Επίθεση σε διανομέα στο Γαλάτσι – Κάτω τα χέρια από την αξιοπρέπεια των εργαζομένων

Επίθεση σε διανομέα στο Γαλάτσι

Κάτω τα χέρια από την αξιοπρέπεια των εργαζομένων

Άλλο ένα περιστατικό βίας ενάντια σε εργαζόμενο διανομέα συνέβη στο Γαλάτσι. Ο συνάδελφος διανομέας πήγε προς παράδοση μια παραγγελία στην περιοχή του Γαλατσίου και οι πελάτες του ζήτησαν να του πετάξουν τα κλειδιά ώστε να μπει στην πολυκατοικία. Ο διανομέας αρνήθηκενα χρησιμοποιήσει τα κλειδιά και ακολούθησε ο προπηλακισμός του από τους πελάτες. Στη συνέχεια εκείνος αποχώρησε χωρίς να παραδώσει την παραγγελία. Ένας εκ των τριών αντρών ακολούθησε τον διανομέα στο κατάστημα όπου δουλεύει και όταν τον είδε πυροβόλησε προς το μέρος του, ευτυχώς αστοχώντας.

Το παραπάνω θα μπορούσε να θεωρηθεί πρωτοφανές περιστατικό. Σίγουρα ως τέτοιο διαδίδεται από διάφορα ΜΜΕ. Ωστόσο, κάθε άλλο παρά κεραυνός εν αιθρία δεν είναι τέτοιου είδους γεγονότα.

Από τη μία, η εργοδοσία δεν χάνει ευκαιρία να εκθέσει τους διανομείς επιρρίπτοντας ευθύνες για ότι μπορεί να πάει “στραβά” ακόμα και να θέσει τη ζωή τους σε κίνδυνο. Οι συνάδελφοι δουλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες, μετρούν εκατοντάδες χαμένες ζωές στην άσφαλτο, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ορέξεις των αφεντικών που τους βάζουν να παίζουν κυνηγητό με το χρόνο παράδοσης της παραγγελίας σε μία άνιση μάχη μεταξύ κερδών και ανθρώπινων ζωών. Χωρίς να εφαρμόζουν κανένα μέτρο προστασίας και ασφάλειας (παροχή εξοπλισμού των Μέσων Ατομικής Προστασίας, πληρωμή τουλάχιστον 15% για χρήση – συντήρηση δικύκλουκτλ), με δικά τους έξοδα συντήρησης και καυσίμων, οι διανομείς, αποτελούν έναν από τους κλάδους που βάλλονται βάναυσα από την κρίση και τις επιπτώσεις της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση και τα αφεντικά. Η παραβίαση και των πιο στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων έχει δημιουργήσει μια πραγματική ζούγκλα: ανασφάλιστη ή υποασφαλισμένη εργασία, εντατικοποίηση και εξαντλητικά ωράρια, μη πληρωμή-κλοπή δώρων, προσβολές και απειλές, εκβιασμοί, ξυλοδαρμοί και αναίτιες απολύσεις.

Η αξιοπρέπεια στην εργασία είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε εργαζομένου  και πρέπει να το υπερασπιστούμε πάση θυσία. Για την έξαρση της βίας, του εξευτελισμού των εργαζομένων στους χώρους εργασίας τους και για τον  άνευ ορίων κοινωνικό κανιβαλισμό που καλλιεργείται στην χώρα μόνοι υπεύθυνοι είναι η ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική των α(χ)ρίστων της ΝΔ, η θεοποίηση του κρατικοδίαιτου“επιχειρηματία” και του ατομικού κέρδους, της άγριας εκμετάλλευσης των πολλών από μια δράκα καπιταλιστών και αεριτζήδων που απομυζούν την εργασία και των ιδρώτα των εργαζομένων.

Αντεπίθεση Των Εργαζομένων