Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Vodafone-Wind-Victus: Όχι στην αστυνομοκρατία – Κάτω τα χέρια από τις ελευθερίες μας. Συγκέντρωση Πέμπτη 11/3, 6μμ Σύνταγμα

ΕΝΙΑΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONEWINDVICTUS

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΜΑΣ

– Να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι αστυνομικοί-νταήδες. Να παραιτηθεί ο Χρυσοχοΐδης.

– Οι κρατούμενοι είναι άνθρωποι με δικαιώματα. Δεν θέλουμε κρατούμενο νεκρό.

– Λεφτά για τις Κοινωνικές Ανάγκες, όχι για Καταστολή-Εξοπλισμούς.

ΠΕΜΠΤΗ 11/3 – ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ, 6μμ, ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Συνάδελφοι,

τα πρόσφατα γεγονότα στη Ν. Σμύρνη πρέπει να σημάνουν συναγερμό για όλους. Με νταηλίκα, αίσχη, ξύλο με μεταλλικά γκλομπ, έκοβαν εξοντωτικά πρόστιμα και τραμπούκιζαν κόσμο που έπαιρνε μια μικρή ανάσα με τα παιδιά του… Σύσσωμη η γειτονιά έδωσε απάντηση, με μια τεράστια διαδήλωση στις 9/3. Έτσι θα υπερασπίσουμε τις ελευθερίες μας, στα ίδια και χειρότερα σε άλλες γειτονιές και χώρους. Η γενική αστυνομοκρατία είναι τεράστιος κίνδυνος. Η κυβέρνηση εξαπολύει ωμή καταστολή, για να κρύψει τις εγκληματικές ευθύνες της στη διαχείριση της πανδημίας, το φιάσκο με τα εμβόλια, την αρπαγή κρατικού χρήματος από «ημέτερους» και επιχειρηματίες-τρωκτικά.

=> Μείωσαν τις κοινωνικές δαπάνες. Δεν έκαναν τίποτα για πραγματικά μέτρα προστασίας σε υγεία, σχολεία, μέσα μεταφοράς – και βέβαια χώρους εργασίας, όπου άφησαν ασύδοτους τους εργοδότες να κάνουν ό,τι θέλουν. Θέλουν τώρα ξανά να «ανοίξουν» τυχοδιωκτικά, ρίχνοντας σε όλη την κοινωνία την «ατομική ευθύνη». Είναι πραγματικά επικίνδυνοι!

=> Σε ΜΜΕ, διαδίκτυο, ελεύθερη έκφραση έχει επιβληθεί καθεστώς σύγχρονης χούντας.

=> Επιβάλλεται γενική κατάργηση συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων. Νέοι σέρνονται στην άσφαλτο και ξυλοκοπούνται. Αναβιώνει το χουντικό «Σπουδαστικό της Ασφάλειας» με την πανεπιστημιακή αστυνομία. Εκατοντάδες έχουν φάει πρόστιμα, σέρνονται στα δικαστήρια, επειδή διαδήλωσαν στις 17 Νοέμβρη και στις 6 Δεκέμβρη.

Ταυτόχρονα, είναι εξαιρετικά σημαντική η εξέλιξη της απεργίας πείνας του Δ. Κουφοντίνα. Ανεξάρτητα από το τί έκανε ή τί ήταν, αυτή την στιγμή ως κρατούμενος καταπατείται κάθε νομικό, συνταγματικό και ανθρώπινο δικαίωμα. Η ύπαρξη νεκρού απεργού πείνας κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες, σημαίνει ουσιαστικά πως όποιος στοχοποιείται θα μεταχειρίζεται πλέον κατά βούληση, έξω από το νομικό πλαίσιο, δεν θα έχει δικαιώματα, η εκάστοτε εξουσία θα είναι ασύδοτη. Το γκλομπ και η αστυνομική μπότα θα είναι κυριολεκτικά ο μόνος νόμος και το μόνο δικαίωμα στην κοινωνία ζούγκλας που μας επιφυλάσσουν.

Η κυβέρνηση της ΝΔ -και τα κέντρα πίσω απ’ αυτήν- προσπαθούν να εθίσουν την κοινωνία σε μια ρητορική μίσους. Θέλουν νεκρό, πιστεύοντας ότι έτσι θα μπετονάρουν το αστυνομικό κράτος που στήνουν. Είναι υπόθεση που αφορά όλη την κοινωνία, όποιον εργαζόμενο ή νέο ενδιαφέρεται να υπερασπίσει τις δημοκρατικές ελευθερίες. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Πρέπει να ενώσουμε τη φωνή μας με τους νομικούς, καλλιτέχνες κ.λπ. Που ζητάνε να μην υπάρξει νεκρός απεργός πείνας, με τους χιλιάδες που έχουν διαδηλώσει γι’ αυτό, παρά την αστυνομική κατοχή στα κέντρα της Αθήνας και άλλων πόλεων.

Συνάδελφοι, δεν ξεχνάμε: στην καρδιά αυτής της καταστολής βρίσκεται το χτύπημα των δικών μας, των εργατικών δικαιωμάτων. Τα αντεργατικά μέτρα είναι αμέτρητα: αναστολές, απολύσεις, μισθοί και βοηθήματα ελεημοσύνης, κατάργηση ωραρίου, μέτρα ουσιαστικής απαγόρευσης του συνδικαλισμού και των απεργιών… Αφήνοντας εκατομμύρια κόσμου αβοήθητο μέσα στην πανδημία, στην κρίση που ξανά θεριεύει.

Για όλα αυτά, καλούμε όλους να κινητοποιηθούμε. Καταδικάζουμε τη σιωπή της γραφειοκρατίας των μεγάλων συνδικάτων (λίγο πολύ όλων των αποχρώσεων). Κάνουν το φρόνιμο παιδί, ενώ βουλιάζουμε σε ένα αυταρχικό καθεστώς. Απαιτούμε, έστω και τώρα, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις, να καλέσουν στάσεις εργασίας και απεργίες. Στηρίζουμε-Συμμετέχουμε την κινητοποίηση συλλόγων, σωματείων, νομικών κ.ά. για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών, την Πέμπτη 11/3, 6μμ στο Σύνταγμα. Μετακινούμαστε και διαδηλώνουμε τηρώντας τα βασικά μέτρα προστασίας από την πανδημία και την καταστολή (μάσκες, αποστάσεις, sms / βεβαιώσεις μετακίνησης κ.λπ.).

Το μέλλον μας δεν είναι η φτώχεια και ο φόβος της καταστολής. Ενωμένοι θα αγωνιστούμε και θα ανατρέψουμε αυτή την άθλια κατάσταση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

www.eniaioswmateio.gr – info@eniaioswmateio.gr