11 ΜΑΡΤΗ: Στον δρόμο του λαού της Ν. Σμύρνης – ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, 6μμ

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ-ΜΑΧΗΤΙΚΑ:

ΟΧΙ ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΕΡΓΟΣ ΠΕΙΝΑΣ

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η αστυνομική κτηνωδία στη Ν. Σμύρνη ξεχείλισε το ποτήρι. Η κυβέρνηση και οι πραιτοριανοί της πήραν μια γερή απάντηση από σύσσωμο τον λαό της γειτονιάς. Διαδήλωση τεράστια, με κόσμο όλων των ηλικιών, αλλά και μαχητική, δίνοντας μάθημα –το πρώτο εδώ και καιρό– μαζικής αυτοάμυνας ενάντια στους μηχανισμούς καταστολής. Αυτός είναι ο δρόμος για να νικήσουμε τις χουντοαπαγορεύσεις της κυκλοφορίας, των συναθροίσεων, των διαδηλώσεων!

Ταυτόχρονα, κρέμεται από μια κλωστή η ζωή του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα. Καθώς χιλιάδες διαδηλώνουν εδώ και μέρες για να μην επιτρέψουν το μοιραίο, στις 5-6 Μάρτη η κυβέρνηση διέλυσε τις συγκεντρώσεις με αστυνομική κατοχή στο κέντρο της Αθήνας. Με την πρεσβεία των ΗΠΑ πανταχού παρούσα, με μίσος οδηγεί τον Δ. Κουφοντίνα στο θάνατο. Παραβιάζουν την ίδια την αστική νομιμότητα, κάθε έννοια ανθρώπινου δικαιώματος. ΘΕΛΟΥΝ ΝΕΚΡΟ, για να επιβάλλουν μια τομή ενάντια στις δημοκρατικές ελευθερίες, να στεριώσουν το αστυνομικό κράτος τους.

Λίγες μέρες πριν, νεολαία και εργαζόμενοι στη Θεσσαλονίκη είχαν απαντήσει με μεγάλη διαδήλωση στα αίσχη των ΜΑΤ στην εισβολή στο ΑΠΘ. Ενώ εκατοντάδες είναι οι αγωνιστές που τους έχουν επιβληθεί πρόστιμα και διώξεις, έχουν φάει ξύλο και δακρυγόνα επειδή αμφισβήτησαν την απαγόρευση των συναθροίσεων στις 17/11 και 6/12.

Με πιο πρόσφατο ορόσημο την έκρηξη της Ν. Σμύρνης, νέοι δρόμοι ανοίγουν για τη μαζική αντίσταση στην κυβέρνηση της ΝΔ. Σχεδόν 2 χρόνια στην εξουσία, αποδεικνύεται όλο και πιο καταστροφική για τους εργαζόμενους, τους νέους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Το «ακορντεόν» των λόκνταουν έχει εξαρθρώσει την οικονομία. Έχει εξουθενώσει οικονομικά, κοινωνικά και ανθρώπινα τους εργαζόμενους και πλατιά κοινωνικά στρώματα, που δεν μπορούν ν’ αναπνεύσουν κι από πάνω τρέμουν τα εξοντωτικά πρόστιμα των νταήδων της ΕΛΑΣ. Η κρίση του ελληνικού καπιταλισμού, τα λουκέτα, η ανεργία και μια νέα χρεοκοπία φουντώνουν καθημερινά, ξανανοίγοντας τον εφιάλτη των Μνημονίων. Έχει εξαπολυθεί λαίλαπα αντεργατικών μέτρων: απολύσεις, αναστολές, μισθοί και βοηθήματα πείνας, αντιαπεργιακά, αντισυνδικαλιστικά και αντιασφαλιστικά μέτρα.

Αφού ξεσάλωσαν με τη μαύρη προπαγάνδα της «ατομικής ευθύνης», ετοιμάζονται για ένα ακόμα τυχοδιωκτικό «άνοιγμα» της οικονομίας. Αντί για λεφτά στη δημόσια υγεία και με το φιάσκο ων εμβολίων, «γαλάζιοι» ημέτεροι τρέχουν να εμβολιαστούν πρώτοι, ενώ ιδιώτες-αρπακτικά κάνουν πάρτι με κρατικό χρήμα. Αντί για μέτρα ασφαλούς λειτουργίας σε σχολεία-σχολές, η Κεραμέως πετσοκόβει εισακτέους, φέρνει τη χούντα της πανεπιστημιακής αστυνομίας και δίδακτρα. Κανένα μέτρο προστασίας σε χώρους εργασίας (και καμία ευθύνη των εργοδοτών) ή μέσα μαζικής μεταφοράς. Τα ΜΜΕξαπάτησης παίζουν τα νον-πέιπερ του Μαξίμου και της Ασφάλειας, χαφιεδεύονται διαδηλωτές και αγωνιστές, το τσεκούρι της λογοκρισίας πέφτει σε διαδίκτυο και ελεύθερη έκφραση. Ο Μητσοτάκης καμώνεται τον ατσαλάκωτο και επιτυχημένο, ενώ ο Χρυσοχοΐδης τα «λύνει» όλα επιβάλλοντας γενική αστυνομοκρατία.

Πρέπει να διώξουμε το συντομότερο τους ά(χ)ριστους, βουτηγμένους στη σήψη και ανηθικότητα αυτής της (χουντο)κυβέρνησης, την ακραία νεοφιλελεύθερη-ταξική πολιτική τους! Ο αγώνας θα είναι πολύ μακρύς και σκληρός. Δεν μπορεί να νικηθεί αλλιώς αυτή η σύγχρονη αντεπανάσταση. Απαιτούνται θυσίες, κατάλληλη πολιτική, οργάνωση παντού. Εντελώς το αντίθετο από ό,τι κάνουν ή μπορούν οι ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜεΡΑ25, που ενδιαφέρονται μόνο να παρασιτούν εκλογικά πάνω στους αγώνες. Μόνη διέξοδος είναι η δική μας αυτοοργάνωση, με συνελεύσεις και επιτροπές, με μαχητικές διαδηλώσεις στον δρόμο, με την ανάπτυξη όλων των αγώνων μας – ανοίγοντας τον δρόμο για μια ριζική ανατροπή.

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ & ΤΗΣ ΒΙΑΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ