Σάββατο 17/4 Αντιπολεμικές συγκεντρώσεις

ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ

ΚΟΙΝΗ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Αντιπολεμική συγκέντρωση – Σάββατο 17 Απριλίου

Θεσσαλονίκη: 12μ – Λευκός Πύργος

Πάτρα: 12μ – Πλατεία Γεωργίου

Σε μια όλο και πιο επικίνδυνη κατάσταση σέρνουν τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα η κυβέρνηση και η αστική τάξη, εμπλέκοντάς μας όλο και περισσότερο στα επικίνδυνα πολεμικά σχέδια των δυτικών ιμπεριαλιστών, σε ανίερες συμμαχίες με αντιδραστικά καθεστώτα και στην οικονομική αιμορραγία των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Τελευταίο επεισόδιο, και μάλιστα γελοιότητας, η επίσκεψη του Μητσοτάκη στο διοικητή της φονικής μηχανής του αεροπλανοφόρου Αϊζενχάουερ, που ελλιμενίστηκε στη βάση της Σούδας, για να υπενθυμίσει ότι σε 200 χρόνια ανεξαρτησίας διατίθονταν και θα διατίθενται πάντα γη και ύδωρ στον στρατό των δυτικών ιμπεριαλιστών. Πλάι στην αναβάθμιση της Σούδας και στις υπάρχουσες βάσεις, προστίθενται νέες στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, τη Λάρισα και το Βόλο, που μετατρέπουν τη χώρα σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Παράλληλα βαθαίνει η συνεργασία του αντιδραστικού άξονα, με τον δικτάτορα της Αιγύπτου Σίσι και τον σφαγέα σιωνιστή Νετανιάχου, και άλλα σκοταδιστικά και αντιδραστικά καθεστώτα όπως της Σ. Αραβίας και των ΗΑΕ, που αιματοκυλούν κάθε τόσο τους λαούς της ΝΑ Μεσογείου και Μέσης Ανατολής. Η επανεκλογή των πολεμοχαρών Δημοκρατικών στις ΗΠΑ, η όξυνση του ανταγωνισμού των ιμπεριαλιστών και των αστικών τάξεων Ελλάδας-Τουρκίας και κυρίως ο τυχοδιωκτικός χαρακτήρας της ελληνικής αστικής τάξης, που ποντάρει την επιβίωσή της στο να γίνει το μαντρόσκυλο του ΝΑΤΟ στην περιοχή, εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τους εργαζόμενους και την νεολαία.

Η πολεμοκάπηλη εξωτερική πολιτική μεταφράζεται στο εσωτερικό σε φτώχεια, καταστολή και αντιδημοκρατική αναδίπλωση. Τα εξοπλιστικά προγράμματα με τα νέα πολεμικά αεροπλάνα, τις φρεγάτες, τα ελικόπτερα κ.ά. μετριούνται σε περισσότερους θανάτους λόγω έλλειψης ΜΕΘ, λιγότερα σχολεία και πανεπιστήμια, χαμηλότερους μισθούς και φτώχεια, όχι για την «υπεράσπιση της πατρίδας», αλλά για την υπεράσπιση των συμφερόντων μιας χούφτας καπιταλιστών. Για να επιβληθεί αυτή η ατζέντα επιχειρούν να τσακιστεί κάθε ταξική αντίσταση και αγώνας. Γι’ αυτό χτυπιούνται οι εργατικές οργανώσεις και τα σωματεία, ποινικοποιούνται οι διαδηλώσεις, βάζουν αστυνομία στα πανεπιστήμια, αυξάνουν την στρατιωτική θητεία, καταργούνται συνδικαλιστικά δικαιώματα, επιβάλουν λογοκρισία.

Η μόνη λύση να αποτρέψουμε τα πολεμικά σφαγεία που μας ετοιμάζουν είναι η οικοδόμηση ενός ισχυρού αντιπολεμικού κινήματος σε κοινή προσπάθεια και πάλη με τις εργατικές τάξεις των γειτονικών χωρών. Θέσεις όπως του ΚΚΕ, της ΛΑΕ και άλλων δυνάμεων, περί υπεράσπισης των «κυριαρχικών δικαιωμάτων» και μάλιστα ενάντια στην «τουρκική επιθετικότητα» (βλέπουν μόνο αυτή, βαφτίζοντας την υπεράσπιση των αστικών συμφερόντων ως υπεράσπιση… του λαού) βάζουν καραντίνα στην ταξική πάλη και οδηγούν σε υποταγή του εργατικού κινήματος στην αστική τάξη. Είναι επικίνδυνες, στοιχίζονται στο αστικό εθνικιστικό στρατόπεδο και πρέπει να απομονωθούν. Το ανεξάρτητο εργατικό κίνημα, με μια διεθνιστική πολιτική, μπορεί και πρέπει να αποτρέψει τις πολεμικές κρίσεις και να τις μετατρέπει σε ταξικές συγκρούσεις, προς τη μόνη πραγματική διέξοδο, τον Σοσιαλισμό.

  • Έξω Ιμπεριαλιστές – Βάσεις – ΝΑΤΟ. Κάτω οι επιθετικοί άξονες με Ισραήλ–Αίγυπτο.
  • Λεφτά για τις ανάγκες μας, ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ, όχι για εξοπλισμούς–καταστολή. Όχι στράτευση στα 18 – αύξηση θητείας.
  • Όχι στην καταστολή, την κρατική τρομοκρατία, την απαγόρευση και ποινικοποίηση των αγώνων.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ