Αύξηση» κατώτατου μισθού: Φτάνει πια με την κοροϊδία των εργαζομένων από την κυβέρνηση!

Αύξηση» κατώτατου μισθού: Φτάνει πια με την κοροϊδία των εργαζομένων από την κυβέρνηση!

Συνεχίζοντας  να βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου ο Μητσοτάκης εξήγγειλε, κατά το υπουργικό συμβούλιο, «αύξηση» 2% στον κατώτατο μισθό. Με την οικονομία να βουλιάζει συνεχώς και την πανδημία να επανέρχεται δριμύτερη, ο Μητσοτάκης και το επιτελείο του εξακολουθεί να εμπαίζει τους εργαζόμενους πετώντας τους ψίχουλα. Αφού πρώτα μείωσε τις ασφαλιστικές εισφορές αδυνατίζοντας κι άλλο την δημόσια και δωρεάν ασφάλιση, παρουσιάζοντας το σαν αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων, τώρα κοροϊδεύει τους εργαζόμενους με μια πενιχρή αύξηση του κατώτατου μισθού της τάξης του 2%. Παρουσιάζει αυτή την αύξηση ως δείγμα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, μιας οικονομίας που από το2023 θα αρχίσει πάλι να εποπτεύεται από την ΕΚΤ και που θα εφαρμόσει ένα Μεσοπρόθεσμο  πλαίσιο ύψους 16 δις σε φόρους, δηλαδή μια κυριολεκτική αφαίμαξη των εργαζομένων. Μιας οικονομίας που βίωσε την τρίτη χειρότερη μείωση του ΑΕΠ στην Ευρωζώνη το 2020 και η οποία βουλιάζει συνεχώς λόγω την αποεπένδυσης, με τις μόνες επενδύσεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα να είναι διάφορες αεριτζίδικες startup και στον κλάδο του επισιτισμού- τουρισμού.

Καθ’ όλη την διάρκεια της πανδημίας, οι εργαζόμενοι δούλεψαν σε απάνθρωπες συνθήκες. Τηλεργασία και διάλυση κάθε έννοιας προσωπικής και κοινωνικής ζωής για πολλούς, ενώ όσοι δούλεψαν δια ζώσης έπρεπε να ρισκάρουν την ζωή τους καθημερινά λόγω μη παροχής, από την μεριά των εργοδοτών, στοιχειωδών μέτρων ασφάλειας της υγείας τους. Κοινός παρανομαστής σε όλα αυτά ήταν η εντατικοποίηση της εργασίας σε εξοντωτικά επίπεδα, οι μισθοί πείνας και οι μαζικές απολύσεις.Η κυβέρνηση αφού πέταξε το μπαλάκι της ευθύνης για την πανδημία στους εργαζόμενους, διχάζοντας τους πλέον σε «εμβολιασμένους» και «μη εμβολιασμένους», φέρνοντας από την πίσω πόρτα την απελευθέρωση των απολύσεων, πλασάρει το ξεροκόμματο των 13 ευρώ (!) το μήνα στους εργαζόμενους σαν αύξηση. Δεν πρέπει φυσικά να παραλείψουμε την ψήφιση του αντεργατικού εκτρώματος Χατζηδάκη που έχει προηγηθεί ούτε την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης που έχει κατατεθεί στη Βουλή για διαβούλευση.

Ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα είναι ο τρίτος χαμηλότερος στην Ευρώπη και κάτω από το όριο της φτώχειας. Παράλληλα η καταγεγραμμένη ανεργία φτάνει το 16% (με την πραγματική να φτάνει περίπου στο 25%). Οι τιμές των καταναλωτικών προϊόντων συνεχώς αυξάνονται, με τους επιχειρηματίες να πλουτίζουν στις πλάτες των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Με οργάνωση και αγώνα να τους ανατρέψουμε!

Ο μόνος τρόπος για να τελειώνουμε μια και καλή με αυτήν την κατάσταση είναι η οργάνωση και ο αγώνας μας στους χώρους δουλειάς. Πλέον είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να επιβιώσουμε ως εργαζόμενοι, για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια. Να πετάξουμε στον καλάθι  των άχρηστών της ιστορίας τους νεοφιλελεύθερους κανίβαλους που μας εμπαίζουν με «αυξήσεις»- ελεημοσύνες, μας λιώνουν στη δουλειά με αντεργατικά νομοσχέδια και μόλις διαμαρτυρηθούμε στέλνουν την αστυνομία και τα ΜΑΤ. Να επιβάλουμε επιτέλους το δικό μας δίκιο.

Αντεπίθεση Των Εργαζομένων