Εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ με δεκαδες συλλήψεις φοιτητών. Κάτω ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη. Όλοι στις διαδηλώσεις

ΒΙΑΙΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΤ-ΔΕΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΘ ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Ο ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ-ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ

ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΔ!

Όλοι στις Διαδηλώσεις 

Θεσσαλονίκη: Τρίτη 23/2 11πμ Καμάρα – 12μ Δικαστήρια

Πάτρα: Τρίτη 23/2 15:00 Πλ. Γεωργίου

Καταγγέλλουμε τη βίαιη εισβολή των ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ στην πρυτανεία του ΑΠΘ τη Δευτέρα 22/2, η οποία βρισκόταν υπό φοιτητική κατάληψη. Η αστυνομία επιτέθηκε με χημικά, δέρνοντας τους φοιτητές και πραγματοποιώντας 30 συλλήψεις στο σωρό, μεταξύ των οποίων και αγωνιστών της ΣΣΠ. Τα «ανθρώπινα» κτήνη δεν δίστασαν να συλλάβουν μέχρι και φοιτήτρια που λιποθύμησε, ενώ έβγαλαν την μπλούζα ενός φοιτητή και τον τραβούσαν ημίγυμνο, δέρνοντας τον, κάτι που συνιστά βασανιστήριο!!!

Τα ΜΑΤ όμως δεν ήρθαν απρόσκλητα, παρά μετά από εντολή εισαγγελέα, ο οποίος καλέστηκε από τον πρύτανη του ΑΠΘ, Ν. Παπαϊωάννου. Ο πρύτανης των ΜΑΤ και εκφραστής των πολιτικών της ΝΔ στα πανεπιστήμια αντέγραψε ακόμη και τη ρητορική των Μητσοτάκη & Χουντο-χοϊδη, με την παρακάτω δήλωση-οχετό: «η Δημοκρατία, σε έναν ακαδημαϊκό χώρο, … δεν εκβιάζεται, δεν τρομοκρατείται, δεν τραμπουκίζεται, δεν προπηλακίζεται, δεν τελεί υπό διαπραγμάτευση σε καθεστώς φόβου για καθηγητές, εργαζόμενους και φοιτητές». Ως «Δημοκρατία» εννοούν την αστυνομία στα πανεπιστήμια, τις κάμερες, τα φοιτητοδικεία, τις διαγραφές και τα δίδακτρα, ενώ ως «τραμπούκους, εκβιαστές κ.α» εννοούν όποιον φοιτητή, νέο, εργαζόμενο, φτωχό παλεύει ενάντια στη διάλυση της δημόσιας-δωρεάν παιδείας και στα χουντικά μέτρα για τα πανεπιστήμια. Όπως είχε πει και ο Μητσοτάκης, κατά τη ψήφιση του νόμου για την πανεπιστημιακή αστυνομία: «έρχεται η Δημοκρατία στα πανεπιστήμια». Το νόμο αυτό, που πριν μερικές μέρες ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ, εφάρμοσε σήμερα ο Παπαιωάννου, επικαλούμενος τη δεύτερη παράγραφο του άρθρου 23 του νόμου.

Η συγκεκριμένη επίθεση δείχνει την πραγματική ουσία του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη.  Όποιος αντιδράει στα σχέδια της κυβέρνησης θα καταστέλλεται και θα διώκεται έτσι ώστε να μπορέσουν να πετύχουν την διάλυση της δημόσιας-δωρεάν παιδείας, την επιβολή διδάκτρων και συνολικά την εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης.

Το επόμενο διάστημα η κανονικότητα θα είναι αυτή, αν δεν δώσουμε μια απάντηση. Μια κανονικότητα όπου ο «εγκληματίας» θα καθορίζεται σύμφωνα με την άποψη της κυβέρνησης. Μια κανονικότητα όπου βιαστές παιδιών θα κυκλοφορούν ελεύθεροι επειδή ανήκουν στον κύκλο του πρωθυπουργού, ενώ φοιτητές θα χτυπιούνται, θα διώκονται και θα φυλακίζονται επειδή τόλμησαν να υψώσουν το κεφάλι τους απέναντι στο κράτος. Αυτή η επίθεση εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια τρομοκράτησης και καταστολής της κοινωνίας μέσω της γιγάντωσης του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης και της οικοδόμησης ενός αστυνομικού κράτους.

Ο αγώνας για την υπεράσπιση των δημοκρατικών μας ελευθεριών είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου. Να σταθούμε στο πλευρό των συλληφθέντων φοιτητών και να δείξουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας. Μόνο με τους μαχητικούς και ανυποχώρητους αγώνες μας, με ένα ενιαίο μέτωπο υπεράσπισης των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών, μπορούμε να αντισταθούμε στην αστυνομική βαρβαρότητα και στην κρατική καταστολή. Με υπομονή και επιμονή, να προετοιμάσουμε έναν μαζικό και ανυποχώρητο αγώνα για το σπάσιμο στην πράξη των χουντικών μέτρων και την ανατροπή του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη. Για την μαζική ανασυγκρότηση και αντεπίθεση του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος, για να δοθεί μια σκληρή, αποφασιστική και νικηφόρα σύγκρουση με τη χούντα της ΝΔ και του Μητσοτάκη!

  • Να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες φοιτητές και να απαλλαχθούν από όλες τις κατηγορίες.
  • Κάτω ο χουντονόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη
  • Κάτω το αστυνομικό κράτος και η κυβέρνηση της φτώχειας και της βίας της ΝΔ!
  • Κάτω τα χέρια από τους φοιτητικούς αγώνες και τις δημοκρατικές μας ελευθερίες.

https://sosialistiki-spoudastiki-pali.blogspot.com/