ΠΕΝΕΝ: Καταγγελία για την δολοφονία του συνδικαλιστή Αντίλ στην Ιταλία

ΠΕΝΕΝ

Καταγγελία για την δολοφονία του συνδικαλιστή Αντίλ στην Ιταλία

 –

Με αίσθημα αποτροπιασμού πληροφορηθήκαμε την δολοφονία του συνδικαλιστή – εργαζόμενου Αντίλ Μπελακχντίμ, Μαροκινής καταγωγής, ο οποίος συμμετείχε στην περιφρούρηση της 24ωρης πανεθνικής απεργίας στον κλάδο των Logistics ο οποίος μαζί με άλλους είχαν βάλει μπλόκο στην πύλη εισόδου για τους προμηθευτές.

Ο Αντίλ ήταν εργαζόμενος και συντονιστής του συνδικάτου Si Cobas στην Novara της Ιταλίας, σκοτώθηκε μπροστά από τις αποθήκες της LIDL στην διάρκεια της απεργίας στον τομέα των Logistics στις 18 Ιούνη, χτυπημένος θανάσιμα από φορτηγό όχημα υπερασπίζοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων κόντρα στο στημένο εργοδοτικό – απεργοσπαστικό μηχανισμό.

Η επίθεση αυτή είναι η δεύτερη τις τελευταίες μέρες ενάντια στους εργαζομένους που παλεύουν και διεκδικούν τα πιο θεμελιώδη δικαιώματά τους στην Ιταλία σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας που η κερδοφορία τους αυξήθηκε θεαματικά την περίοδο της πανδημίας.

Η δολοφονία αυτή αποδείχνει το μισητό δολοφονικό ταξικό πρόσωπο της εργοδοσίας η οποία εχθρεύεται τον οργανωμένο αγώνα των εργαζομένων για τα δικαιώματά τους φθάνοντας ακόμη και στην εν ψυχρώ δολοφονία. 

Το τραγικό αυτό περιστατικό φέρνει στην επιφάνεια το βαθειά αντιδραστικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη το οποίο επιχειρεί την ποινικοποίηση της απεργίας και της περιφρούρησής της από τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα.

Στην Ιταλία δολοφονούν, στην Ελλάδα βγάζουν τις απεργίες στην παρανομία. Το ταξικό κίνημα και η εργατική τάξη δεν θα παραδοθεί και δεν θα υποκύψει στο κοινό όραμα κυβέρνησης – κεφαλαίου για την επαναφορά του εργασιακού μεσαίωνα στα δικαιώματά της.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για την δολοφονία του Αντίλ και απευθύνουμε κάλεσμα μαζικής καταδίκης της αποτρόπαιης δολοφονικής πράξης.

Ο Αντίλ ήταν ένας δικός μας άνθρωπος!

 –

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ