Διαδηλώνουμε στη ΔΕΘ Σάββατο 11/9 – Προσυγκέντρωση: 18:00, Πλ. Αγ. Σοφίας

Διαδηλώνουμε στη ΔΕΘ Σάββατο 11/9

Να φύγουν οι ά(χ)ριστοι πριν καταστρέψουν τα πάντα!

Με μαζικούς και μαχητικούς αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας να τους διώξουμε!

Προσυγκέντρωση: 18:00, Eγνατία με Αγ. Σοφίας

 –

Η πλήρης ανικανότητα και επικινδυνότητα των α(χ)ρίστων της ΝΔ του Μητσοτάκη ξεδιπλώνεται σε όλο της το μεγαλείο το φετινό καλοκαίρι με την χώρα να έχει υποστεί μια τεράστια οικολογική, οικονομική και κοινωνική καταστροφή. Οι πυρκαγιές σε όλη την χώρα έχουν κάνει στάχτη πάνω από 1,3 εκατ στρέμματα δασικών εκτάσεων, χιλιάδες κατοικίες και χώρους εργασίας, δεκάδες χωριά και οικισμούς. Για ακόμη μια φορά το περίφημο «επιτελικό κράτος» των Μητσοτάκη, Χαρδαλιά και Χρυσοχοϊδη αποδείχτηκε άχρηστο και επικίνδυνο. Με μοναδικό τρόπο αντιμετώπισης των πυρκαγιών την τακτική των “εκκενώσεων” και της καμμένης γης άφησαν την χώρα στο έλεος της φωτιάς και του “112”! Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σιγάσουν την γενικευμένη οργή Μητσοτάκης και Σακελλαροπούλου απεύθυναν διαγγέλματα όπου με ύφος χιλίων καρδιναλίων ζήτησαν “ομοψυχία” και “εθνική ενότητα” μπροστά στα “ακραία φυσικά φαινόμενα” και κήρυξαν για ακόμη μια φορά την θεόσταλτη νεοφιλελεύθερη σοφία της “ατομικής ευθύνης”: Ο σώζων εαυτόν σωθήτω!

Την ίδια στιγμή βιώνουμε μια σημαντική επιδείνωση της υγειονομικής κρίσης: πλέον θρηνούμε πάνω από 13.000 θύματα, ενώ τα ημερήσια κρούσματα και οι θάνατοι αυξάνονται διαρκώς, με το ΕΣΥ να βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Βασική αιτία για όλα τα παραπάνω είναι από τη μια το συνειδητό έγκλημα της κυβέρνησης της ΝΔ(και προηγούμενα των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κτλ.) να διαλύει και να ιδιωτικοποιεί το δημόσιο σύστημα υγείας, από την άλλη η ανεύθυνη και τυχοδιωκτική πολιτική της στον τομέα του τουρισμού. Φυσικά ακόμη και σε αυτόν τον τομέα, όπως και συνολικά στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης, η κυβέρνηση της ΝΔ σημειώνει τη μία αποτυχία μετά την άλλη.

Δέκα χρόνια σκληρής εφαρμογής των Μνημονίων από όλες τις κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ) έχουν καταστρέψει ό,τι μπόρεσε να χτίσει ο ελληνικός λαός με την εργασία  και τους αγώνες του για πάνω από 50 χρόνια. Η ιδιωτικοποίηση του κράτους προς όφελος αετονύχηδων επιχειρηματιών, η αποσύνθεση και καταστροφή των δημοσίων υποδομών, η απαλλοτρίωση της δημόσιας και της ιδιωτικής περιουσίας υπέρ μιας χούφτας τραπεζιτών και εφοπλιστών αποτυπώνονται με τον πιο τραγικό τρόπο σε αυτή την τεράστια καταστροφή. Η ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζει με μένος η Ν.Δ σημαίνει κάθε μέρα και μεγαλύτερη αρπαγή του κοινωνικού πλούτου, καταστροφή των δημοσίων υπηρεσιών και υποδομών και περιορισμό του κράτους μονάχα στην κατασταλτική του λειτουργία (υπέρογκα ποσά για εξοπλισμούς και ενίσχυση των μηχανισμών καταστολής). Η κυβέρνηση έχει αρχίσει ήδη την εφαρμογή του εργατοκτόνου νόμου Χατζηδάκη ενώ έχει βάλει μπροστά την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Ταυτόχρονα σχεδιάζει μια ολομέτωπη επίθεση ενάντια στη δημόσια δωρεάν παιδεία, την υγεία, το λαϊκό εισόδημα. Νέες αυξήσεις-φωτιά σε ρεύμα, νερό, καύσιμα, είδη βασικής διατροφής κάνουν την ζωή των εργαζόμενων μαζών αβίωτη ενώ πλέον έχει ανοίξει ο δρόμος για την αρπαγή των λαϊκών σπιτιών από κάθε είδους κοράκια και τράπεζες.

Το άθλιο πολιτικό προσωπικό (όποιο χρώμα και αν έχει ο μανδύας τον οποίο φοράει) βουτηγμένο μέσα στην σήψη και την διαφθορά συνεχίζει να οργανώνει και να διαχειρίζεται αυτή την τεράστια κλοπή του πλούτου και την ιστορική υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Με το τερατώδες κράτος έκτακτης ανάγκης το οποίο χτίζουν, με την ολοκληρωτική επίθεση ενάντια σε όλα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης, ετοιμάζονται να καταπνίξουν την λαϊκή οργή και να συνεχίσουν να διατηρούν αυτό το σάπιο και εκμεταλλευτικό καθεστώς. Ένα καθεστώς το οποίο συντάσσεται με τους πιο αντιδραστικούς ιμπεριαλιστές, αυτούς της Δύσης (ΗΠΑ, ΕΕ) μετατρέποντας τη χώρα σε μια απέραντη βάση του ΝΑΤΟ. Αυτό πέρα από την τρομακτική οικονομική αφαίμαξη που συνεπάγεται, καθώς δεκάδες δις ευρώ πάνε στις βάσεις του ΝΑΤΟ και σε εξοπλισμούς, ελλοχεύει τεράστιους κινδύνους για τον ελληνικό λαό, καθώς τον εμπλέκει όλο και πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία πρέπει να βάλουμε ένα φρένο σε αυτή την χωρίς τέλος καταστροφική πορεία που γνωρίζει το βιοτικό μας επίπεδο, στις αμέτρητες αντεργατικές, και αντιδημοκρατικές επιθέσεις, που μας βυθίζουν συνεχώς σε ένα μόνιμο καθεστώς φτώχειας, εξαθλίωσης, αστυνομοκρατίας. Πρέπει άμεσα να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας, να βάλουμε μπροστά την ανασύνθεση και ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος και να αποσπάσουμε τις οργανωμένες δομές των εργαζομένων από τα ανίκανα χέρια της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΜΕ) που τα έχει οδηγήσει σε απονέκρωση και παρακμή μακριά από τους αγώνες και τις ανάγκες των εργαζομένων.

Η Ο.Κ.Δ.Ε. καλεί στην φετινή διαδήλωση της ΔΕΘ στις 11 Σεπτεμβρίου τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και την νεολαία να δώσουμε ένα βροντερό παρόν στο δρόμο, να κάνουμε την αρχή ενός νέου κύματος αγώνων που θα διώξουν την ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία μας οδηγεί κάθε μέρα σε οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική καταστροφή. Με τον κοινό βηματισμό στο δρόμο των αγωνιστικών δυνάμεων, να κάνουμε στην φετινή κινητοποίηση της ΔΕΘ ένα πρώτο βήμα για να αντιστραφεί η πολυδιάσπαση και ο κατακερματισμός που βοηθούν μονάχα τους Μνημονιακούς και τους ρεφορμιστές. Η πολιτική αντιμετώπιση και το ξεπέρασμα στην πράξη της συνδικαλιστικης γραφειοκρατίας, και η πάλη για την ενότητα των εργαζομένων, δεν μπορεί να εκφυλίζεται στο κράτημα αποστάσεων από τις συγκεντρώσεις, πόσο μάλλον χωροταξικά. Η λογική των λεγόμενων “ανεξάρτητων ταξικών συγκεντρώσεων”, την οποία έχουν υιοθετήσει εδώ και χρόνια κομμάτια της Άκρας Αριστεράς, όχι μόνο δεν λύνει το μεγάλο πρόβλημα της ενότητας του εργατικού κινήματος αλλά το χειροτερεύει αναπαράγοντας τη διασπαστική πρακτική του ΠΑΜΕ. Αφετέρου, παρά τις υπερβολές που λέγονται, αυτή η πρακτική όχι μόνο έχει χάσει τη δυνατότητα να παρουσιάζεται ως ένας “πόλος” για το εργατικό κίνημα, αλλά αντίθετα ενισχύει την σύγχυση στις γραμμές των εργαζομένων,

Η Ο.Κ.Δ.Ε. στη διαδήλωση της ΔΕΘ, όπως σε κάθε κινητοποίηση, θα παλέψει στην πράξη για μια ενιαία απάντηση των δυνάμεων του εργατικού κινήματος. Για να μπει ένα φρένο στους τεχνητούς διαχωρισμούς και στον εκφυλιστικό κατακερματισμό των κινητοποιήσεων που αποδυναμώνουν και κάνουν αδύνατη την δημιουργία ενός ενιαίου ταξικού μετώπου των εργαζομένων που θα τσακίσει την κυβέρνηση και τις ελίτ και θα επιβάλει μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων, τη μόνη ικανή να λύσει τα θανάσιμα προβλήματα επιβίωσης των λαϊκών μαζών σε σύγκρουση με το χάος των “νόμων της αγοράς” και την απάνθρωπη λογική του κέρδους. 

 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ