Πάτρα: Όχι στις απολύσεις στην Elite-Πατραϊκή Χαρτοποιία

Πάτρα: Όχι στις απολύσεις στην Elite – Πατραϊκή Χαρτοποιία!

Την Παρασκευή 25/6 η εργοδοσία της Πατραϊκής Χαρτοποιίας ανακοίνωσε στο σωματείο εργαζομένων ότι θα προχωρήσει από την 1η Αυγούστου στο οριστικό κλείσιμο της μοναδικής χαρτοποιητικής μηχανής που είχε σε λειτουργία και στην απόλυση των 21 εργαζομένων στο συγκεκριμένο τμήμα. Η απόφαση της εργοδοσίας παρουσιάστηκε ως «οριστική και αμετάκλητη» ώστε οι εργαζόμενοι να την αποδεχτούν αδιαμαρτύρητα, ενώ στη συνέχεια μέλη της διοίκησης δήλωσαν ότι προσπαθούν να μειώσουν τις απολύσεις σε 15 αντί για 21. Αυτή η κίνηση μόνο να διασπάσει την ενότητα των εργαζομένων επιχειρεί που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με την απόλυση και να καλλιεργήσει τον ανταγωνισμό μεταξύ τους καθώς με αυτόν τον τρόπο δεν θα διεκδικήσουν συλλογικά την μη απόλυση τους.

Μέσα σε μια περίοδο που η κυβέρνηση έχει ψηφίσει το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη καταργώντας το 8ωρο, εργοδότες πατάνε πάνω στην ασφάλεια που έχει χτίσει η κυβέρνηση και ρίχνουν όλα τα βάρη της κρίσης πάνω στους εργαζόμενους με απολύσεις, συνθήκες εργασίας μεσαίωνα, απλήρωτες υπερωρίες κλπ . Θέλουν να μας μετατρέψουν σε δουλοπάροικους του 21ου αιώνα.

Δεν θα τους περάσει! Μόνο οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα μπορούμε να δώσουμε μια δυναμική απάντηση. Πρέπει τώρα να βγούμε στους δρόμους, να δημιουργήσουμε εστίες αγώνα παντού, επιτροπές σε χώρους δουλείας, σε γειτονίες, πλατείες και σχολές. Ώστε να τους συντρίψουμε και να δημιουργήσουμε  μια κοινωνία με αρχές και δικαιώματα μια κοινωνία σοσιαλιστική. Για να μη ζήσουμε σαν δούλοι!

Αντεπίθεση των Εργαζομένων