24/8, 6:00 μ.μ. στην Ομόνοια – Διαδήλωση ενάντια στα ρατσιστικά πογκρόμ

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
για να ξεμπερδεύουμε με τα πογκρόμ κυβέρνησης – Αστυνομίας – Χ. Αυγής

H επιχείρηση «Ξένιος Δίας», που ξεκίνησε στις 4 Αυγούστου στην Αθήνα, είναι η μεγαλύτερη «σκούπα» που έγινε ποτέ στην Ελλάδα, με δύναμη πάνω από 4.500 αστυνομικών που απέκλεισαν το κέντρο της Αθήνας συλλαμβάνοντας όποιον μετανάστη συναντούσαν. Συνολικά έχουν προσαχθεί πάνω από 10.000 και από αυτούς έχουν συλληφθεί περίπου 2.000 με σκοπό να απελαθούν. Ένας μεγάλος αριθμός μεταφέρθηκε σε στρατόπεδα κράτησης στη Βόρεια Ελλάδα και στην Κόρινθο. Κατά την προσαγωγή και κράτησή τους στο μεταγωγών καταγγέλθηκαν ξυλοδαρμοί και βασανιστήρια.

Ταυτόχρονα, οι τραμπούκικες ομάδες εφόδου της φασιστικής-ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής με πλήρη κάλυψη και ασυλία από διωκτικές και εισαγγελικές αρχές, βρήκαν την ευκαιρία να εξαπολύσουν ένα κύμα επιθέσεων σε μετανάστες σε όλη την Ελλάδα (Καμίνια, Ρέθυμνο, Αιτωλικό, Βόνιτσα κ.α.) με αποκορύφωμα την δολοφονία με μαχαιριές ενός 19χρονου Ιρακινού στην Ομόνοια τα ξημερώματα της Κυριακής 12 Αυγούστου. Μόνο το τελευταίο εξάμηνο έχουν καταγραφεί πάνω από 500 επιθέσεις ρατσιστικής βίας πανελλαδικά.

Τα πογκρόμ και οι δολοφονίες έχουν εξαγγελθεί προ πολλού από την τρικομματική κυβέρνηση (δες «επανακατάληψη των πόλεων» του Σαμαρά) και έρχονται τώρα να υλοποιηθούν. Ήδη οι τόνοι ρατσιστικού δηλητηρίου απέναντι στους μετανάστες, που χύνονται καθημερινά εν χορώ από τα αστικά κόμματα και τα ΜΜΕ, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την εκμετάλλευση του εγκλήματος στην Πάρο, έστρωσαν το έδαφος για τη στοχοποίηση όλων των μεταναστών και την ταύτισή τους με την εγκληματικότητα, τον υγειονομικό κίνδυνο κλπ.

Οι μετανάστες έρχονται κυνηγημένοι στην Ελλάδα προσπαθώντας να σωθούν από τα ναρκοπέδια, τους βομβαρδισμούς, τους πολέμους, την πείνα, την εξαθλίωση που έχουν επιβάλει οι ιμπεριαλιστές και οι πολυεθνικές σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Η ανεργία και η εγκληματικότητα, η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, είναι αποτέλεσμα της κρίσης-κατάρρευσης του ελληνικού καπιταλισμού, των μνημονίων και των πολιτικών της Τρόικας και των ντόπιων συνεταίρων της (αστικά κόμματα, κυβερνήσεις, τραπεζίτες, επιχειρηματίες κ.λπ.). Δεν είναι οι μετανάστες «υγειονομική βόμβα», αλλά όσοι κλείνουν τα νοσοκομεία, μετατρέπουν ολόκληρες περιοχές σε χωματερές, αναγκάζουν όλο και περισσότερους συμπολίτες μας να τρώνε από τα σκουπίδια και να κοιμούνται στους δρόμους. Κίνδυνος για την υγεία και την κοινωνία είναι όσοι βάζουν τα κέρδη των τραπεζών και των επιχειρήσεων πάνω από τα παιδιά που λιποθυμάνε από ασιτία στα σχολεία, πάνω από όσους καθημερινά αυτοκτονούν από απόγνωση και ταπείνωση.

Αυτή η εκστρατεία ρατσιστικού μίσους και πογκρόμ κυβέρνησης-Αστυνομίας-Χρυσής Αυγής στοχεύει να διαίρεσει την εργατική τάξη και τη νεολαία σε ντόπιους και ξένους, «λαθραίους» και νόμιμους, για να μπορέσει να επιβληθεί πιο εύκολα η ολοκληρωτική «κινεζοποίηση» σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, καθώς και για να πολώσουν, να αποπροσανατολίσουν και να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, ενόψει τις γιγαντιαίας κοινωνικής σύγκρουσης που έρχεται, με αρχή τα νέα πακέτα μέτρων της Τρόικας, λόγω της χρεοκοπίας του ελληνικού καπιταλισμού. Ταυτόχρονα επιχειρείται να διαμορφωθεί ένα μόνιμο τοπίο ανασφάλειας και φόβου, ένα κλίμα εκφασισμού και κανιβαλισμού της κοινωνίας, ένα σιδερένιο αυταρχικό κράτος με μόνιμη στρατοπέδευση των κατασταλτικών μηχανισμών στους δρόμους των αστικών κέντρων που θα κυνηγάνε κάθε «εσωτερικό εχθρό». Μην ξεχνάμε ότι πριν τον «Ξένιο Δία» οι διμοιρίες των ΜΑΤ, με εντολή της κυβέρνησης, είχαν παραταχθεί έξω από τη Χαλυβουργία για να σταματήσουν την απεργία, όπως άλλωστε βάναυσα καταστέλλουν τις κινητοποιήσεις του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος.

Να πάρουμε οι ίδιοι την κατάσταση στα χέρια μας και να μην περιοριστούμε σε μια φραστική καταδίκη των πογκρόμ και της φασιστικής βίας. Ούτε να ελπίζουμε ότι θα τα περιορίσουν οι θεσμοί του κράτους, όσο κι αν παρουσίαζονται «δημοκρατικοί», που είναι οι ίδιοι που τα θρέφουν. Με τον κοινό αγώνα ντόπιων- μεταναστών, να συγκροτήσουμε Επιτροπές Δράσης για τη μαζική αυτοάμυνα απέναντι στις ναζιστικές συμμορίες και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, αλλά και για την καθημερινή αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης με δομές αυτοοργάνωσης, αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας.

– Να οργανώσουμε την αυτοάμυνα του κινήματος απέναντι στις ναζιστικές συμμορίες και την αστυνομία.

– Να σταματήσουμε τα πογκρόμ. Όχι στην αστυνομοκρατία.

– Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών – Ίσα δικαιώματα, Κοινοί Αγώνες με τους Ντόπιους. Κατάργηση όλων των αντιμεταναστευτικών, ρατσιστικών μέτρων της Ε.Ε. Ανοιχτά Σύνορα για τους εργάτες και τους κατατρεγμένους – Όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης, φράχτες, ναρκοπέδια και απελάσεις.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ