Θεσσαλονίκη: Αντιπολεμική – αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση, Σάββατο 17/4

Κοινή Αντιπολεμική- Αντιϊμπεριαλιστική Δράση

Σε μία απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση μετατρέπεται η χώρα με όλο και πιο γοργούς ρυθμούς. Από την Κρήτη μέχρι την Αλεξανδρούπολη και από το Άκτιο μέχρι το Στεφανοβίκειο, οι νατοϊκές δυνάμεις στήνουν ένα στρατιωτικό και εξοπλιστικό δίκτυο που σκεπάζει όλη τη χώρα. Ένα δίκτυο που παράλληλα παγιδεύει το λαό και τη νεολαία της χώρας στα επικίνδυνα, αιματοβαμμένα σχέδια των ιμπεριαλιστών φονιάδων, πρώτα και κύρια των ΗΠΑ.

Ο ερχομός του αεροπλανοφόρου Αϊζενχάουερ, αυτής της τερατώδους φονικής μηχανής των ΗΠΑ, στη Σούδα, η μετατροπή του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων,   τα αμερικάνικα σχέδια  για εγκατάσταση νέων πυρηνικών στην Ελλάδα, που παρουσιάζεται μάλιστα και ως «ευκαιρία», οι σχεδόν καθημερινές πολεμικές ασκήσεις με τη συμμετοχή και των σιωνιστών φονιάδων του Ισραήλ, αλλά και αντιδραστικών αραβικών καθεστώτων, η συμμετοχή ελληνικών δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές σε Μεσόγειο, Ασία και Αφρική μόνο ασφάλεια δεν μπορούν να εμπνέουν στο λαό και τη νεολαία. Γιατί αποτελούν μερικά μόνο δείγματα της προετοιμασίας ενός νέου γύρου φονικών επεμβάσεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, σημαίνουν νέα κύματα βομβαρδισμών, ισοπέδωσης και καταστροφών. Σημαίνουν νέα δεινά για τους λαούς της περιοχής, εκατόμβες νεκρών, νέα κύματα προσφυγιάς, πόνου και δυστυχίας.

Εκεί οδηγούν οι δραματικές εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος στο πεδίο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Νέα, πιο επικίνδυνα δεδομένα διαμορφώνονται στην περιοχή, την ώρα που η ντόπια άρχουσα τάξη υποθηκεύει τη ζωή και το μέλλον του λαού και της νεολαίας, αποζητά έναν αναβαθμισμένο ρόλο στο πλευρό των ιμπεριαλιστών. Ρόλο που προσδοκά να αναβαθμίσει τη θέση της και στον αντιδραστικό ανταγωνισμό της με την τουρκική αστική τάξη. Στρέφεται ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες, φρουρώντας με φράκτες και σκάφη την αντιδραστική Ευρωπαϊκή Ένωση. Για να το πετύχει αυτό, έχει παραδώσει άνευ όρων τη γη, τον αέρα και τη θάλασσα της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, ενώ ετοιμάζεται για ένα νέο γύρο τεράστιων εξοπλιστικών προγραμμάτων και σε προσλήψεις χιλιάδων επαγγελματιών οπλιτών  σε βάρος των πραγματικών αναγκών του λαού και της νεολαίας που στενάζουν από τις συνέπειες της φονικής πανδημίας, αλλά και τις συνέπειες της κρίσης του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος. Πρόκειται για πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ, ως συνέχεια του «έργου» και με τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, όπως και των εθνικιστών της Ελληνικής Λύσης. 

Όσο προσδένεται η ντόπια άρχουσα τάξη και η κυβέρνηση της ΝΔ στους ιμπεριαλιστές, άλλο τόσο σκληρή και επικίνδυνη γίνεται για το λαό και τη νεολαία. Γιατί η επιβολή αυτής της πολιτικής και η στοίχιση με τα ιμπεριαλιστικά σχέδια απαιτούν πρώτα και κύρια το τσάκισμα των λαϊκών και νεολαιίστικων αντιστάσεων. Απαιτούν την αδιαμαρτύρητη αποδοχή των ιμπεριαλιστών ως δήθεν προστατών και σωτήρων μας. Απαιτούν «να ματώσουμε ξανά» για τα συμφέροντα των ΗΠΑ, όπως δήλωσε χωρίς ντροπή ο υπουργός Άμυνας, Παναγιωτόπουλος. Δηλαδή απαιτούν τη μετατροπή του λαού και της νεολαίας σε κρέας για τα κανόνια και τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών, των πολυεθνικών τους και των αστικών τάξεων.

Εκεί στοχεύουν οι νόμοι για το χτύπημα των διαδηλώσεων και των δημοκρατικών δικαιωμάτων, εκεί στοχεύει η ένταση της κρατικής βίας και καταστολής, εκεί στοχεύει η αύξηση της θητείας και οι σκέψεις για υποχρεωτική στράτευση στα 18. Εκεί στοχεύει και η συστημική προπαγάνδα από τα χρυσοπληρωμένα ΜΜΕ, η οποία δηλητηριάζει καθημερινά τις λαϊκές συνειδήσεις και με αφορμή τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.

Το συμφέρον του λαού και της νεολαίας βρίσκεται στην αντίπερα όχθη:

  • Στη φιλία και την αλληλεγγύη με τους γειτονικούς λαούς.
  • Στην καταδίκη των ιμπεριαλιστικών πολεμικών σχεδίων και κάθε είδους εμπλοκή της χώρας μας σε αυτά.
  • Ενάντια στον αντιδραστικό ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό. Ενάντια στο ιμπεριαλιστικό δίκαιο των ΑΟΖ και στις επιδιώξεις και των δύο αστικών τάξεων να το «υλοποιήσουν» η κάθε μια για τα δικά της συμφέροντα.
  • Στην καταδίκη του εθνικισμού, του ρατσισμού και του σοβινισμού.
  • Στη μαζική πάλη για την ανατροπή των σχεδίων αυτών, μέσα από τη συγκρότηση πλατιών αντιπολεμικών, αντιιμπεριαλιστικών πρωτοβουλιών.
  • Στην πάλη για να φύγουν οι βάσεις και τα πυρηνικά από τη χώρα, για την έξοδο από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
  • Για να πάρει πίσω η κυβέρνηση το μέτρο αύξησης της στρατιωτικής θητείας. Αγώνας για δημοκρατικά δικαιώματα στους φαντάρους.
  • Καμία σκέψη για στράτευση στα 18.
  • Όχι στα νέα εξοπλιστικά προγράμματα και τις προσλήψεις μισθοφόρων στρατιωτών.
  • Όχι στην καταστολή, την κρατική τρομοκρατία, την απαγόρευση και ποινικοποίηση των αγώνων.
  • Πάλη για υγεία- παιδεία- εργασιακά δικαιώματα και ελευθερίες.

6/4/2021

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ – ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΛΑΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΑΠΡΙΛΗ στις 12 / Λευκός Πύργος

Πολιτικές και Κοινωνικές  οργανώσεις/συλλογικότητες  Εργαζομένων – Νεολαίας