Μετανάστες – ντόπιοι, κοινός αγώνας ενάντια στον ρατσισμό. Συγκέντρωση στην Πάτρα Τετάρτη 31/3

METANAΣΤΕΣ – ΝΤΟΠΙΟΙ, ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

Συγκέντρωση Πάτρα: Τετάρτη 31/3, στις 18:00 Πλατεία Γεωργίου

 

Από το Σάββατο 27/3 έχουν έρθει στην δημοσιότητα δύο νέα σοκαριστικά περιστατικά που έχουν να κάνουν με τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η πρώτη αφορά την εγκληματική αμέλεια που οδήγησε στον θάνατο τον 44χρονο Macky Diabete στο κέντρο κράτησης στην Κω που ταλαιπωρούνταν από περιτονίτιδα και χρειαζόταν νοσηλεία, ο οποίος επί τρείς μέρες σφάδαζε στον πόνο χωρίς κανείς να του δίνει σημασία. Η δεύτερη αφορά την αυτοκτονία του 24χρονου Κούρδου πρόσφυγα που ήταν κρατούμενος σε κέντρο στην Κόρινθο για 16 μήνες επειδή δεν είχε χαρτιά και στον οποίον ανακοινώθηκε η επ αόριστόν κράτηση του.

Παρά την καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής (μια μεγάλη νίκη του κινήματος), η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει την ατζέντα της, προσπαθώντας να ενσωματώσει το ακροατήριό της και να επιβάλλει σκληρά χτυπήματα στο εργατικό κίνημα. Καλλιεργούν την ξενοφοβία και τον ρατσισμό, ως συμπλήρωμα του αστυνομικού κράτους, ως εργαλείο για να διαιρέσουν την εργατική τάξη. Να την κάνουν να βλέπει τον εχθρό στο πρόσωπο κάθε κατατρεγμένου και όχι στη δική του αστική κυβέρνηση (της ΝΔ τώρα, του ΣΥΡΙΖΑ πριν), στους Ευρωπαίους και Αμερικάνους ιμπεριαλιστές. Η ίδια η ΕΕ, που είναι φρούριο για τους μετανάστες, είναι και μια φυλακή λιτότητας, ανεργίας και φτώχειας για τους εργαζόμενους, τους νέους και τους λαούς της. Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει και αναβαθμίζει την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που ενίσχυσε την εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, γεννώντας τις στρατιές των προσφύγων. Ήταν η κυβέρνηση Τσίπρα, που υπέγραψε τη ρατσιστική Συμφωνία ΕΕ–Τουρκίας εγκλωβίζοντας σε συνθήκες κόλασης χιλιάδες ξεριζωμένους, που έφερε τη Frontex και το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, που προχώρησε σε απελάσεις και επαναπροωθήσεις. Η «πολιτισμένη» Ευρώπη δείχνει στους πιο αδύναμους αυτού του κόσμου, κατατρεγμένους από τον πόλεμο και την φτώχεια, το πιο στυγερό πρόσωπο.

Ενάντια σ’ αυτό τον αγριανθρωπισμό της ΕΕ και της κυβέρνησης Μητσοτάκη, στεκόμαστε δίπλα στους πρόσφυγες και μετανάστες. Είναι απαραίτητο για το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα να αποκρούσουν τον αποπροσανατολισμό και τη διαίρεση, τον εκβαρβαρισμό και την καταστολή που προωθείται με όχημα το ρατσισμό και την ξενοφοβία. Αγωνιζόμαστε να χορηγηθεί άσυλο και ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλους τους αιτούντες. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, για αξιοπρεπείς χώρους στέγασης εντός των πόλεων, με ισότιμη πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη, στην εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, με ίσα δικαιώματα. Αυτός ο αγώνας πρέπει να φτάσει μέχρι τη ρίζα του προβλήματος: για να μπει φρένο σε όσα γενούν τον πόλεμο και τον ξεριζωμό, στην επιθετικότητα των ιμπεριαλιστών και των συμμάχων τους. Να απεμπλακούμε από τα σχέδια τους, να κλείσουν όλες οι βάσεις, να βγούμε από ΝΑΤΟ και ΕΕ – προτάσσοντας την αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών.

  • Άσυλο, στέγη, περίθαλψη, μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό για τους πρόσφυγες. Να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Καμία «κλειστή» δομή – φυλακή προσφύγων.
  • Κατάργηση του Συμφώνου ΕΕ – Τουρκίας. Ανοιχτά σύνορα, με έγγραφα για όλους, για ελεύθερη, ασφαλή, οργανωμένη μετακίνηση.
  • Κοινοί αγώνες – Ίσα δικαιώματα ντόπιων και μεταναστών. Παραδειγματική τιμωρία όσων αστυνομικών χτυπάνε ή εξευτελίζουν πρόσφυγες και μετανάστες.
  • Όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Να κλείσουν οι βάσεις, έξω από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ