σε όποιον αγωνίζεται. Η χώρα κάηκε με ανυπολόγιστες περιβαλλοντικές και οικονομικές συνέπειες για την κοινωνία, οι ΜΕΘ γεμίζουν και ζούμε νέες καθημερινές απώλειες δεκάδων νεκρών εξαιτίας της διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση. Η ακρίβεια, τα αντεργατικά διατάγματα-νόμοι και οι αναστολές/απολύσεις, εξαθλειώνουν/δουλοποιούν εργαζόμενους και νεολαία. Όμως το κράτος έκτακτης ανάγκης είναι το μόνο που λειτουργεί αδιάκοπα – τροφοδοτείτε αφειδώς με χρήμα, προσλήψεις, αντιδραστικούς νόμους –  με σκοπό να τσακίσει το εργατικό κίνημα.

Αυτήν την φορά στο στόχαστρο βρίσκονται 6 συναγωνιστές που παραπέμπονται σε δίκη στις 14/9 επειδή συμμετείχαν στην απαγορευμένη από την κυβέρνηση διαδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου 2020 στην Θεσσαλονίκη. Η κυβέρνηση επιχειρεί ένα βήμα μπροστά με την εφαρμογή του χουντονόμου του Χρυσοχοΐδη και την δίωξή του συνδικαλιστή Η. Σμήλιου ως οργανωτή της απαγορευμένης από την κυβέρνηση διαδήλωσης του Πολυτεχνείου. Οι διώξεις έρχονται ως συνέχεια της καταστολής των μεγάλων νεολαιίστικων και εργατικών κινητοποιήσεων του προηγούμενου χρόνου που αμφισβήτησαν στην πράξη τις απαγορεύσεις και την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, το αντεργατικό έκτρωμα Χατζηδάκη, τον αντιεκπαιδευτικό νόμο Κεραμέως κ.α.. Το τερατώδες κράτος έκτακτης ανάγκης με τα αντιδραστικά ν/σ και υπουργικές αποφάσεις, την καταστολή από τις συμμορίες των ΜΑΤ-ΔΕΛΤΑ και την βιομηχανία διώξεων σε όποιον αγωνίζεται (31 διωκόμενοι στην κατάληψη της πρυτανείας ΑΠΘ, 23 συλληφθέντες στην διαδήλωση του πολυτεχνείου στα Γιάννενα, διώξεις διαδηλωτών από απαγορευμένη διαδήλωση για Γρηγορόπουλο, διώξεις αγωνιστών ενάντια στους πλειστηριασμούς κ.α.) αποτελεί απαραίτητο συμπλήρωμα των αντεργατικών επιθέσεων για να κάμψουν τις αντιστάσεις του εργατικού κινήματος. Δεν θα τους περάσει!

Με τους αγώνες μας να ανατρέψουμε την αντεργατική-νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Ν.Δ.

Η κυβέρνηση έχει κάνει σημαία την περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων, τα πρόστιμα και τις διώξεις φοβούμενη τους εργατικούς αγώνες και τις κοινωνικές εκρήξεις που ξεσπάνε ενάντια στην πολιτική της. Είναι αναγκαία η οικοδόμηση ενός κινήματος που με αποφασιστικούς και ανυποχώρητους αγώνες, αυτοοργάνωση και ενότητα στην δράση, θα συγκρουστεί με την αντιδραστική κυβέρνηση και θα υπερασπιστεί/προστατέψει πολιτικά και υλικά κάθε διωκόμενο αγωνιστή. Εργαζόμενοι και νέοι οφείλουμε να δώσουμε τις μάχες που έχουμε μπροστά μας με πίστη στις αστείρευτες δυνάμεις του εργατικού κινήματος και ταξική ανεξαρτησία, για να απαλλαγούμε από τις εγκληματικές κυβερνήσεις Μητσοτάκη, Τσίπρα και όποιου άλλου επίδοξου υπερασπιστή του Κεφαλαίου και του χρεοκοπημένου καπιταλισμού, σε βάρος της εργατικής τάξης, της νεολαίας, των λαϊκών στρωμάτων δηλαδή της συντριπτικής κοινωνικής πλειοψηφίας.  .Η κρατική τρομοκρατία δεν θα περάσει!!!

  • Κάτω η κυβέρνηση της Ν.Δ – Κάτω ο νόμος Χρυσοχοΐδη
  • Άμεση αθώωση των 5 διωκόμενων συναγωνιστών της διαδήλωσης του Πολυτεχνείου
  • Αναίρεση κάθε δίωξης συναγωνιστή για τις αντικατασταλτικές κινητοποιήσεις εργαζομένων, νεολαίας. Ακύρωση των εξοντωτικών προστίμων

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ