Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Vodafone-Wind-Victus: Όλοι/ες στην Απεργία 16/6

ΕΝΙΑΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONEWINDVICTUS

TETAΡΤΗ 16/6 – ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Διαδηλώνουμε – Συμμετέχουμε στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις

(καλέσματα ΑΔΕΔΥ και Εργατικού Κέντρου Αθήνας)

10:30 πμ, πλατεία Κλαυθμώνος – 6:00 μμ, πλατεία Συντάγματος

Συνάδελφοι,

η απεργία της προηγούμενης Πέμπτης 10/6 ήταν ένα σημαντικό βήμα. Χιλιάδες εργαζόμενοι, «παλιοί» και νεότεροι, απέργησαν και δεν πήγαν για δουλειά. Στην Αθήνα, τη Θεσσσαλονίκη και άλλες πόλεις, έγιναν οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις εδώ και πολλά χρόνια. Ο κόσμος της δουλειάς έδειξε ότι και θέλει και μπορεί να σταματήσει το αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης.

Έχουν αρχίσει να δείχνουν τα δόντια τους οι επιχειρηματίες και τα ΜΜΕ, προσπαθώντας να εκφοβίσουν και να βγάλουν απεργίες παράνομες (π.χ. των ναυτεργατών), στήνοντας σκηνικό δήθεν «αγανακτισμένων» πολιτών αλλά και καταστολής. Ξέρουν ότι δεν μπορούν να πείσουν κανέναν με τα ψέματά τους ότι το νομοσχέδιό τους προστατεύει τάχα τους εργαζόμενους, το 8ωρο(!), τις γυναίκες συναδέλφισσες(!), τον οικογενειακό προγραμματισμό κ.λπ.

Ο αγώνας αυτός πρέπει να δυναμώσει. Αύριο πρέπει όλοι να απεργήσουμε. Είναι ευθύνη όλων μας. Ο καθένας από μας πρέπει να έχει τη δική του συμμετοχή και συμβολή σ’ αυτό τον αγώνα. Κανένας να μην πάει στο γραφείο. Κανένας να μη συνδεθεί. Να συζητήσουμε και να πείσουμε και συναδέλφους μας να απεργήσουν και να κατέβουμε μαζί στις συγκεντρώσεις.

Συνάδελφοι,

το σωματείο μας, μιλώντας πάντα με ειλικρίνεια, δεν κρύβει από κανέναν την προβληματική κατάσταση του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος. Για άλλη μια φορά, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, όλων των αποχρώσεων, ήταν πολύ κατώτερες των περιστάσεων, ακόμα και μετά τις μεγάλες συγκεντρώσεις της Πέμπτης 10/6. Η ανεκδιήγητη ΓΣΕΕ έμεινε ξανά σχεδόν άφαντη. Η ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ για πολλές μέρες «τραβολογούσαν» τις αποφάσεις τους, κηρύσσοντας αρχικά μόνο μια ξέπνοη στάση εργασίας, πριν τη μετατρέψουν μόλις χθες. Με αυτό τον τρόπο, υπονομεύουν τον αγώνα, όπως και με την πρακτική των χωριστών – διασπαστικών συγκεντρώσεων. Aντί να εφαρμόσουν ένα στοιχειώδες σχέδιο αγώνα, που μ’ αυτό μπορούμε να συγκεντρώσουμε δυνάμεις και να γονατίσουμε κάθε κυβέρνηση: να ανακοινώσουν έγκαιρα ένα πρόγραμμα απεργιών – τακτικές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας – εξάπλωση του αγώνα στις γειτονιές – μετατροπή πλατειών σε κέντρα αγώνα, με εκδηλώσεις και ανοιχτές συνελεύσεις. Έτσι μόνο μπορούμε να δώσουμε μια πραγματική μάχη, με αξιώσεις – όχι με παχιά λόγια για «κλιμακώσεις».

Αυτή η κατάσταση δεν πρέπει να είναι άλλοθι αδράνειας για κανέναν μας. Απαιτείται η δική μας κινητοποίηση και ενεργή συμμετοχή. Τα αντεργατικά μέτρα των κυβερνήσεων μπορούμε να τα νικήσουμε μόνο με ενωτικό, μαζικό, αποφασιστικό Αγώνα Διαρκείας. Που θα φτάσει πέρα από μια σκέτη διαμαρτυρία, αλλά θα κλονίσει την ίδια την κυβέρνηση και κάθε άλλη που μας θέλει «σκλάβους» στον 21ο αιώνα. Αύριο, Τετάρτη 16/6, κάνουμε ένα ακόμα βήμα, για να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας, να ενισχύσουμε τους αγώνες μας, να περάσουμε στη δική μας αντεπίθεση: ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

To Διοικητικό Συμβούλιο

info@eniaioswmateio.gr www.eniaioswmateio.gr