Κάτω το κράτος-τρομοκράτης του Ισραήλ – Νίκη  στον Παλαιστινιακό λαό! Συγκεντρώσεις 14 & 15/5

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αθήνα: Σάββατο 15/5, 5 μμ, μετρό Πανόρμου

Θεσσαλονίκη: Παρασκευή 14/5, 7μμ Άγαλμα Βενιζέλου

Ιωάννινα: Παρασκευή 14/5, 6:30μμ Περιφέρεια

Πάτρα: Σάββατο 15/5, 6μμ πλατεία Γεωργίου

Η ακροδεξιά σιωνιστική κυβέρνηση του Ισραήλ αιματοκυλεί άλλη μια φορά τους Παλαιστίνιους στη λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη με βομβαρδισμούς και πογκρόμ της αστυνομίας και ακροδεξιών ομάδων και τραγικό απολογισμό μέχρι στιγμής τουλάχιστον 40 νεκρούς, μεταξύ αυτών και μικρά παιδιά.

Η κυβέρνηση Νετανιάχου τις τελευταίες μέρες κλιμακώνει τις τακτικές απαρτχάιντ που εφαρμόζει εδώ και δεκαετίες ενάντια στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό με εξώσεις από τις κατοικίες τους και νέους εβραϊκούς εποικισμούς – κατάληψη από την αστυνομία μουσουλμανικών θρησκευτικών χώρων λατρείας. Οι Παλαιστίνιοι, που ζουν σε άθλιες συνθήκες, αγωνίζονται για το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμά τους στη ζωή και τα σπίτια τους, την αυτοδιάθεσή τους και την ανεξάρτητη κρατική τους υπόσταση. Με όσα μέσα διαθέτουν, αντιμετωπίζουν την πολεμική μηχανή και τη δολοφονική αστυνομία του Ισραήλ πληρώνοντας βαρύ φόρο αίματος σε νεκρούς και τραυματίες καθημερινά.

Η επιθετικότητα της ισραηλινής κυβέρνησης μόνο τυχαία δεν είναι. Η εκλογή Μπάιντεν στην κυβέρνηση των ΗΠΑ έδωσε σήμα σε όλα τα πολεμοχαρή καθεστώτα για αναζωπύρωση των συγκρούσεων, σε μια προσπάθεια για ρελάνς των δυτικών ιμπεριαλιστών στο μέτωπο της Μέσης Ανατολής, όπου έχασαν σημαντικό έδαφος στη σύγκρουση με Ρωσία-Κίνα-Ιράν. Το μπλόκο των ΗΠΑ σε ανακοίνωση καταδίκης των ισραηλινών επιθέσεων στο συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ, είναι ενδεικτικό των προθέσεών τους. Την ίδια στιγμή ο Ερντογάν που σφαγιάζει Κούρδους σε Συρία και Τουρκία προσπαθεί να αναδειχθεί ως προστάτης των μουσουλμάνων για να προωθήσει τα δικά του συμφέροντα.

Στο αιμάτινο φόντο των νεκρών και των καταπιεσμένων, οι ιμπεριαλιστές και τα τσιράκια τους προωθούν τα συμφέροντά τους. Συνένοχη είναι και η ελληνική κυβέρνηση, που έχει δημιουργήσει τον αντιδραστικό άξονα με τα αιματοβαμμένα καθεστώτα σε Ισραήλ και Αίγυπτο και μάλιστα προχωράει σε όλο και πιο στενή στρατιωτική συνεργασία (ασκήσεις κ.λπ.). Οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα οφείλουμε να υπερασπιστούμε τον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό και να ανατρέψουμε τις πολεμοκάπηλες κυβερνήσεις και τα πολεμικά σφαγεία που μας ετοιμάζουν.

  • Να σταματήσουν τώρα οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί 
  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη
  • Κάτω ο αντιδραστικός άξονας Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ