Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσ/νίκης: Μοτοπορεία, Πέμπτη 10 Ιούνη – όλοι στην Απεργία

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ν/σ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ!
Μοτοπορεία: Πέμπτη 10 Ιούνη – Εγνατία με Αγ. Σοφίας στις 11 το πρωί

Οι διανομείς μπροστάρηδες στον αγώνα των εργαζομένων!
Αγώνας διαρκείας ενάντια στο αντεργατικό ν/σ Χατζηδάκη

Η κυβέρνηση προσπαθεί να μας γυρίσει κυριολεκτικά έναν ολόκληρο αιώνα πίσω καταθέτοντας νομοσχέδιο που  καταργεί το 8ωρο εργασία, καθιερώνοντας το 10ωρο  χωρίς πρόσθετη αμοιβή-απλήρωτα ρεπό, που θα επιβάλλεται από τους εργοδότες με την διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

Ταυτόχρονα μειώνει τις προσαυξήσεις των υπερωριών και ανοίγει το δρόμο για την κατάργηση και των υπολοίπων προσαυξήσεων (νυχτερινών,  Κυριακών και αργιών κτλ.)

-Νομιμοποιεί τις Ατομικές συμφωνίες που όλοι ξέρουμε καλά τι σημαίνει: Μη πληρωμή δώρων, επιδομάτων, Μέσων Ατομικής Προστασίας κτλ.

 Καταργεί ουσιαστικά το δικαίωμα στην απεργία 

Καταργεί/ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και τα σωματεία

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟΣ!

Τα τελευταία 4 χρόνια με τη δημιουργία της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων καταφέραμε μέσα από αγώνες, από δεκάδες  κινητοποιήσεις-μοτοπορείες να αναδείξουμε τα προβλήματα του κλάδου: -την επικινδυνότητα του επαγγέλματος (30 νεκροί διανομείς),   -την εργοδοτική αυθαιρεσία διεκδικώντας και κερδίζοντας  ένσημα και δεδουλευμένα συναδέλφων που παράνομα δεν τους κατέβαλλαν οι εργοδότες τους, να αποτρέψουμε απολύσεις, να απαντήσουμε με κινητοποιήσεις σε εργοδότες που ξυλοκόπησαν, απείλησαν ή απέλυσαν συναδέλφους που διεκδικούσαν τα δικαιώματα τους κτλ.

Κερδίσαμε την ψήφιση νόμου 4611/2019 – αρ. 55-56 που αφορά τους διανομείς (και όλοι οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να τηρούν) για μερικά από τα δίκαια αιτήματα μας (παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας: κράνος, μπουφάν μοτοσυκλέτας, γάντια/χούφτες, αδιάβροχο, παντελόνι μηχανής, πληρωμή τουλάχιστον 15% για χρήση και συντήρηση του δικύκλου, πληρωμή εξόδων κίνησης-βενζίνες  κτλ.). 

Καλούμε όλους τους διανομείς να οργανωθούν στην Επιτροπή Αγώνα Διανομέων και στο Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού

Δεν Θα ζήσουμε σαν δούλοι! ο αγώνας συνεχίζεται…

Επιτροπή Αγώνα Διανομέων

 Τηλέφωνο: 6982268508   

 blog: dianomeisthess.blogspot.gr