Συγκέντρωση ενάντια στις διώξεις για κινητοποιήσεις και τα πρόστιμα – Παρασκευή 2/4

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/4 στις 9 πμ έξω από το ΣτΕ (Πανεπιστημίου)

Χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι διαδήλωσαν το προηγούμενο διάστημα στους δρόμους της Αθήνας και άλλων πόλεων της χώρας, ενάντια σε μια πολιτική που κατεδαφίζει δικαιώματα, απειλεί ζωές, και τρομοκρατεί τον λαό.

 Διαδήλωσαν και εξακολουθούν να διαδηλώνουν, ενάντια στο νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη για την Παιδεία, για  την πανεπιστημιακή αστυνομία και για τους σκληρούς ταξικούς φραγμούς.

Διαδήλωσαν για να μην υπάρξει νεκρός απεργός πείνας και για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος του Δ.Κ.

 Διαδήλωσαν στους δρόμους της Νέας Σμύρνης, σε  πολλές πόλεις της χώρας και γειτονιές της Αθήνας ενάντια στην αστυνομοκρατία αλλά και για το δικαίωμα στην εργασία, στις σπουδές, στην υγεία.

 Στο μέτωπο της πανδημίας,  η κυβέρνηση και το σύστημα έχει αφήσει το λαό μας στο έλεος της. Εδώ κι ένα χρόνο, εξαθλιώνει συνεχώς το σύστημα Περίθαλψης, έχει σαν αποτέλεσμα χιλιάδες κρούσματα και νέους νεκρούς καθημερινά!!

Στις  δημοκρατικές  ελευθερίες η κυβέρνηση επιτίθεται με τους νόμους για τον έλεγχο των σωματείων και την κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία, το νόμο απαγόρευσης των συγκεντρώσεων και των διαδηλώσεων. Αντιμετωπίζει τον λαό και τη νεολαία με το «βούρδουλα», με τις δυνάμεις καταστολής, με το ξύλο, τις συλλήψεις, τις διώξεις και τις αύρες, στις κινητοποιήσεις του, και με την αστυνομοκρατία και τα πρόστιμα στην καθημερινότητά του, σε πόλεις και σε συνοικίες.

Με τις κινητοποιήσεις χιλιάδων λαού και νεολαίας το κλίμα του φόβου και τις τρομοκρατίας έσπασε, αναγκάζοντας την κυβέρνηση «σε προσωρινή αναστολή» στην χρήση  αστυνομικής βιας και καταστολής.

Η Επιτροπή συνεχίζει την καμπάνια για τη στήριξη όσων διώκονται και όσων έχουν υποστεί πρόστιμα από την αστυνομία  για τη συμμετοχή τους σε κινηματικές δράσεις συμμετείχαν στις δράσεις που καλούσαν οργανώσεις και φορείς του κινήματος.

Ο αγώνας για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην πολιτική και κινηματική δράση και για τις λαϊκές ελευθερίες και η έμπρακτη αλληλεγγύη από την πλευρά του κινήματος σε όσους διώκονται για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις είναι αναγκαία για να ορθώσουμε τείχος υπεράσπισης όσων αγωνίζονται, αλλά και για την προστασία στον καθένα και την καθεμιά που έρχεται αντιμέτωπη-ος με τον κυβερνητική και κρατική τρομοκρατία, την αστυνομική βία και καταστολή  και για να αντιμετωπίσουμε συλλογικά την επίθεση στο λαό.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης καλεί εργατικά σωματεία, φοιτητικούς, συλλόγους, συλλογικότητες αγώνα και αλληλεγγύης, να στηρίξουν την δράση της παράλληλα με τους δικούς τους αγώνες.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης καλεί όλους και όλες να στηρίξουμε τη συγκέντρωση στις 2 Απρίλη στις 9:00 έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), όπου εκδικάζεται η προσφυγή των 45 διωκόμενων της Θεσσαλονίκης κατά της απαγόρευσης των συγκεντρώσεων στις 17/11, στις 26/11, στις 6/12 και των διώξεων και των προστίμων, που ασκήθηκαν για τη συμμετοχή σε αυτές.

Η απόφαση του ΣτΕ, που θα ανακοινωθεί σε επόμενο χρόνο, έχει ευρύτερη σημασία, γιατί θα επηρεάσει τις προσφυγές που έχουν γίνει σε διοικητικά δικαστήρια σε  όλη την Ελλάδα για τη διαγραφή των προστίμων για κινητοποιήσεις, με αντίκτυπο και στις σχετικές δίκες. 

Ωστόσο, καμιά αναμονή ή προσμονή από την αστική δικαιοσύνη να συγκρουστεί με την κυβερνητική πολιτική δεν μπορεί να φέρει επανάπαυση στο κίνημα για την κατάργηση των προστίμων και των διώξεων και ο αγώνας μας συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση.

Αγώνας για ΖΩΗ, ΕΡΓΑΣΙΑ,ΥΓΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Ο δρόμος του αγώνα μπορεί να κερδίσει!

Να διαγραφούν τα εξοντωτικά πρόστιμα και να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες από τους συλληφθέντες.

Δηλώνουμε την αντίθεσή της στο νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων στην απαγόρευση της  κυκλοφορίας & στην ποινικοποίηση της πολιτικής, κινηματικής δράσης.

Καταδικάζουμε την εκμετάλλευση της πανδημίας ως πρόσχημα  για την επίθεση στα εργατικά & δημοκρατικά δικαιώματα.

Υποστηρίζουμε το δικαίωμα στους αγώνες.

https://mazistonagona.blogspot.com/2021/03/2-9.html