Έφυγε από την ζωή ο Αντώνης καλογιάννης

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ο σπουδαίος ερμηνευτής Αντώνης Καλογιάννης έφυγε από την ζωή σε ηλικία 81 ετών/ Γεννήθηκε στην Καισαριανή στις 3 Αυγούστου 1940 και αρχικά εργάστηκε τσαγκάρης. Ξεκινήστε το τραγούδι το 1966 που τον ανακάλυψε ο Μίκης Θεοδωράκης.

Στην δικτατορία του 1967 έφυγε στο εξωτερικό και με την Μαρία Φαραντούρη έδωσαν συναυλίες με καθαρό πολιτικό χαρακτήρα ενάντια στη Χούντα. Την περίοδο αυτή θα ηχογραφήσει τις πιο σημαντικές δουλειές του ερμηνεύοντας εξαιρετικά στους δίσκους του Μίκη Θεοδωράκη . Ξεχωρίζει ο δίσκος “Τα λαϊκά” που ερμηνεύει εξαιρετικά με την Μαρία Δημητριάδη σε ποίηση το Μάνου Ελευθερίου και γράφτηκαν την περίοδο 1967-68. Ο δίσκος απαγορεύτηκε και δεν κυκλοφόρησε στην Ελλάδα διαδόθηκε όμως σε παράνομες κασέτες, . Μαζί με την Μαρία Φαραντούρη θα ερμηνεύσει την “Κατάσταση Πολιορκίας” το 1969 σε ποίηση που έγραψε κατά την 4μηνή παραμονή της στης φυλακές Αβέρωφ η Ρένα Χατζηδάκη.

Επίσης θα συνεργαστεί με όλους τους μεγάλους συνθέτες (Δήμος Μούτσης, Μίμης Πλέσσας, Αργύρη Κουνάδη, Ηλία Ανδριόπουλο, Δημήτριο Λάγιο κλπ). Την δεκαετία του 80 έκανε στροφή στο ερωτικό τραγούδι με μεγάλη επιτυχία μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 90 που κυκλοφόρησε ο τελευταίος του δίσκος.

Η ΟΚΔΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια της στους συγγενείς και τους φίλους του.

https://www.youtube.com/watch?v=-UqHOMwocBE&feature=emb_logo