Γιάννενα: Αίσχη, απειλές και τραμπουκισμοί ξανά από ΝΑΡ-νΚΑ

Για άλλη μια φορά, ο «θίασος» του ΝΑΡ και της νΚΑ Ιωαννίνων εμφανίστηκε με την αμφίεση του τραμπούκου και του «πορτιέρη» του κινήματος. Στο τέλος της απεργιακής διαδήλωσης ενάντια στο ν/σ Χατζηδάκη, στελέχη του ΝΑΡ (σε συνεννόηση με μέλη της ΕΣΕ, που κρατούσαν «τσίλιες») επιτέθηκαν με απίστευτες βρισιές, που θα ζήλευαν ακόμα και άτομα του υποκόσμου, ενάντια σε αγωνιστές της ΟΚΔΕ: «θα σου πατήσω το κεφάλι στο πεζοδρόμιο»«δεν θα μείνει κανένα πανό στην πόλη – θα σας σβήσουμε από το χάρτη», «θα ψάχνετε τα κεφάλια σας στο πάτωμα»«θα σας κρεμάσουμε» κ.ά.

Δυστυχώς, εδώ και αρκετό καιρό, σχεδόν τίποτε άλλο δεν μπορεί να βρει κανείς στο λεξιλόγιο τους, πέρα από βρισιές και απειλές. Καταλαβαίνουμε βέβαια ότι κάπως πρέπει να προσπαθήσουν να καλύψουν τα αδιέξοδά τους, την έκθεσή τους ή και να δικαιολογηθούν στους εαυτούς τους, για τα προηγούμενα αίσχη τους (με αφετηρία ετσιθελική βιντεοσκόπηση πολιτικής εκδήλωσης της ΟΚΔΕ).  Άλλωστε η σύγχυση, ο εκφυλισμός, η παράκρουση δεν έλειπαν ποτέ από καμία απόχρωση της σταλινικής σχολής.

Όλα αυτά μάλιστα -τι ειρωνεία- όταν στελέχη του ΝΑΡ Ιωαννίνων συνυπέγραφαν τον Νοέμβριο του 2020 κοινό κείμενο με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ΜέΡΑ25 κ.ά. προς την  Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την κυβέρνηση, κατά της απαγόρευσης των πορειών για το Πολυτεχνείο!

Η εμμονική και συστηματική επίθεση ενάντια στην ΟΚΔΕ φαίνεται πλέον να έχει γίνει υπαρξιακό ζήτημα γι’ αυτή την ομάδα «φωνακλάδων». Τέτοιες πρακτικές, ειδικά τη μέρα μιας απεργίας, μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο την κρίση του εργατικού κινήματος. Σε τελική ανάλυση, το μόνο που καταφέρνουν είναι να βοηθούν την αντεργατική επέλαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Πρέπει να απομονωθούν από το εργατικό και το νεολαιίστικο κίνημα. Σε κάθε περίπτωση, η ΟΚΔΕ ούτε «τσιμπάει», ούτε εκφοβίζεται και κάμπτεται από τέτοιες ενέργειες, ούτε βέβαια θα αποδεχτεί τέτοιους χουλιγκανισμούς ή κανέναν επόπτη-επιστάτη στην πάλη και την δράση της. Είμαστε σίγουροι ότι, ήδη, το έχουν διαπιστώσει και οι συγκεκριμένοι θρασύδειλοι σταλινογενείς τραμπούκοι.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ