Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, Παρασκευή 14/5

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αλληλεγγύη  στον Παλαιστινιακό λαό

Η κυβέρνηση Νετανιάχου τις τελευταίες μέρες κλιμακώνει τις τακτικές απαρτχάιντ που εφαρμόζει εδώ και δεκαετίες ενάντια στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό με εξώσεις από τις κατοικίες τους και νέους εβραϊκούς εποικισμούς – κατάληψη από την αστυνομία μουσουλμανικών θρησκευτικών χώρων λατρείας. Οι παλαιστίνιοι αγωνίζονται για το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα τους στην ζωή και τα σπίτια τους, την αυτοδιάθεσή τους και την ανεξάρτητη κρατική τους υπόσταση. Αντιμετωπίζουν την πολεμική μηχανή και την δολοφονική αστυνομία του Ισραήλ πληρώνοντας βαρύ φόρο αίματος σε νεκρούς και τραυματίες καθημερινά. Εκτός από την Ιερουσαλήμ, η κυβέρνηση του Ισραήλ αιματοκυλεί άλλη μια φορά τους παλαιστίνιους στην λωρίδα της Γάζας και την δυτική όχθη με βομβαρδισμούς και πογκρόμ της αστυνομίας και ακροδεξιών ομάδων με τραγικό απολογισμό τουλάχιστον 40 νεκρούς, μεταξύ αυτών και μικρά παιδιά.

Η επιθετικότητα της Ισραηλινής κυβέρνησης μόνο τυχαία δεν είναι, εξυπηρετεί τα σχέδια των ΗΠΑ κυρίως, ενάντια σε Ρωσία-Κίνα-Ιράν. Το μπλόκο των Η.Π.Α. σε ανακοίνωση καταδίκης των ισραηλινών επιθέσεων στο συμβούλιο ασφαλείας του Ο.Η.Ε., είναι ενδεικτικό των προθέσεων τους.

Συνένοχη είναι και η ελληνική κυβέρνηση που έχει δημιουργήσει τον αντιδραστικό άξονα με τα αιματοβαμμένα καθεστώτα σε Ισραήλ και Αίγυπτο με την καθοδήγηση και για την εξυπηρέτηση των σχεδίων των ΗΠΑ. Φυσικά ούτε το αντιδραστικό καθεστώς της Τουρκίας, ούτε τα αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα μπορούν να είναι πραγματικοί υπερασπιστές του παλαιστινιακού λαού. Οι μόνοι που μπορούν και υπερασπίζουν πραγματικά τον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό και μπορούν να σταματήσουν τα πολεμικά σφαγεία που ετοιμάζονται είναι οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, οι λαοί της περιοχής. 

– Να σταματήσουν τώρα οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί και εποικισμοί

– Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό

– Κάτω ο αντιδραστικός άξονας Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου

– Θάνατος στον Φασισμό και στον Ιμπεριαλισμό

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στον Παλαιστινιακό λαό  

Παρασκευή 14 Μάη – 7μμ Άγαλμα Βενιζέλου

Πολιτικές-κοινωνικές οργανώσεις/συλλογικότητες εργαζομένων και νεολαίας της Θεσσαλονίκης